דמי תיווך-האם יש הבדל בין דמי התיווך בחברות תיווך שונות

דמי תיווך-האם יש הבדל בין דמי התיווך בחברות תיווך שונות

אני מתלבטת באיזו חברת תיווך לעבוד אחרי שאסיים את מבחן המתווכים.

כרגע מה שמניע אותי אלו דמי התיווך. באיזו חברה המתווך מרוויח יותר דמי תיווך

רימקס או אנגלו סכסון??

אשמח לעזרה!

Fitch

New member
תשאלי אותם. האם את עושה את הקורס דרך חברה מסוימת?

לא עושה

את הקורס דרך חברת תיווך. אני שואלת כי אני לא רוצה שיעבדו עלי ברגע שאני יגיע לחברת תיווך כלשהי. אז אני רוצה לדעת את כל הפרטים לפני.

Fitch

New member
לפעמים 30% מעמלה הם יותר גבוהים מ90% משום עמלה

שאלת בדיוק לפני שבוע את אותה שאלה, והייתה התייחסות גם אז.

שאלתך התואמת מה- 9 יולי 2017 [לפני שבעה ימים] - [URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/579/182339704/%D7%9B%D7%9C%D7%9B%D7%9C%D7%94_%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5_%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A0%D7%A1%D7%99/%D7%A0%D7%93%D7%9C%22%D7%9F[/URL]

האם יצרת קשר עם מי ממשרדי התיווך ?
האם שאלת כמה אחוז מהרווחים תאלצי להפריש למשרד ולחברה? [מפרישים גם למשרד ובנפרד גם לחברה]
האם את מודעת לכך שאת חייבת לפתוח תיק עוסק עצמאי ברשות המיסים, מע"מ, וביטוח לאומי ?
האם את מודעת לכך שהחברות שציינת מחייבות ביצוע קורס פנימי שעלותו בסביבות ה- 5,000 ש"ח ?
מתווך בעל רישיון מרויח רק במידה והוא מצליח להפגיש 2 צדדים לעסקת נדל"ן ולהביא אותם לידי חתימה על הסכם מחייב, האם את מודעת שאין מתנות ? והשאלה היא בכמה אחוז עמלה תחתימי את אותם לקוחות [החברות דורשות 2 אחוז ועוד מע"מ] אבל...הרשות להגבלים עסקיים אוסרת מחיר "סגור" ורואה בכך מונופול.
כמה תקבלי כעמלה ממשרד התיווך ? אני מניח ש- 80 עד 85 אחוז או יותר, הכל עפ"י ההסכם שייחתם בין הצדדים. [ועל זה יש הוצאות]
האם ברור לך שכל ההוצאות המשרדיות שלך ישולמו על ידך למשרד [פרסום, נייר משרדי, מעטפות, בולים, טלפון בקו קשיח אם יש, דלק, נסיעות, בקיצור הכל.]

חישוב עמלת תיווך בהפחת עמלת המשרד.

בואי נניח שסיימת עסקת מכר [בנימה אופטימית] בייצוג - 2 צדדים, גובה המכר - 1 מיליון ש"ח.
ונניח שהחתמת על 2 + 2 אחוז [בדר"כ יהיה מדובר על אחוז ועוד מע"מ מלקוח]

מכל צד תגיע עמלת מכירה של 20 אלף ש"ח וסה"כ 40 אלף ש"ח ועוד מע"מ.

ההמחאה כמובן נרשמת ע"ש המשרד בו את פועלת והם אלה שיוציאו חשבונית על העסקה.

הנחת עבודה שנחתם הסכם שכר טירחה של 20-80.
לאחר פדיון ההמחאות ישולמו לך כ- 80 אחוז ועוד מע"מ מתוך אותם 40 אלף , כלומר - 32,000 ש"ח ועוד מע"מ, ובאם ההסכם כולל קיזוזים בעבור הוצאות המשרד [נייר לוגו, פרסום, הוצאות טלפון/שונות] יקזזו גם הוצאות אלה מסכום העמלה.

על הסכום שקיבלת ועוד מע"מ, עלייך להוציא חשבונית מס קבלה למשרד, ומהסכום הנותר עלייך לשלם מע"מ, מקדמות מס, ביטוח לאומי, והוצאות קבועות נוספות הנוגעות לך אישית.

האם כל חודש תעמדי במעמד שכזה ? אני לא בטוח ...אבל הכל תלוי באינטנסיביות שלך.

למעלה