דעה הפוכה: הבעל צדק לכל אורך הדרך

tapuzo

New member
דעה הפוכה: הבעל צדק לכל אורך הדרך

בעוד איילת ניסתה לדבר בערבית, ניסתה להסתגל וללמוד מנטליות שונה ממנה, האם הערביה ניסתה לכפות את עולמה. המוזיקה תהיה בערבית, הטלויזיה תהיה בערבית, הברכת יום הולדת תהיה בערבית, הכיתוב על העוגה יהיה בערבית - סליחה? את מתארחת בבית אחר, את רוצה שיכבדו אותך - תתחילי בזה שתכבדי ותלמדי מהסביבה שבה את נמצאת. זה פשוט טיפוסי למוסלמים שבאים למדינות זרות, מקימים מסגדים, דורשים שיכבדו אותם אבל הם את הכבוד של להשתלב בחברה וללמוד את המנהגים שלה והשפה ולכבד כללי התנהגות לא מוכנים. פשוט במיקרוקוסמוס נחשף פה העניין: הערבי הישראלי שבז לנו, שיורק לעברנו שהוא פלשתיני, שדורך על כל מה שמקודש לנו, תמיד יציג עצמו כמקופח ואותנו כגזענים. והנה באה איילת, ועשתה בדיוק הפוך - ניסתה להשתלב כמה שאפשר במסגרת המגבלות ולכבד את החוקיות בסביבה החדשה ורק לעזור ולשפר. היא לא דרשה לשים גלגל"צ ולא דרשה מהילדים ללמוד עבורה עברית. ]שוט - אין גבול לחוצפה עוד להאשים את האב בגזענות. אם אורחת בביתי הייתה באה וכופה את עצמה עלי, הייתי מגלגל אותה מהמדרגות הרבה יותר מהר ממנו. אז אולי הוא בוטה, אולי הוא לא מעוניין ללמוד על התרבות שלה, זו זכותו. אז את אורחת בבית של אדם זר, לא נראה לך? תגידי תודה, תפנימי, תגידי שאת היית נוהגת אחרת. בני הזוג נפגשים, והפוסטמה עוד מטיחה בו עלבונות על ההתחלה, הייתי שם הופך עליה שולחן.

אני לא אוהב ערבים

ויתכן שיש לה הרבה דברים נכונים שרשמת. אך בכל זאת הוא היה קצת להתעלות על עצמו ולא להציג את היהודי כגזען פרמטיבי

ניתוח מדויק ומבריק של התוכנית

מסכים לכל מילה אני שואל איך הייתה לאותה ערביה החוצפה לומר שאדם לאחר 10 דקות הכרות שהוא פרימיטבי כמו ערבי מחברון ולהוסיף את המילה גזען יש לה מזל שלא ניתקלה בחמום מוח כמוני כי התוכנית הייתה מסתיימת בשניות

שכחת דבר אחד

נעזוב שניה הוא יהודי והיא ערביה. נסתכל עליהם כבני אדם. היא,אמל, זאת ששולטת בבית שלה ,בבית הערבי שלה ובעלה הוא זה שעושה הכל. היא זאת ששולטת בעסק המשפחתי ונותנת הוראות לגברים ולא תמיד הם שומעים לה. הוא,שון, זה שלא עושה כלום בבית וכלל לא מתיחס לאישה שלו. אילת ,האישה הכנועה בבית היהודי,לא יזמה שום דבר בבית הערבי הגדילה ראש וגם ביקשה שילמדו אותה ערבית בגלל חוסר תקשורת. גם אם הילדים היו יודעים עברית טוב היא לא היתה מבקשת מהם ללמד אותם עברית. הערבי ,כרים,הוא כנוע בדיוק כמו אילת לכן הם התסדרו מצוין. היהודי ,שון,הוא שלתטן בדיוק כמו אמל . ולשניהם היו דעות פוליטיות קיצוניות היא לא אהבה את אראיל שרון וכינתה אותו חברוני הוא לא אהב את כלום אצלה. לכן הם היו בכסאח. אני עדין בדעה ששון היה צריך להראות לה שהיהודי הוא יותר חכם ופיקח מהערבים וכך היה מוציא אותה בראית המצלמה כאישה גזענית ורעה.

למעלה