דמנציה אלצהיימר ???????

נירה לב

New member
דמנציה אלצהיימר ???????

שלום לכל החברים. עדיין לא ברור לי מה השונה או המשותף לדמנציה ולאלצהיימר, מה שברור לי שאלו שתי מחלות מאד דומות,אבל בכל זאת שונות. מצטערת על הבורות שלי אבל אשמח לקבל תשובות מפורטות בכדי שאבין,ולשמוע על תופעות או התנהגויות בדמנציה. אני מבינה שכל הכותבים או אולי מרביתם קשורים כך או אחרת למחלת האלצהיימר, טרם ניתקלתי במילה דמנציה.

ענתי44

New member
שלום נירה../images/Emo24.gif

דמנציה היא מחלה ניוונית של המוח, שמובילה לתהליך אובדן הדרגתי של הזכרון ובפגיעה ביכולת השפיטה והתפקוד של החולה. עד אובדן מוחלט של הזכרון ותלות מוחלטת בזולת.זו מחלה בקרב אנשים מבוגרים, אם כי הגיל הולך ופוחת, וכבר שמענו בפורום על חולה בת 48.ככל שהגיל עולה כן אחוזי חולי הדמנציה גדל.( אם בגילאי 60 זה רק כ-10% בגילאי 90 זה כבר כ-50%). מישהו תיאר את המחלה כמו רחוב מואר שלאט לאט כבים כל הפנסים שבו עד לחשכה מוחלטת. חולי הדמנציה הולכים באותה עלטה של המוח. הגורם השכיח ביותר לדמנציה ( 80%) הוא אלצהיימר. שאר העשרים אחוזים הם מגורמים אחרים שלא המקום לפרטם. אלצהיימר , שנקראת על שם הרופא הגרמני שאיבחן את הסימטומים, היא דמנציה. ובאשר לזה שאת עדיין לא מתמצאת במונחים זה בסדר. עד מהרה תהיי מומחית.

אירילה

New member
על אלצהיימר ודמנציה

שלום לך נירה מובא בזאת לנוחיותך שנ קישורים על מחלת האלצהיימר ומה היא דמנציה. לא אחת ייעצית כאן למתחילים שבינינו לקרוא את קישורי הפורום שם ניתן לקרוא חומר רב אשר בקישורים המתייחסים למחלה ,הטיפול ,תרופות ועוד.

נירה לב

New member
תודה אירילה

על ההתיחסות ועלמקורות המידע, לצערי איני חדשה בפורום (כשנה), אבל עוקבת מידי יום ונעזרת ומתחזקת מכל האנשים הנפלאים.

נירה לב

New member
../images/Emo51.gif תודה ענתי

כרגיל את מייד עונה עוזרת תומכת ובעצמך דוגמא ומופת, . שוב תודה

אסתרס

New member
דמנציה ואלצהיימר ומה שביניהם

דמנציה היא כל ירידה בתפקוד המוח והפרעה בזכרון. אלצהיימר הוא אחד הדמנציות, זו אבחנה שנקראת ע"ש ד"ר אלצהיימר שאבחן אותה לראשונה לפני מאה שנה. בחודש נובמבר "נחגוג" בעמותת אלצהיימר מאה שנה למחלה. מבחינת התרופות מקבלים אותו טיפול, אולם.... אם כתב הרופא אלצהיימר תקבלי התרופות בעלות מופחתת בקופח אבל אמ כתב דמנציה מסוג אחר תאלצי על א ו ת ן התרופות לשלם מחיר מלא בבית מרקחת פרטי. למה?! ככה!!! החלטה בירוקרטית של סל התרופות . צריך להלחם בזה !!!

נירה לב

New member
../images/Emo51.gif אסתרס

קיבלתי בתודה את מכתבך, גם ראיתי את הסרט שלך ושל בעלך ואני מצידעה לך על הטיפול וההערכה שאת רוחשת לו.

למעלה