דמנציה בגיל צעיר

ali133

New member
דמנציה בגיל צעיר

בן זוגי אובחן לפני שנתיים (היום בן 64) כחולה דמנציה,זאת לאחר כמה שנים לא פשוטות. אני בת 59, ויש לנו בן יחיד בן 17 וחצי עולה לי"ב.
אני בת יחידה (אין אחים או אחיות), אמי בת 90 , נמצאת היום במחלקה סיעודית בבית אבות, לבן זוגי אחות שלא חיה בארץ, ואני המטפלת היחידה בכולם.
אין צורך לאמר שהנטל הוא כבד מאוד, גם פיזית וגם נפשית. פשוט אין עם מי לדבר, אין עם מי להתחלק בקשיים, (בן בגיל ההתבגרות הוא לא בדיוק פרטנר יעיל)
לפני שנה נשלל רשיונו של בן זוגי, וביום למחרת הפסיק לעבוד. מאז יושב בבית ואינו מוכן לעשות דבר. אף פעם לא היה דברן גדול ועכשיו הוא פשוט שותק.
חשבתי שיכול היה מאוד לעזור אילו גרה איתנו עובדת זרה.

מכוון שעדין אינו בגיל הפנסיה,ע"מ לקבל עובד זר הוא צריך לקבל שירותים מיוחדים מביטוח לאומי,ו 60% נכות. אבל הועדה בביטוח לאומי קבעה לו רק 50% נכות. ולכן אינו זכאי לעובד זר.
האם יש למשהוא יש ניסיון , מהם הקריטריונים לקבלת עובד זר? אשמח לשמוע מנסיונכם.

אלי יקרה , ליבי איתך, כל הנטל עלייך

גם אני הייתי במצב דומה, לא בדיוק
בעלי חלה בגיל 55 בערך ויש לי זוג הורים זקנים אך ברוך השם מתפקדים, זקוקים מעט לעזרה , בעיקר נפשית.
אתמקד בבן זוגך.
אם הוא הופרש מהעבודה בגלל מחלתו, סימן שאובחן באופן מסודר ולכך יש לך מסמכים.
האם הוא עדיין עצמאי? יוצא והולך לבד?
בכל זאת, השאלה היא אם הוא זקוק להשגחה 24 שעות ביממה?
זאת השאלה החשובה.
אם יהיה לך מסמך מרופא מומחה שירשום זאת, אז תוכלי לבקש החמרה מביטוח לאומי כדי לקבל 75% נכות הם מזכים בשר"מ.
כדי לקבל רישיון לעובד זר בגילו , הוא זקוק לשר"מ - שרותים מיוחדים.
האם את עדיין עובדת? כי אז הוא נשאר לבד בבית.
את צודקת שעובדת זרה יכולה להיות גם פתרון טוב לשניכם, לך יהיה עם מי לדבר(גם אצלי זה היה כך) ולו יהיה עם מי להיות כשאת יוצאת, או לצעוד.
אם תרצי לשוחח איתי, תכתבי לי ואשלח לך במסר את הטלפון שלי.
מקווה שעזרתי, בשורות טובות
טובה

שלחתי לך במסר אישי את הנייד שלי

הערב בין 7 ל 10 אני לא יכולה לדבר, אני בסדנת אלמנות
פרט לכך את יכולה לנסות להתקשר תמיד, רק לא בשבת
מחכה לטלפון ממך
טובה

אלי ערב טוב,

כמוני כמוך, גם אצלנו המחלה פרצה בגיל מאוד צעיר, בעלי היום מתקרב לגיל שישים, והעובד הזר אצלנו מעל 3 שנים, כך שמבינה ללבך, ולא פעם הייתי במצבך, אומנם יש לנו 2 ילדים, שהיו מעורבים במחלה מתחילתה, אבל לא את כל הירהורי הלב אפשר לשתף את הילדים, וגם לא תמיד היתה לי הסבלנות להסביר להם, בתקופה הקריטית של המחלה , בתחילת הדרך היו הרבה אישפוזים, וההדרדרות הייתה במורד תלול, וכל לילה כשחזרתי מבית חולים הייתי משתפת את חברי הפורום במצבו, והבת הגדולה היית צוחקת ואומרת שאם היא רוצה לדעת מה קורה בבי"ח היא צריכה להכנס לפורום ולקרוא מה שכתבתי.
גם לנו היו בעיות עם ביטוח לאומי, ונעזרתי רבות בפורום של ב"ל עזרה, בבחור בשם חיים, מנהל הפורום, אבל יחד עם העזרה לא חסכתי מהם צעקות בסוף הדרך כדי לזרז את האישור לעובד הזר.
אם זה ינחם אותך כולם עובדים פחות או יותר אותו מסלול, אבל כשמדובר בבעל צעיר כל העולם מתמוטט, החל מהילדים וכלה בפרנסה.
ואם אוכל לעזור ולו במשהוא פעוט אשמח מאוד,
שולחת לך במסר את הנייד שלי, בשעות הבוקר אני קצת עסוקה אבל אחה"צ תמיד פנויה.
ואשמח מאוד לעזור.
לילה טוב,
ניצה.

ali133

New member
תודה רבה, כבר עזרת

לא הייתי מודעת שיש פורום של ב"ל, אנסה שם.

למעלה