"דמעות ורודות"/ חנה גולדברג

קרן444

New member
"דמעות ורודות"/ חנה גולדברג ../images/Emo91.gif

ספר ילדים מדהים, פסיכולוגים רבים משתמשים בו לטיפול בילדים שמתקשים לתת ביטוי לרגשותיהם וילדים שעברו טראומה. הספר מלמד ילדים קטנים להוציא החוצה רגשות ולא "לשמור בבטן". הסיפור הוא על יצורה קטנה ששמה מותק שיום אחד כולם משחקים עם כולם ורק איתה אף אחד לא משחק, והיא מרגישה דחוייה, רוצה לבכות, אך לא נותנת לדמעות לצאת, ואז קורה משהו מפתיע... לא אקלקל לכם. מקסים!

גן חיות

New member
חומרים לעזרת הילדים

מצאתי חוברת שהשתמשתי בה עם ילדי כאשר הם היו קטנים. זה אמור לעזור להם ללמוד איך להגן על עצמם ולהיות בטוחים. זה אמנם באנגלית , אבל הם מעוניינים שאנשים יורידו וישתמשו ולא מגבילים תרגומים, כל עוד זה לא למטרת רווח. הילדים שלי אהבו את זה וזה עזר . http://www.sass.ca/ אני כבר לא זוכרת את כל מה שהיה לנו. היה ספר שנקרא "בגן הציבורי". זה מספר על אירוע אחד מפחיד. פתח לנו המון שיחות. יש גם ספר שלא זכור לי מה שמו. שבזמנו מישהו השאיל עבורי מהספריה של העובדים הסוציאלים בירושלים. הספר מראה סיטואציות "מהקל אל הכבד" . כולל אנשים קרובים ורחוקים, דתיים וחילוניים. הכל ציורים בקווים פשוטים בשחור-לבן, פותח הרבה אפשרויות לשיחה.

לב אם

New member
אני חושבת שאני מכירה

זה היה ספר עם סיפורים סיפורים על כל מיני סיטואציות שיכולות לקרות, ואחר כך היה הסבר מתי מתעורר האור הצהוב והאור האדום, מה אפשרויות הפעולה של הילד ומה ההשלכות של כל אחת. קראתי מה שכתבתי וזה נשמע כבד, אבל ממש לא - הבת שלי בגיל צעיר (9? 10?)קראה לבד ומאד הפנימה

L L B

New member
האם אפשר לקבל המלצות

נוספות לספרים? מחפשת ספרים (בעברית) שיוכלו ללמד ילדים איך לשמור על גופם, איך לא ללכת עם זרים, מה לומר כשקורה משהו לא נעים ועוד... לגילאי 6-10

0 אור 0

New member
ספר מצוין

דפנה שריר, זהירות ניצול מיני, בהוצאת ר. סירקיס. נכתב בתמיכה וסיוע של ד"ר יצחק קדמן מנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד

למעלה