דמנציה פרונטו טמפורלית

מריה ב

New member
דמנציה פרונטו טמפורלית

מחפשת מומחה רפואי למחלה דמנציה פרונטו טמפורלית אמרו לי שיש רופאה מומחית למחלה מבית החולים קפלן מי שמכיר או יודע את שמה או הטלפון אןדה מאוד כמו כן כל עצה או ידע לגבי תרופות או טיפולים תתקבל בברכה. תודה וחג שמח .מריה בת של

zs1957

New member
תגובה למריה ב

תפני לעמותת אלצהיימר הם יעזרו לך בבקשתך. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

אנימו

New member
למריה- זו דימנסיה שפוגעת ראשית כל

באיזור האחראי לפעילות מוטורית של השרירים. לצערי אני עוברת, לצד החולה, את התהליכים. הוסבר לי, בשעתו, ע"י פרופ' קורצ'ין שההליכים פשוט קורים בסדר אחר. אם בדמנסיות אחרות התהליך מגיע בסופו לסוג של ניוון שרירים בצד הליכים קוגניטיביים אז במקרה הזה הניוון המוטורי מקדים את שאר התהליכים. למרבה הצער - בסופו של דבר התוצאות דומות וההתפתחות קשה וקורעת לב. מצטערת שלא איש בשורות אני.
חזקי ואמצי. יש באינטרנט , באתרי דימנסיה , התייחסות לאבחנה הזו אבל אין לי כרגע אפשרות לחזור ולבדוק.

ענתי44

New member
אז יכול להיות שזה מה שיש לאמא?

לי אמרו פשוא אלצהיימר. נקודה. אבל חלק מהסימנים שקדמו היו קושי הליכה וחוסר שיווי משקל. היא לפני מספר שנים טיפסה בקלילות על האקרופוליס ואז החלה נסיגה ביכולת הליכה.

אנימו

New member
ענתי-בהתחלה האבחנה היתה אלצהיימר

אבל לאור העובדה שהזכרון וההתנהגות לא היתה אופיינית באספקטים רבים לאלצהיימר, זומננו לאיכילוב ובקולנסיליום של צוות רפואי רב משתתפים הועלתה הסברה שזה פרונטל טמפורל דימנסיה. כל ההתכנסות היתה לדעתי יותר לצרכי מחקר מאשר פתרון מעשי לחולה...אבל אני כבר הבנתי שהאבחנה הסופית המדוייקת יכולה להעשות רק בניתוח אחרי המוות ולכן מי אני שאחליט אם הרופאים בעצמם משערים ולא מאבחנים ב-100 אחוז....לאחר זמן התחילו גם תופעות של פרקינסון והתקשחות של כל הגוף ועכשיו המראה והמצב קשים. ואתמול הושיבו אותו על כסא גלגלים רב ועצום והודיעו לי שיש לו פצע לחץ שמטופל ולמרות שברור לי מזה זמן רב שהמצב רק יתדרדר - ירד מפלס המצב רוח ומחפשת ניחומים ....

zs1957

New member
תגובה לאנימו

פצע לחץ זה נגרם לחולה כתוצאה מישיבה ממושכת,או משכיבה ממושכת. הפתרון מזרון ביצים עם מנוע שניתן להשיג ביד שרה. כמו כן רצוי שאחות או רופא יבדקו את החולה. יש משחות מיוחדות ששמים על פצע לחץ . זה די עוזר . רצוי לאווררר את האיזור ולהוריד את החיתול מדי פעם. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

אנימו

New member
תודה לזהבה. האיש שלי מטופל במחלקה

סעודית. בררתי היום וקצת נרגעתי כי הפצע אינו בדיוק פצע לחץ ומטופל כראוי באמת עם החלפה תכופה של החיתול , משחות, מושב מיוחד שתומך גם את ישיבתו הרעועה. שוכב על מזרון הביצים עם המנוע מזה מספר שנים, עוד כשהיה בבית....
תודה על ההתייחסות.

למעלה