דמי ניהול - שאלת תם

globes2010

New member
דמי ניהול - שאלת תם

אני מעוניין לקנות תעודת סל על S&P 500 של קסם. רשום כי דמי הניהול הם 0.7%, והם יורדים מהדיבידנד. אם אני רוכש ב 10000 שקלים, דמי הניהול גובים ממני 70 ש"ח בשנה? ומה הכוונה מתוך הדיבידנד? בנוסף, האם תעודת הסל הזו מכסה את כל 500 החברות במדד? אם כך, מדוע הקורלציה למדד ה S&P לא מושלמת? תודה!

בגדול...

שים לב שתעודה יש מקדם דמי ניהול... כלומר הערך של התעודה מופחת מדי יום ב 0.7% לחלק ל 365 בעת קבלת הדיבידנד - דמי הניהול מתאפסים לגבי הקורלציה... שעות המסחר אינן חופפות... בימי ראשון אין מסחר בארה"ב... לטווח הארוך לא מרגישים את זה - אבל אם אתה מאלה שמבצעים עסקאות ברמה היומית... בדוק היטב. האמת.. .בכל מקרה בדוק היטב:)

seani

New member
חוסר הקורלציה הוא לא בגלל שעות המסחר

הוא בגלל שהתעודה צמודה לדולר והמטבע משפיע. כל תעודות המניות בחול מחזיקות את החוזה על המדד כך שאין משמעות לשעת המסחר של המדד בפועל (אחרת איך היית יודע בשעה 11 בבוקר בישראל מה מחיר התעודה על ה S&P)

PDQ

New member
SPY

למה שלא תקנה את ה SPY. עמלת הניהול הרבה יותר נמוכה.

PDQ

New member
אכן זה ETF

ה SPY הוא ETF על מדד ה S&P 500. אם אני לא טועה העמלה השנתית היא בסביבות ה 0.1%. ניתן לקנות את ה SPY כמו כל מניה הנסחרת בארה"ב (עדיף לא דרך הבנק עקב עמלת הקנייה/מכירה).

PDQ

New member
תלוי בברוקר שלך

בברוקרים רבים העמלה היא פחות מ-10 דולר. בנוסף, אם אתה מתכנן להשקיע לטווח הארוך, עמלת הקניה היא זניחה.

aeonf

New member
מחזק את קודמי

העמלה לא בהכרח יותר גבוה, אצלי היא זהה לת"ס מקומית. בכל מקרה כפי שPDQ אמר לטווח ארוך זה לא רלוונטי. אגב אני מחזיק בSPY

למעלה