דמנו שווים יותר

Son Gocu

New member
דמנו שווים יותר

ולא זה לא דעה שלי אלא על פי התוצאות במהלך השנים. החיים שלנו שווים יותר משל אוייבנו, עובדה שאם נלך עפ"י ההיסטוריה: תמורת חייל אחד שלנו הועברו מספר חיילים וגופות של האוייבים שלנו חזרה אליהם, על פי כך: דמנו שווה יותר!!!

Son Gocu

New member
שום דבר

אבל רק במלחמה נוצר שלום... הידברות לא באמת מביאה שלום... רק אלימות מביאה שלום יציב ובטוח. רק כוח חזק יותר שאתה תפעיל, יביא סופו של דבר לשלום בינך לאויבך(ראה מקרה הירושימה-נגאסקי). נ.ב. אני בטוח שבסופו של דבר מי שיביא את השלום יהיו עלי חמינאי וברוך ברזל...

לא רק בגלל זה דמינו שווה יותר

אנחנו הרבה יותר מוסריים מהם, הוגנים מהם, אמינים מהם ושואפים באמת לשקט ושיהיה טוב באיזורנו.

a e q u i t a s

New member
אני לא בטוח

אני לא בטוח שאנו הרבה יותר מוסריים, הישראלים חטאו לא פעם בלהט ושכרון המלחמות.

תהיה בטוח, מהם אנחנו בטוח

הרבה יותר מוסריים, זו לא בעיה, אנחנו נלחמים נגד יצורים ללא צלם אנוש. ברור שגם אנחנו עשינו טעויות מקומיות פה ושם, מושלמים אנחנו לא, אך בגדול אנחנו מוסריים ביחס למציאות בתוכה אנחנו פועלים

a e q u i t a s

New member
זאת הגדרה נכונה יותר

זה נכון יותר להגיד - מוסריים ביחד למציאות בתוכה אנו פועלים, מאשר הקביעה החד משמעית וללא פשרות של מישהי בכחול לבן. עם קביעה כזו אני בהחלט מסכים, למרות שיש גם לא מעט חריגות בנורמה.

יובל אמר את הדברים יותר בהרחבה

אך אני גם התכוונתי שמבחינת המוסר שלנו כעם, המבוסס על המקורות היהודיים שלנו, אנחנו הרבה יותר מוסריים מהם. כמובן שיש מעטים מקרב העם שלנו שלא פועלים ע"פ המוסר היהודי שלנו.

מוסריות היא דבר יחסי

זה לא מושג נייטרלי ואוניברסלי ביחס לכל מקום וכל סיטואציה. ביחס לסיטואציה אנחנו מוסריים ביותר, ואני מתייחס גם לתוצאות של ההפצצה האחרונה בכפר קנא - אמרנו לתושבים לברוח צפונה? אמרנו. הודענו, אולי לא מספיק שבכל מקום שבו ישהו אנשי חיזבאללה, אותו מקום יופצץ לאלתר, אם או בלי ילדים? הודענו. אני מקווה שהתקרית האחרונה לא תשנה את התוכניות, אז יצאו כמה תמונות קשות...במילא רוב העולם לא מבין אותנו, הוא רואה תמונות קשות ללא עובדות ונסיבות האירוע ושופט אותנו מראש...

Shayko71

New member
חוקים ומשפטים צדיקים ככל תורה דזאת.

ישראל הבא על הגויה בזדון אפילו היתה פחותה משלוש ש. ה``ז נהרגת. (איסו``ב לרמב``ם פי``ב) ולא שכחו עשרת השבטים המתבוללים ממצות יפת תואר. ומרוב מוסריות העם הזה דבק בו התואר כצמיד פתיל ``הישראלי המכוער``

a e q u i t a s

New member
...

אשמח לפרשנות

pelegs

New member
כן כן, כל לאומן אומר את זה על עמו

זה ידוע שאנשים כברירת מחדל רואים בקבוצה שלהם את הכי טובה. כבר בגן יש התנהגויות כאלו.

למעלה