דעה על "בין קירות ביתי"

דעה על "בין קירות ביתי"

משמיעה ראשונה-השירים בספרדית יחסית משעממים, אפילו שזה נשמע טוב ונוגה זה לא עוזר לי , במיוחד אני לא מבין את השפה וזה לא אומר לי הרבה, מלבד שירה יפה של זמרת, לדעתי השירים בספרדית יותר מדיי ואפילו מיותרים, היה עדיף שעידן היה מכניס את "שימרי קולך מבכי" במקום אחד מהם הוא שיר יפה ונוגה, פשוט שיר טוב , ומנחם, השירים יותר טובים של הדיסק: בין קירות ביתי טוב אבל לא טוב מאוד-מזכיר מאוד את הטקסט "בוקר יום ראשון " של יהודה פוליקר זה על מישהו סגור בבית, שאריות של החיים-גם טוב אבל לא מרגש במיוחד יש בו שורה אחת שבאמת נוגעת ללב:"זה הכל שאריות של החיים" מי נהר -נחמד אך לא ממש ברור זה שיר על כמיהה לאהבה ורצון לאהבה של זוגיות מצד אישה או שמישהו בהתחלה מדבר אל מישהו אחר ואומר לו שאלו הם חייו,? חלומות של אחרים -בן השירים ההכי טובים באלבום-שנים כולם בורחים שנים כולם חוזרים-/רודפים אחרי השמש-מזכיר לי את כל אלו שנוסעים למזרח הרחוק כדי לחפש את עצמם בכל מיני חורים למצוא את עצמם, פשוט ההויה הזו של הישראלים שנוסעים להתמסטל במזרח שב-שיר נחמד לא יותר לא מרגש במיוחד רוב השעות-מתחיל יפה ואחר כך מסתבך בטקסט אני לא מבין על מה בעצם השיר הזה מספר?... השיר של שמעון בוסיקה-מיותר-איין תרגום לעברית, לא נשמע קשור לאלבום, סתם ביזבוז "רצועה" באלבום, הכל עובר-שיר יפה-וצובט בלב, זה שיר טוב פחות או יותר , למה איין עוד כאלו? באלבום, ננעל במבטו-שיר מלנכולי ויפה שמתאר מצב של אדם במצבי מצוקה שונים-שיר מאוד יפה ונוגע, "מאישה"-עוד שיר מיותר-בשפה אחרת שלא מבינים-יוצר שיעמום- חבל שהשיר "מנעי קולך מבכי" נכנס כדיסק סינגל ולא נכלל באלבום, שקניתי את הדיסק רציתי דיסק נוגה רגיש וקצת עצוב אבל השירים השפות הזרות קיללקלו לי חבל ציון:6 וחצי

betti10

New member
מעניין אותי לדעת...

מה דעתך לגבי האלבומים הקודמים. הרי שגם בהם ישנם שירים באמהרית וכו שלא כולם מבינים את השפה, אז לא אהבת את השירים האלו? לגבי "מנעי קולך מבכי" - אם תדפדפף פה ואולי אפילו בדף הנוכחי תמצא הסבר מדוע הוא לא נכלל בדיסק. אני חושבת שלגבי "רוב השעות" זה די ברור מה המשמעות של השיר. אם תקרא את השיר (לא להאזין לו) תבין על מה מדובר, זה די ברור. בכל מקרה, מציעה לדפדפף בחוברת האלבום ולקרוא את השירים, כך ניתן להבין את משמעויות השירים יותר מאשר להאזין להם :) ולגבי השפות - כפי שציינתי קודם, תדפדף בעמודי הפורום, יש תרגומים לשירים של האלבום הנוכחי. סה"כ האלבום אכן מלנכולי ואין רושם של אופטימיות אבל הוא טוב ואיכותי! יום נפלא!

betti10

New member
כמו כולנו

היינו רוצים אלבום שכולו עידן רייכל. וכן, הסגנון שלו מוגדר כמוסיקת עולם.

אני דיי חוזר בי

האלבום הוא טוב ומרגש בשמיעה שנייה ושלישית אבל בכל זאת רציתי יותר את קולו של עידן והשיר של בוסקילה מיותר לא נשמע שייך לאלבום

למעלה