דעה: זוהי ההזדמנות לממש רווחים ולצאת בזמן מהשוק

elvinnox

New member
דעה: זוהי ההזדמנות לממש רווחים ולצאת בזמן מהשוק

לאחרונה כאשר מס כחלון החדש עבר, אפשר לחזות שינוי מגמות בדירות להשקעה בפריפריה.

נראה שעל פניו אנו נמצאים בנקודת השיא לפני ירידה ולמי שיש פוזיציות פתוחות (מס' דירות עם משכנתא שאינם לשימוש עצמי), יתכן וכדאי לממש רווחים.

הנדל"ן אמנם מתאפיין בתנודתיות איטית יותר משוק המניות אך בשניהם מי שנכנס ויוצא בזמן יכול לגרוף רווחים.

כיום ניתן לממש במחירי שיא ולהינות מתשואה פנטסטית על הכסף, אך הדילמה היא היכן להשקיע את הכסף הנותר.

למשקיעי נדל"ן מאוד קשה לבצע את המעבר מנכס פיזי ממשי לנכס בדמות אג"ח או תיק מניות, (מה שכאמור קל יותר לבצע את המעבר בכיוון ההפוך).

יחד עם זאת, יתכן וכדאי לממש בשיא ולבנות תיק סולידי לשנתיים הקרובות יחד עם הצמדה למטבעות זרים עד שהשוק יתבהר.

לצורך העניין, אם הייתה ברשותי דירה נוספת ללא משכנתא, אין ספק שאני אישית הייתי בוחר לממש היום.

kobra14

New member
רק אחד שלא מבין מוכר דירה שאין עליה משכנתא

(אלה אם כן הוא בחבות קשים שזה סיפור אחר)

לדעתי, דירה בלי משכנתא ממש אסור למכור

איזה סיבה יש לקחת כסף שמניב בלי עלויות מימון, ולשים אותו במקום שיניב פחות כסף?

הבעיה היא לוא דווקא הדירות בלי משכנתא.
הבעיה היא דווקא אותם אנשים שכן לקחו משכנתא ועדיין חייבים מאות אלפים..
כאן, אם יש רווח הון, אפשר למכור את הדירה שהערץ שלה עלה, להחזיר את המשכנתא ולהנות מפירות ההשקעה.

dezvuv

New member
מי שמאמין שדירה קונים בלי משכנתא ימשיך לגור בשכירות כל חייו

מדובר על מכירה של דירה קיימת להשקעה, שאין עליה משכנתא

כנראה שלא הבנת מה שכתבתי.
כי הפוסט דיבר על מכירה של דירה ולא על רכישה של דירה.
ואני טוען, שדירה להשקעה שאין עליה משכנתא, זה בדיוק משהו שאסור למכור

h a j b i

New member
תחליט

כדאי יותר למכור אם יש משכנתא או אין?
בגדול עד היום יש מצב שהייתי מסכים איתך, שכדאי למכור דירה בלי משכנתא ולקנות שתיים (אפילו 3) עם משכנתא. עכשיו עם המס החדש שווה לחשוב על זה שוב ואולי עדיף להישאר עם הדירה הקיימת כי יש מצב טוב לעלייה בשכירות בזמן הקרוב.

dat nigga daz

New member
אז קדימה .. לך תמכור את הדירות שאין לך...

על איזה מימוש רווחים אתה מדבר ?
קודם כל אנחנו עוד רחוקים מהשיא...
דבר שני, מי שקונה דירה להשקעה לא נכנס לטווח הקצר, אלא על מנת להנות מתשואה נהדרת בשכירות בטווח הארוך... ומי שקונה למגורים ? עוד יותר לא מעניין אותו מה מחיר הדירה חחח למה שיממש ??

גם בתקופת המחאה החברתית וגם בתקופת מעמ 0, אנשים חשבו שהגיע הגיע הזמן.. והתוצאה ? מי שחיכה כבר פספס את הרכבת... הצעירים של היום מבינים את זה וקונים...

אין שום שינוי מגמה מהמס החדש של ביבי 2, כבר הודעתי לשוכרים שאני מעלה ב 300, עוד 400 אספוג על עצמי.. אין מה לעשות.. בכל מקרה זה עדיף על כל השקעה אחרת...

אגח ? תיק מניות ? שיילכו אלו עם החמישים או המאה אלף.. גם ככה אין להם מה לחפש בשוק הנדלן חחח

יש משכנתא, אין משכנתא - לא צריך לממש בכל מקרה, דירה נועדה למגורים או להשקעת מגורים ולא לספקולנטים

אחרי שיבינו שביבי 2 זה בלוף גדול, המחירים יחזרו לטוס שוב...

לשאלה אם על דירה יש משכנתא או לא, אין משמעות מבחינת

החלטת מכירה.
מה שחשוב הוא מהו השימוש החלופי לכסף שלך ?
&nbsp

משכנתא יוצרת תשואה עודפת ומפחיתה את מחיר הדירה המשולם בפועל!

כאשר אדם לוקח משכנתא, תשלומי הריבית מייקרים את מחירה של הדירה. זה הכל.
&nbsp
מי שלוקח משכנתא בריבית קבועה לא צמודה, יכול לערוך חישוב פשוט של מחיר הדירה הסופי. למי שלוקח משכנתא בריבית אחרת יכול לערוך חישוב מוערך בלבד, שיכול להשתנות. בהתאם לשינוי בריבית.
&nbsp
כל אחד עושה את חישוב הכדאיות שלו, אין קשר לעצם קיומה של משכנתא.
&nbsp
לאדם שרוכש דירה במזומן ללא לקיחת משכנתא יש הפסד על תשואה חילופית, לפעמים הפסד התשואה החילופית גבוה יותר מהריבית שניתן היה לשלם על המשכנתא וכך אותו אדם אפילו מופסד יחסית למצב אילו היה לוקח הלוואת משכנתא והיה משקיע את כספו באפיק ההשקעה החילופי.
&nbsp
כמו כן אדם שלוקח הלוואת משכנתא יכול לרכוש דירה יותר יקרה שמניבה תשואה גבוהה נוספת גבוהה יותר מריבית המשכנתא או כמה דירות שמניבות יותר תשואה ממה שיכול היה להשיג מרכישת דירה במזומן בלבד
&nbsp
אדם שלוקח משכנתא בריבית נמוכה יותר מהתשואה שהוא מקבל על דמי השכירות, מרוויח הפרשי תשואה על כסף לא שלו אלא כסף של הבנק וכך הוא אף מרוויח תשואה נוספת יחסית לאדם שרכש דירה במזומן. רווח נוסף זה מצמצם את מחיר הדירה העודף שנוצר עקב ריבית המשכנתא ואף מקטין אותו! כך שבמצבים מסוימים אדם שלוקח הלוואת משכנתא, רוכש את הדירה להשקעה בפועל בסכום נמוך יותר מאשר אותו אדם שרוכש אותה במזומן! וניתן לערוך חישובים פשוטים שמראים זאת
&nbsp
אם תהיה ירידה בתשואה מדמי השכירות היא רק תצמצם את התשואה העודפת שיש לו יחסית לריבית המשכנתא שהוא משלם.
&nbsp
בשורה התחתונה המצב הוא בדיוק הפוך, לרכוש דירה במזומן, גם אם יש לך את המזומן, היא שטות גמורה, בריביות המשכנתא הקיימות היום גם לאחר עלייתן.
&nbsp
עדיין ניתן להשיג הלוואות משכנתא בריביות קבועות לא צמודות בשיעור נמוך יותר מהתשואה שמתקבלת על דמי השכירות.

Nemesis001

New member
היום כבר לא בטוח

אלא אם כן מדובר במשכנתאות לטווח קצר, קשה למצוא ריבית קל"צ שעולה על התשואה נטו מהשכירות.

Nemesis001

New member
זו הסיבה שכתבתי אלא אם כן מדובר במשכנתאות לטווח קצר

משקיע שיש לו נניח 70 אחוז במזומן, יקח משכנתא ל 5-6 שנים ויסגור עניין. הריביות המשתנות לא צפויות להשתולל.
אבל נניח ויש לך רק 20 אחוז במזומן, ואתה צריך לקחת עוד הלוואה לכל מטרה על דירה קיימת ועוד 50 אחוז משכנתא רגילה. הריביות המשתנות טובות עכשיו (וגם הרבה פחות מקודם), אבל עלולות להתגלות כחרב פיפיות בעוד 10 שנים, כאשר עדיין נשאר עוד הרבה בשר בהלוואות.

לפני שנה, גם במינוף גבוה שכזה היה ניתן לקבל ריביות טובות כך שעדיין עם תשואה טובה ניתן להכות את עלות המשכנתא עם מספיק מרווח בטחון.
אגב, זו עליית הריבית שמונעת ממני לרכוש דירה נוספת בדיוק בגלל התסריט הזה, ולא המס החדש של כחלון.
אני לא רואה דרך בה אני לא מפסיד כסף.

elvinnox

New member
מסכים, אני גם עשיתי את החישובים האלה

לא רואה איך מקבלים תזרים חיובי בלי הון עצמי של 60-65% ומעלה.
&nbsp
נראה שהסיכון גדול מידי, לפחות כרגע גם לירידת מחירים וגם להמשך עליות הריבית והמדד, ירידות בתקבולי השכירות והמשך עליית המס של כחלון.
&nbsp
מי שחושב שזה ישאר רק על 1% עם מקסימום לא רואה שזה הולך לעלות ל-2% בעוד שנה ומי יודע, אולי עוד הפתעות.
ימי הזוהר של הנדל"ן בישראל על סף סיום.
&nbsp

Nemesis001

New member
לא יודע אם זה סוף ימי הזוהר

כל עוד אין אלטרנטיבה סבירה להשקעה בסיכון נמוך, קשה לי להאמין שנראה דירות נפלטות לשוק במאסות.
ייתכן שקצב הרכישות יתמתן, ואנשים ימתינו להון עצמי גבוה יוצר לפני שירכשו כדי לקחת משכנתאות לטווח קצר יותר בריבית נמוכה יותר.

צריך לראות כיצד יתאזן השוק ביחס בין מחיר הדירה, הריבית והתשואה.

elvinnox

New member
כמובן שיש אלטרנטיבות

פשוט אנשים כלכך בטוחים בתפיסה שלהם שנדל"ן בארץ לא יכול לרדת, וכאן הבעיה.
הם לא מגלמים את הסיכון האמיתי ומקטינים הסתברויות בנוסח - "לי זה לא יקרה".
&nbsp
יש הרבה אלטרנטיבות ולא צריך להיות גאון כדי לדעת שהנדל"ן בארץ הגיע לגבהים מסוכנים.
מי שאוהב נדל"ן - יש גם בחול מספיק, יש אג"ח קונצרניות, יש תעודות סל, יש מניות של תאגידים גדולים ויש גם אג"חים ממשלתיים.
&nbsp
פשוט לציבור יש זכרון קצר מאוד והוא זוכר שני דברים -
הגופים הפיננסים החזירים בארץ אכן עשו תספורות ואיבדו את האמון (שלי לפחות)
הנדל"ן בארץ בשנים האחרונות רק עלה.
&nbsp
אבל מי אמר שאין נדל"ן בחו"ל או השקעות פיננסיות בחו"ל? זה לא רק נדל"ן בארץ או מניות בארץ, יש עוד הרבה אפיקי השקעה אחרים.
&nbsp
בכל מקרה, אני לא הייתי קונה עכשיו נדל"ן בארץ, ואני גם עושה כך למרות שאני יכול לקנות מחר.

elvinnox

New member
אתה לא רואה את העתיד

יש לי הרגשה שהמס כיום שהוא רק אחוז אחד, יעלה בעוד שנה ל-2% ובלי הגבלה.
&nbsp
כפי שאני רואה, ותזכרו את התגובה הזו,
הממשלה עושה ניסיון לראות אם 1% מס רכוש לבעלי 3 דירות ומעלה יעשה משהו.
כפי שטענתי - ואני עדיין טוען, לא תהיה לכך השפעה.
בעוד שנה (2017) כחלון יבין שזו ההזדמנות האחרונה שלו והוא יעלה את זה ל-2% ובלי הגבלה. הרי כבר שהחוק יצא לפועל לא בעיה רק לשנות אותו או להוסיף סעיף.
&nbsp
ואז התשואה תחתך משמעותית וגם המחירים. לכן מי שחכם יכול לממש היום רווחים של _מיליון שקל_, זה בדיוק כמו מניות, אם אתה חזיר יותר מדי ולא יודע מתי לצאת - אתה בסוף מפסיד. (כלומר מרוויח פחות)
&nbsp
הרווח המשמעותי הוא בעליית הערך של השנים האחרונות ולא בשכירות שבקושי מגרדת את ה-2%. זה לא באותו סדר גודל בכלל.
שוב - המימוש הוא בלי קשר למימון, נכס הבסיס עלה ב-100-130%, אין זמן טוב יותר מאשר לגרוף רווחים ולצאת לשווקים אחרים.
&nbsp

למעלה