דניסים לחג (חנה, בעיקר תשובה בשבילך) - וחג שמח

אמרלדה

Active member
דניסים לחג (חנה, בעיקר תשובה בשבילך) - וחג שמח

(לא כתבת אם יש לך פילטים או דגים שלמים). דגים שלמים אפשר לטגן. הנה מתכון טוב של סהר רפאל: דניסים וירקות יוצרים חתכים בדג, מתבלים בשמנז ומלפ מחממים במחבת גדולה שמנז, מוסיפים קוביות בצל, קוביות גזר, קוביות שורש פטרוזיליה, תפוח אדמה חתוך לסירות ומתבלים בטימין. מטגנים 5 דקות ומוסיפים כ 7 עגבניות שרי. מוסיפים את הדג ומטגנים שתי דקות מכל צד. מוסיפים תערובת מחצי כוס יין לבן, חצי כוס מים ו-2 כפות מיץ לימון. אם יש יותר מדג אחד, להוסיף רוטב בהתאמה. לטעום, לכסות ולבשל כ 12 דקות, תוך שמרטיבים מידי פעם ברוטב. אני מכינה את אותו עיקרון בתנור. אופה קודם את הירקות לבד, ב 180 מעלות כ-20 דקות, מוסיפה את הדגים למעלה, אופה עוד 20 עד 25 דקות בלי להפוך. פילטים של דניס ממליץ סהר רפאל להגיש על במיה מוקפצת. מחבת גדולה, שמנז, קוביות בצל סגול, להשקיף. להוסיף במיה טריה ואורגנו ולטגן כמה דקות. להוסיף שום פרוס. לחצות עגבניה גדולה לשניים, חצי לחתוך לקוביות וחצי לגרד בפומפיה. להכניס למחבת את הקוביות, לטגן שתי דקות, להכניס את המגורר ולתבל במלח ומיץ לימון. בנפרד לטגן את הדג בשמן זית כמה דקות, להפוך ולהוסיף דקה. מגישים את הדג מעל הרוטב. אני מכינה מבמיה קפואה. מרתיחה במים כמה דקות, מסננת, מעבירה לטיגון קל בשמנז ומלח, ומניחה על זה פילטים שאפיתי בתנור - 20 דקות על 180 מעלות. רעיון אחרון, גם הוא בהשראת סהר רפאל מהספר "דגים" - להכין ספרינגרולס מעלי סיגר. למלא עלי סיגרים בתערובת של גזר, קישוא, בצל וכרוב חתוכים בגודל שמתאים לרול. למלא את הרול במעט ירקות ו-2-3 פיסות דג לא מבושל. לסגור בעזרת קמח ומים, לטגן. אם לא מטגנים מיד, להפריד עם פיסות נייר. להכין רוטב ממיונז, לימון, מעט רוטב צ'ילי, שום ותימין ולהגיש עם הדגים. אני אנסה עם דפי אורז. חג שבועות שמח לכולם.
 

חנהפ

Active member


 
למעלה