דעה בנושא סגירה בתשלום לאתרי טבע במדינה

פייטוש

New member
דעה בנושא סגירה בתשלום לאתרי טבע במדינה

לפני כחודש ביקרתי במקום,ונאלצתי לדבר אל מחסום צהוב קר,במקרה היינו אוטובוסים של גימלאים שהחליטו לבקר באתרי ילדות שאנו זבי החוטם של אז שנולדו באזור הגענו אליהם רגלית. כיום המצב מקומם ולא נותר לי לומר לך כי באם הסיבה היא הניקיון ,המועצה שלקחה על עצמה את חינוך העם במסווה של הכנסת יד לכיסנו השני ,כמו במערוכן הגשש של כאילו באישרא בלוף , המועצה לא השקיעה אגורה לטיפוח המקום להזכירכם מוסדות המדינה משלמים בעבור הפיתוח . בעת הביקור השתזפו בשמש הקלילה השטלים , אלו שזכו במכרז ואשר מתחלקים עמכם באתנן,של ביזוי וניצול רכוש הכלל לתועלת הבנק שלכם, ובכן הרשו לי להזכירכם כי זה רכושנו שלנו,רווח מידי תקבלו שאנו פשוט לא נגיע ואתם תזכו בבריכות נוספות בחינם ואז נשאלת השאלה מי הרוויח ממכמונות הטבע של המדינה , החינוך ,העם או קומץ אנשים המתנהגים בביריונות רק משום שהאוצר באזורם והם הגיעו ראשונים. כיוון שאתם בקיבוצים באזור עמק המעיינות במסווה של ניסיון לחנך את העם כאילו מינתם את עצמכם לפקחי ניקיון העם,מישרה כבדת משקל לדעתי ,מוטיב חינוך העם בממלכתיות באיצטלה וביכולות של אנשים קטנים המנסים לחנך עם,בשיטת כל דאלים גבר, השתלטם ומינפתם נכס של העם לתועלתכם האישית גרידא. אני בז לכם נ.ב בקבוצתי היו מבוגרים נכים שראו את הארץ המובטחת מרחוק כמו משה ,והרגישו כאילו עם ולמעשה היו בלי.

פייטוש ,העלת כאן נושא חשוב לדיון ../images/Emo45.gif

אני מסכימה חלקית עם מה שכתבת, ומבינה את כעסך , אבל הרשה לי לחלוק על דעתך. אם היינו מתגוררים בטירול , במקום במזרח התיכון , אין לי ספק שכל שמורות הטבע, היערות והגנים הלאומים היו ללא תשלום , השרותים שלהם היו מבריקים, השבילים נקיים מאשפה שאריות טיטולים, בקבוקי שתיה ושאר ירקות, קרחות היער היו נטולי פחמים ושקיות זבל ועוד כהנה השוואות. אבל ומאחר ואנחנו תקועים כאן , עם מנטליות של אבו עלי, של צפצפוף וזלזול בחוק , של חוסר רצון אפילו לשמור על ערכי טבע , כי למה מה ? מי יפריע לי למנגל ? לדרוך על מצבור פרחי בר או לזרוק את שאריות השפוץ של המקלחת בביתי ככה סתם באמצע היער? אז בגלל המעטים הללו שהורסים ומשחיתים אני בעד שיגדרו ויסגרו וישימו שומרים בשער ושהללו יגבו כסף ותשלום מלא
לך וראה את הנעשה בשמורת נחל פרוד בתל פאחר בכל הקטע של הירדן מתחת לגשר אריק טיילת עמי ליד קבוץ עמיר ועוד ועוד אתרים פתוחים שכאלה בהם אין שמירה ופקוח , לבין אלו שיש. אין דרך אחרת לחנך נכשלנו וצריך להודות בזה ואין זו בושה בושה להגיע לאתרים הללו ולראות את מראות ההרס , הונדליזם, ערימות האשפה המסריחות וכיוצ"ב. בעבר כתבתי מספר פעמים למועצות האיזוריות בהן שוכנים האתרים הללו וקבלתי תשובות של חוסר אונים למצב ,וחוסר תקציבים לפקוח. הייתי מרחיקה לכת והייתי אוסרת על ידי חוק
גם להדליק מנגלים ולזבוח ביערות. מי שחפץ להעלות שפודים לאל הזלילה והסביאה יטריח עצמו וחמולתו למסעדה , ולא יזהם את הסביבה. (מבחינת עלויות זה אפילו יותר זול.) מי שבקר בפארק הלאומי ובפארק הירקון מבין על מה אני מדברת. יוצא בן - אדם להליכה בפארק על מנת לנשום חמצן נקי ,והוא חוזר הביתה מסריח וספוג מעשן . אם ידרשו תשלום בכניסה יש להניח שאותו אספסוף ממילא יוותר ולא יגיע , לשוחרי הטבע שכן ישלמו אפשר להציע הנחות, כרטיסיות וכל מיני אמצעים מסובסדים אחרים. ובשורה התחתונה חלקם של האתרים ינצל מאותו ישראלי מכוער.

פייטוש

New member
מחירים חדשים לשנת 2011 באתרי טבע בישראל

http://www.itga.org.il/ItemPics/mechiron_reshuthateva.pdf ראי מחיר כניסה לבית שאן הייתי שם לפני חודש בביקור לילי , מקסים אך אינו שווה מחיר כזה ,כאשר אני הולך לערב שירה באולם מהרמה הראשונה שלושים שקל +כיבוד ושתייה בהפסקה .

bamboozingly

New member
אני מוכן לשלם תמורת

זריקתם של הונדלים והלכלכנים למיניהם משמורות הטבע והגנים הלאומיים. אני בעד תשלום תמורת אכיפה חמורה של כללי ההתנהגות במקום ציבורי. בחו"ל גם משלמים, ויש אכיפה של החוק. בארה"ב יצא לי לבקר בשמורה שבה אסור גם לנבל את הפה. הגעתי מהעמוד הראשי, וזה הדיון השלישי בו אני כותב שאני מוכן לשלם עבור העפת אלמנטים מסויימים מסביבתי כדי שלי יהיה יותר נעים.

פייטוש

New member
אין בעיה של תשלום אלא שזה יהיה של מוסד ממלכתי

ולא יזמים או בעלי חזקה ,לא יכול להיות שבעלי חזקה ישתלטו על נכסים לאומים שטופחו ומתוחזקים בכספנו,רק בגלל שהם בקרבת המקום, טענה זאת היא העיקרית ולא המשנית , באם הרשות המקומית או הקיבוצים היו משקיעים מכיסם באתר גם אז אין להם חזקה כי הארץ שייכת לתושביה. נושא החינוך לניקיון אינו משמש כתרוץ , או יותר נכון , אינו מקנה להם לרשות ולקיבוצים ,כל זכות בקנה מידה לאומי לחינוך העם ,הם אינם מוסד מחנך במדינת ישראל. נהפוך הוא בהתנהגותם המבישה של השתלטות על נכסי המדינה ,הוכיחו הקיצונים כי השלטונות חלשים וכול דאלים גבר.

sitvaniyot

New member
עד שנהיה כמו ניו זילנד ואוסטרליה

שבהן מטיילים מקומיים נוהגים לאסוף את הזבל שהם מוצאים באתרי הטבע השונים ובמקום לקלל מפטירים את המילה תייר, אני מציעה לאמץ את השיטה התיאלנדית. שם בכניסה לשמורות תמצאו חוץ משירותים ומקלחות גם צריף שבו תאלצו להשאיר את כל המטען שלכם. ירשו לכם לקחת תמורת פיקדון רק בקבוקי מים ומגבת אם יש שם אפשרות לשחיה. ירשמו אתכם ותאלצו להציג תעודה מזהה. ביציאה מהשמורה, תציגו את הבקבוק ותקבלו את הפיקדון בחזרה וגם תמחקו מהרשימה. אז מה עם הפיקניק? את זה עושים באיזור המיועד לכך ליד היציאה. גם נקי, וגם חוסך פקחים ונקיונות. האמינו לי, תענוג לטייל שם.

למעלה