דממה מאולצת

mga-abir

New member
דממה מאולצת../images/Emo39.gif

שעלים עלי דרך, פסע דומם. נתיב נסתר מדרך בלב אדם. וההולכים שבים תדיר. שמים ענן עצר, ורוח עמדה מלכת, אייה הרהורה של נפש חיה, קודרת מרגע הולדת. מתעתע האור ומכה ברבים מותיר חשיכה כמורה נבוכים היכן אלוהים והיכן מלאכיו האם עולמנו בודד זה עתה.? נפש תכרע בלידה מחודשת נשמה רק תביט בדממה מאולצת האם יגיע הזמן לגלות הכל משחקים של נדמה לי מאוד. בברכה אביר

קרנוש20

New member
אביר אני מקווה שהשיר לא בא

מאיזה מקום של יאוש. ומה זאת אומרת עולמנו בודד עתה?, נראה לך שאי פעם זה יקרה? אף פעם אנחנו לא בודדים זה רק נדמה... ותלוי בפרספקטיבה !

urifelsher

New member
אבירוש האם הכוונה היתה "לבודד"

שזה מצב ,כמו שאני בודד עכשיו בחדרי,ויש בחדרי מחשב בודד. או "בדידות" שזה רגש ,ולהרגיש בדידות אפשר גם כאשר נמצאים בחברה. אורי

mga-abir

New member
בדידות

יש להבחין בין בדידות חברתית לבין בדידות רגשית. כאשר אנו מתבודדים מהסובב, בעת שאנו בתוכו. המשמעויות משתנות מתוך מצב זה. כשהאדם אינו מעורב באמצעות ידע מוקדם או "ניתוח" המצב, מתקבלת תמונה שונה. אביא לכך דוגמא. ילדה נשאה סימן הכאה על ידה. אביה המאמץ אמר לה שרק אדם אכזר יעשה זאת. אולם הילדה גנבה יין עבור האב המאמץ וכאשר הגישה לו, סתר בחוזקה על לחייה ואמר: אסור לגנוב, השיבי את האבידה. לכאורה הכל בסדר, אך הסתירה היתה חזקה ומכאיבה יותר מהסימן שנשאה על ידה. ובכן ההתיחסות היא למשמעות (לכוונה)ולא לפעולה. ולא אחת אנו מחמיצים את זווית הראייה הנכונה רק בשל דעה ואו ידיעה מוקדמת, או עמדה. לכן כאשר אנו רקים מאלו ניתן לראות באמת. חיפוש אחר תשובות לשאלות הקיום, אינן אמורות להיות מבוססות על ידע מסוים מוחלט, מאחר והוא יוביל את האדם לתשובה צפוייה. יש לבודד את הידע, להיות לבד הכוונה ללא ידיעה. בברכה אביר

urifelsher

New member
אבדתי אותך אבירוש ../images/Emo10.gif

איך הגענו מבדידות = מצב רגשי ,שאדם חווה עם בחברה ועם לבד במערה. או בודד שזה מצב פיזי כגון ההפך שלא מרובה. ל......חיפוש אחר תשובות לשאלות הקיום?????? בברכה אורי

mga-abir

New member
מפה לדרך שאבדה

כפי שציינתי בהגיגי לאדם שביל נסתר בלבבו, בו יפסע בדד וינסה למצוא תשובות. בדד בפנימיותו ללא קשר למיקומו ולסביבתו. מתוך כך הסברתי אך הדברים נראו תלושים זה מזה. אני מקווה שההבנה בענין שבה. בברכה אביר

mga-abir

New member
אורי יקר

לעיתים כותב לעצמי, ולעצמי מתוך הבנתי ועבורה. לכן ל"זר" הדברים "סתומים" ומעורפלים. בפנייה ישירה הרי שהם ברורים וחדים יותר. בברכה אביר

urifelsher

New member
אביר יקר זהו פורום המורכב מאנשים

או זרים כדבריך ,המשתוקקים להבין את מה שאחרים כותבים

למעלה