דעה בעניין תביעה בבית משפט לתביעות

noamsap

New member
דעה בעניין תביעה בבית משפט לתביעות

אני מעוניין לקבל דעה לגבי מקרה שעברתי ובגינו אני מתכנן לתבוע את החברה בתביעות קטנות. אקצר את הסיפור אבל מדובר ביבואן בלעדי בארץ של מסכי מחשב שגם נותן להם שרות. המסך התקלקל (במסגרת האחריות) כאשר פניתי לחברה המסך נלקח לבדיקה ולאחר 4 ימים הוחזר בלי שמצאו דבר )ובלי שהודיעו לי על כך) התקלה כמובן חזרה ושוב נסעתי לחברה לתיקון הפעם דרשתי כי יתריעו בפני אם שום לא תתגלה הבעייה וכך קרה לאחר כשבוע חזר המסך ללא ממצאים. נסעתי שוב לחברה ודרשתי לקבל מסך חדש. המסך שלי הוחלף במסך תואם מאותו דגם שלאחר שבוע התקלקל שוב. בפעם הרביעית הובטח כי המסך יילח על חשבון החברה וע"י שליח לאחר שבוע וחצי של טפונים נסעתי לשם שוב(פעם רביעית) ודרשתי החלפה חוזרת של המסך. המסך הוחלף שוב לדגם זהה שבבדיקה במקום נתגלה כתקול!!!! חיכיתי 3 שעות לתיקון ועזבתי בכעס רב בלי התנצלות. א. האם יש לי עילה לתביעה? טרטור, בזבוז זמן, עוגמת נפש, נסיעות ... ב. האם עצם העובדה שהחברה הציעה מצידה פעמיים להחליף את המסך פותרת אותה מאחריות? ג. האם אני עלול לשלם לצד השני הוצאות משפט אם אפסיד בתביעה ובכמה מדובר?

yagelfed

New member
תגובה

תראה אני עמדתי במצב דומה לשלך , ואני עובד במשרד עורכי דין . עשיתי לעצמי את השיקולים ולא כדאי . אז : א. כן יש לך עילה לתביעה בגין אחריות למוצר פגום . ב. עצם ההחלפה אינה פותרת מאחריות. ג. אתה עלול לשלם הוצאות משפט בגין תביעה קטנה בערך בסך של מסך חדש. אם הינך מעוניין בכ"ז לא לוותר אתה יכול לגשת למשרד עו"ד שרק יאיים לתבוע במכתב ולראות מה יקרה או לפנות לאיגוד הצרכנים שימצא לך פתרון .

noamsap

New member
שאלה...

אם העניין מגיע לבית משפט והתביעה נקבעת כמוצדקת אך השופטת טוענת כי החברה עשתה כל שיכלה לפתרון הבעייה האם עדיין אני עלול לשלם הוצאות משפט לצד השני?

yagelfed

New member
תשובה

אין קשר , בבית משפט לתביעות קטנות כמו בכל הליך יש הכרעה לטובת התובע או הנתבע ,הצד המפסיד משלם הוצאות .

יא

New member
מסך מסוכסך

שלום רב, מהנתונים אותם פירטת, עומדת לך הזכות להגיש תביעה נגד החברה, גם בבית המשפט לתביעות קטנות. עם זאת, מומלץ לך לפנות לרשות להגנת הצרכן בהסתדרות, אשר ייתכן ויוכלו לסייע בידך. בברכה, יהודה

למעלה