דניתי39

elirand2

New member
למה

מה המטרה של פרסום השתתפות בצער, עם השואה בפורום כזה ? אני רק יכול לבקש ממכם לנסות לכבד את עצמכם ולהבין שגם השואה כפי שהיא נעשתה, ניתן לזכור, אך לא להתאבל. האנרגיות של יום השואה נחלשות משנה לשנה, מכיוון שיותר ויותר אנשים מנסים להזכר, אך ללא הצלחה. ומי שמנסה להשתתף בצער, לא מצליח לעשות זאת עם הלב, אלא עם המחשבה בלבד. השואה היתה אירוע שלא ניתן לזלזל בו, אך גם אם אני ימות באופן פתאומי בעוד כמה רגעים אני לא יצפה מאף אחד להתאבל, אלא לבכות מאושר, בשבילי ובשביל עצמו .

../images/Emo122.gifככה

ואני חושבת שהאנרגיות מתגברות משנה לשנה...כי גם בנו הורגים כל יום. מה זה אנרגיות של השואה? רצחו עם שלם!!!!! ואת/אתה כותב שלא צריך להתאבל???? אולי אתה לא מצליח לעשות זאת עם הלב..דבר בשם עצמך ולא בשם אחרים...בגלל אנשים כמוך מכחישים את השואה!!!! ועל המשפט האחון...."אני לא יצפה [אצפה] מאף אחד להתאבל אלא לבכות מאושר" אני בכלל לא אגיב...אולי באמת אתה צודק.

elirand2

New member
פעמונית הגשם, או סתם פעמונית

אפשר לזכור, אפשר לחשוב, אפשר להשתתף בצער, ולהרגיש כאב אך האם זה מה שיגרום לנו להפסיק את אותם מחשבות ורגשות ? נוכחנו לראות במציאות שאנו חיים בה שמאז אותו שואה שעליה אנו מדברים, שנה אחר שנה, מתקיים טקס זיכרון לזכר המאורע הלא נורמלי הזה . ואיפה אנחנו נמצאים היום ? כל שנה שאנו נזכרים הכאב והכעס רק מתגברים, כי אנחנו מתרכזים כל כך חזק במה שהיה ולוקחים את אותו כאב וכעס אל המציאות של היום הכאב הזה מתמשך לאורך זמן וככל שהוא נמשך,כך יקח לו יותר זמן להשכח . לא היית רוצה שיום אחד תשכחי שהתבצעו פיגועים, שהתבצעו חיסולים ופשוט תוכלי להרגיש חופשייה ובטוחה בכל מקום, כמו בחברה נאורה . ההיזכרות חשובה מאין כמוה, אך רק אם היא עוזרת לנו לנצל אותה לשם מה שהיא נועדה . יום טוב

למה לשכוח ?../images/Emo12.gif

אין לי חשק להכנס לדיון או לויכוח, אני אסכם שאם היינו רוצים לשכוח , לא היה קיים "יד ושם" ולא כל מיני מקומות כאלה בכל העולם... ולא היו גובים עדות מניצולי שואה עד היום.. להפך עושים הכל כדי לא לשכוח וכדי לזכור ולהזכיר שאנחנו אוד מוצל מאש! ובזה סיימתי את דברי שיהיה לך כל טוב בין אם תזכור או תשכח.

or bahir

New member
מטרת השואה אינה מובנת...

בהמשך לדברים שלכם אני אוסיף ואומר שכשאנחנו משתחררים מהאנרגיה של השואה אנו משתחררים גם מהמטען שהיא נושאת על גבינו וכך מאפשרת לכולנו להיות חדשים ומשוחררים. לא נדרשת שיכחה בעניין השואה אלא למידה והזכרות (או הפוך) ואח"כ הבנה שאיננו צריכים אותה עוד בתודעתנו משום שאם נרצה או לא היא מכבידה על כולנו ומשם להמשיך לקיים את חיינו ברמת התקשורת הגבוהה ביותר שאנו מסוגלים לה ביננו לבין עצמנו ובינינו לבין אחרים ביקום. הערה לפעמונית: אם את מתעקשת על "הישן" את תישארי איתו כל חייך (או לפחות עד שתחליטי לשחרר) ולא תיפתחי פתח לדברים חדשים. חשוב מאוד לשחרר תפיסות ועקרונות בחשיבתנו ממש כמו שעכשיו שיחררתי אחת שלא הועילה לי. תפיסות ועקרונות רק מקבעות אותנו במקום ומונעות מאיתנו לראות את הזרימה הנפלאה של החיים. והכל בעיקר כדי שיהיו לך חיים קלים ומהנים. "הדרך הנכונה ללכת בקלות היא לשכוח את הדרך הנכונה" - אושו -

צודקת אבל....../images/Emo41.gif

אני לא מתעקשת על הישן בכלל לא.. אני טוענת שאסור לשכוח, זה לא אומר שכל היום אני חושבת וזוכרת ...זה אומר בגדול שאסור לשכוח. המון דברים זרקתי שיחררתי סלחתי והם לא נטל על גבי יותר. אבל מדברים פה על השואה..נו יום אחד בשנה מותר לזכור....

LiorUri

New member
ממש לא מסכימה

אם כולנו נהיה "חדשים ומשוחררים" כביכול ונשכח מהשואה אז היא תחזור על עצמה. זאת בדיוק הסיבה שבגללה עלינו לזכור את מה שקרה. זה לא אומר שכל יום בחיינו אנחנו צריכים לחשוב על זה אבל זה חלק מאיתנו- חלק מההסטוריה של העם שלנו. משהו שעם כל הכבוד עדיין לא מאחורינו ויכול בקלות רבה לחזור שנית. משהו מצמרר אכזרי ונוראי שכיום קיימים לו כבר הרבה מכחישים. אם אנחנו לא נזכור את זה, ונדאג שייזכר אז מי יזכור בשבילנו? אי אפשר להתחמק מהעבר ולהדחיק אותו סתם. זה משהו שקרה וצריך ללמוד ממנו. אני חושבת שאסור לשכוח מדברים שקורים לנו כי הם לא קורים סתם. הם באים כדי ללמד אותנו ולעזור לנו ולתת לנו כלים בעתיד. רק כך באמת יהיה לנו "חיים קלים ומהנים"- כשנלמד מטעויות ומדברים רעים שקורים. ולא כשנתפוס ראש קטן ונדחיק את הכל.

למעלה