דעה / המלצה

אורן כץ

New member
דעה / המלצה

שלום סכום ההשקעה: 12,000 ש"ח. חושב להשקיע 9,000 בקסם יורוסטוק 3,000 בקסם S&P 500 אשמח לשמוע דעות / המלצות אחרות תודה

Kayben

New member
אחלה

שניהם תעודות שעוקבות אחרי אינדקסים הכי סולידים (מניות) שבערך יש. אם הגעת עד כה בלי שמות של מדינות אסיה ודרום אמריקה, מצבך טוב :). בגדול יש עוד אפשרויות כדי לשכלל את הבסיס האיתן הזה. אם זה לשים חלק באג"ח - אמנם זה ישמע לך לא קשור - לערב חלב ובשר. וסתם יגרום להורדת תשואה. אבל למעשה מבלי להיכנס לעומק - אחוז מסוים של אג"ח לא יוריד לך מהתשואה, אבל מנגד יוריד לך בחינם את הסיכון. כמעט סוג של נס. מנגד אתה יכול להעלות סיכון ולשלב אחוז מסוים בשווקים מתעוררים/אקזוטיים. כמו ישראל, ומדינות הבריק: ברזיל, רוסיה, הודו וסין. לטווח הארוך, הטיפ הראשון יותר חשוב, ובעל עומק שאין להמעיט בחשיבותו. הטיפ השני זה רק אם בא לך לגוון או להיות טרנדי כמו שאר בני-ישראל.

gilev

New member
דעתי

אני הייתי מחליף אתם קסם יורוסטוק בתאלי דיבידנד אירופה וקסם DAX. בנוסף, הייתי נותן מרכיב קטן מנה מינימלית של 2000-3000 ש"ח לפריזמה MSCI שווקים מתעוררים, מדד זה נחשב אחד הבולטים לשנים הקרובות להשקעה בטווח ארוך / בינוני ,ולדעתי ינצח את ה S&P 500.

למעלה