דן תורן במרתף 10, 12/7/07

דן תורן במרתף 10, 12/7/07

קורה לכם שהלכתם להופעה של אמן שאתם יודעים מיהו, מכירים פה ושם שירים שלו [אבל לא את כל הדיסקוגרפיה
], אבל בראש וראשונה מחליטים ללכת בגלל האמן עצמו ולא השירים שלו? בד"כ, כשאני רק שומעת על הופעות מסוימות שאני חושקת ללכת אליהן, אני דואגת לעשות לי שבוע שלם של אותו אמן, כדי להיות בקיאה בכל אותן מילים וכל אותם צלילים. כך שכשאותו אמן ישיר, אני אתענג על 'איך הוא שר', ולא 'מה הוא שר'. אז אתמול הלכתי להופעה ראשונה כזו. לא מכירה כ"כ תכנים של דן תורן, אבל פעם כשראיתי אותו מופיע באיזו הופעה המונית [עיר בירה או משהו בסגנון, לפני נצח נצחים..] נשארה לי התחושה שאני חייבת לראות אותו מופיע שוב, והפעם בהופעה אינטימית. ראשון עלה דני אמיר שעשה הופעת חימום, ולאחריה הוזמן דן תורן. 20 שנה עברו מאז דיסק הבכורה שלו [שדווקא עכשיו מעלה קונוטציות לא חיוביות, בעיקר בהתחשב בתאריך/במלחמה/בשם
] - לוחמה בשטח בנוי. היה מאוד נחמד לשמוע שירים בני 20 שנה לראשונה. עוד יותר נחמד היה לשמוע חומרים חדשים של דן תורן, בליווים של נועה וקס [שהייתה א. כלי הקשה - לא יכולנו להוריד את העיניים ממנה, היא פשוט הדהימה עם הקואורדינציה שלה] ויאיר גת, שגם עשה קולות רקע. גם מיקי שביב, שבזמנו הפיק לתורן את לש"ב, תרם את חלקו, והופיע עם החבר'ס וגם לבד. אמנם מאוכזבת הייתי כשהוא לא שר שירים של טנגו, אבל דן תורן בהחלט פיצה על זה. בכל אופן, דיברתי הרבה מסביב ולא הגעתי לנקודה החשובה שלשמה נתכנסנו - הוא כ"כ מקסים, ובגלל שזו לא סיבה מספיק טובה כדי ללכת להופעות - יש לו גם שירים מעולים
מעולה וממולץ

למעלה