דמי פגיעה בעבודה - שאלה

דמי פגיעה בעבודה - שאלה

שלום רב לכולם. עבדתי בעבודה מסויימת ונגרמה לי פגיעה מסויימת (לא תאונה) שבעקבותיה החלטתי להתפטר מהעבודה. שבועייים לפני זה היתה לי פגיעה דומה (מגובה במכתב מרופא - שאמר לי שלדעתו אני יכול להמשיך לעבוד). לאחר שקרתה שוב החלטתי להתפטר. הודעתי למעביד יומיים אחרי המקרה השני שאני לא חוזר יותר לעבודה, ובכל מקרה היתה לי חופשת מחלה ל-11 יום. אני כבר לא עובד שבועיים והמעביד שעבדתי אצלו (לפי ימים) אמר לי שהיום האחרון שבו עבדתי זה היום האחרון בו נחשבתי עובד שלו, מבחינתו. החלטתי גם ללכת לרופא תעסוקתי כי הבנתי שהוא הכתובת לגבי פניות לביטוח לאומי על פגיעה בעבודה. התור אליו נקבע לעוד כ-3 שבועות. וחוץ מזה ממש היום גיליתי שהפגיעה שלי נחשבת כמחלת מקצוע, בעבדוה בה עבדתי (כך לפחות לפי הבנתי). שאלתי היא - האם העובדה שהתפטרתי מהעבודה לפני שראיתי רופא תעסוקתי עלולה לפגוע בזכות שלי לדמי פגיעה בעבודה? האם היא עלולה לפגוע לי בזכאות להגיש בקשה בכלל (זאת אומרת האם ההליך שביצעתי פגום ביסודו ולכן אפילו בקשה לא אוכל להגיש)? ממתי יחשיבו תקופת זכאות לגמלה כזאת? מיום הפגיעה הראשונה, השנייה, יום ההתפטרות או יום הגשת הבקשה? תודה על התשובות.

למעלה