דנגי- הדבקה חוזרת

שני1211

New member
דנגי- הדבקה חוזרת

שלום רב, ב 6/05 חליתי בdengue fever (ייתכן כי ב dengue hemorrhagic fever) בקו פנגן, תאילנד. רציתי להבין את הסיכונים בנסיעה חוזרת לאיזורים בהם קיימת המחלה. מה השוני כעת בהדבקה חוזרת לעומת ההדבקה הראשונה? האם קיים סיכון ממשי? קראתי כי ישם כ-5% אחוזי תמותה בהדבקה חוזרת (בעיקר בילדים), האם נתון זה מפולג לפי אוכלוסיות שונות? הבנתי שקיים מחקר שהגיע למסקנה שההדבקה החוזרת מסוכנת יותר לבעלי סוג דם AB, האם קיימים עוד קריטריונים שיש להתייחס אליהם? האם היית ממליץ להימנע מנסיעה חוזרת לתאילנד (או לאיזורים ספיציפיים בה- האיים/בנגקוק)? היכן קיים סיכון גבוה יותר להדבקה בערים מסויימות? הבנתי שקיים היום חיסון לדנגי, האם מומלץ לקבלו? כיצד ניתן לעשות זאת? אם קיים מומחה ספיציפי בתחום (בארץ/בחו"ל), אודה לך מאוד אם תוכל להפנות אותי אליו. סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש על העזרה , שני

Dengue fever - הדבקה חוזרת.

שלום רב ! כן, בהחלט קיימת סכנה ממשית בהדבקה החוזרת במחלה זאת. מסיבות לא לגמרי מובנות, אך ככל הנראה קשורות לתגובת-יתר לא כ"כ מבוקרת של מערכת החיסון שלנו, המחלה בפעם השניה לאחר ההדבקה עלולה להיות הרבה יותר קשה, כולל מקרים של Dengue hemorrhagic fever קשה ואף מוות. הסיכון גדול יותר בילדים, אך עלול להיות בכל גיל. לא ידוע לי על עוד גורמי סיכון כגון סוג דם, מין וכו'. לרוב, באיזורים כפריים הסכנה להידבק במחלה גבוהה יותר מאשר בערים גדולות (מכיוון שיש שם פשוט הרבה יותר יתושים לרוב). לא קיים חיסון נגד נגיף זה, אחרת היינו מציעים אותו לכל המטיילים באיזור. מצטער על הסיכום הלא כל כך מעודד, אבל הדבר היחידי עליו הייתי ממליץ על מנת להימנע מהסכנה לחלות במחלה קשה זאת שוב - להשתדל לימנע מנסיעות לאיזורים שבהם הנגיף נפוץ (כולל דרום-מזרח אסיה בראש וראשונה). בברכת חג שמח ושנה טובה, דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה