דעה על כתיבה

zbidav

New member
דעה על כתיבה

שנה טובה לחברי הפורום=]
אני מחפש קבוצת אנשים שיוכלו להוות קבוצת ביקורת, תמיכה, ורעיונות לכתיבה לסיפור/ספר ז'אנר פנטזיה/מדע בדיוני, ובכלל לומר לי האם שווה לכתוב או לפרוש לדוקים ;)

מצורף כאן לינק לwattpad, לחלק (פרק) של הסיפור. יש שם גם פרקים נוספים שלו.
אז... אשמח לדעתכם :)

https://www.wattpad.com/95545300-law-of-the-light-heb-חוק-האור-פרק-י

נב. אני חדש בפורום, אז אם אני עובר על כלל כלשהו, מצטער מראש

idankno

New member
זה ממש חמוד

זה ההתחלה של הספר [לא עובד לי פתאום הסימן שאלה, שים אחד אחרי המילה 'ספר']
ומה התכנית שלך, לכתוב ספר כדי לפרסם אותו או לעצמך ולחברים [עוד סימן שאלה...]

zbidav

New member
תגובה

שאיפות?
מקסימליות :) קרי: המסלול הרגיל של ספר
זו לא ההתחלה, זה פרק ממנו.

idankno

New member
יפה מאד

אתה מודע אבל לקשיים של סופרים מתחילים? (בשוק, לא ביכולת הכתיבה).

zbidav

New member
מודע :(

אכן,
לכן אני רוצה לשפר את הכתיבה שלי כדי שתיהיה יותר מקצועית

idankno

New member
בשביל לכתוב ספר,

תזכור את זה טוב טוב, בשביל לכתוב ספר מה שאתה צריך יותר מאשר להשתפר בכתיבה זה להיות מוכן להתאכזב. אכזבה לא אומרת שלא תצליח, אלא שיהיו המון אכזבות בדרך, וזה קרה גם לסופרת הכי טובה אי פעם, היא התאכזבה כשכל ההוצאות לאור אמרו לה 'לא'.

ויימס

New member
ברוך הבא,

לפרוש לדוקים זה תמיד רעיון טוב- המשחק הזה לא מקבל את ההערכה שלה הוא ראוי.
בדר"כ כשמעלים סיפורים לפה, עושים את זה בגוף ההודעה או בקובץ וורד מצורף, ככה אפשר להוסיף הערות בקלות.
&nbsp
זה הסיפור הראשון שאתה כותב?
למה אנחנו מתחילים מפרק י'?

zbidav

New member
תגובה

לא הסיפור הראשון, אבל הראשון שאני מאמין שאפשר לפתח את העלילה שלו.
פרק י' זה בשם בלבד, זה אמור להיות א' (אני כרגע משכתב את הסיפור לרמה מעט יותר גבוהה, אז זה שם זמני).

ויימס

New member
אני אוהבת את איך שהתשובה הזו תהיה נכונה לכל n>=2

בלגונה

New member
היי

ברוך הבא לפורום
.
אין לי אפשרות לקרוא את מה שהעלת. יש אפשרות שתעלה ישירות לכאן?

zbidav

New member
הסיפור (מי שלא הצליח לקרא בקישור) - אשמח לדעות.

שלושה עמים הילכו על פני העולם, כולם ייחודיים, כולם נחוצים. הראשונים הם האלים: מקורם לוט בערפל: שליטים על הכול ואדונים על כל יצור. מלחמה פנימית בינותם הביאה אותם לשחרור כוחות כה אפלים עד שאיימו להשמיד את העולם כולו. הם יצרו את מלאכי המוות- העם השני: גזע לוחמים מטיל אימה שירש את כח האלים: בתמורה נשבע לשרת , ולהשמיד את האויבים שהאלים שחרר אל האדמה. יחד עם מלאכי המוות היו הולקיריות: לוחמות ומשרתות האלים מימי קדם. יחד הם הקימו את גזע המלאכים. הללו שלטו בבני האדם- העם השלישי, עד שהללו מרדו בעזרת גדול מלאכי המוות הליאנד. בני האדם גרשו את המלאכים אל ארץ כפור נצחית. בני האדם הקימו ממשלות ועמים רבים והתפתחו מכיון שניתנה להם ההזדמנות, אך הם לא ידעו שישנם כאלו המחכים. אלו המצפים תמיד ליום אשר יודעים שיבוא: יום השיבה.

ארמונו של להאיי, הרי קאבדה-אורלון

לורד האטיי".
האטיי פקח את עיניו באיטיות. הוא נתן לעיניו רגע להסתגל לאור לפני שאיטה את ראשו באיטיות לעבר המשרתת שקראה בשמו. היא נרתעה מעט אבל נשארה במקום. הוא הריח את הפחד שלה, את החששות. הוא יכל לשמוע את ליבה הפועם בחוזק עד שנדמה שהוא יפקע מחזה. אפילו עמו שלו פחד ממנו, ממה שהפך אליו. "צר לי להפריע את מנוחתך הלורד, אבל... להאיי מבקש את נוכחותך". "אמרי לו שאהיה בקרוב". אמר בקול עייף. המשרתת קדה, "להאיי יצפה לך בחדר עבודתו. דבר נוסף הלורד?". "לא. את משוחררת". המשרתת קדה שוב ויצאה מהחדר, סוגרת את הדלת אחריה בעדינות. האטיי אסף את כוחותיו וקם. שינה לא יכלה לרפא אותו בלאו הכי. הוא פשפש בגופו ושאב מעצמו גרגיר קל של כח. אסור היה לו לקחת יותר מידי: הוא כבר לא יכל לחדש את כוחותיו, והוא היה צריך את כוחו אם עמו יצטרך אותו. עם זאת, לאיטים הוא היה זקוק למעט מהכח כדי להישאר בהכרה.
החיות הציפה אותו מייד. כמות ההכח שזרמה בגופו היתה זעירה, והיא תיגמר בקרוב,אבל היא תספיק כדי לברר מה לאהיי רוצה. לא היו לא יחסים טובים במיוחד עם מלך עמו.
האטיי התלבש במהירות. הוא לבש חולצה חסרת שרוולים אך הוא כיסה את זרועותיו עד לאמצע כף היד בתחבושת בד רכה. מכנסיו היו רפויים ועשויים צמר רך וכהה. חגורת בד החזיקה אותם במקומם ועליה הוא תלה שני פגיונות ארוכי להב וצרים, דומים לניבים. מעל הכול נוספה גלימה שהסתירה את פניו. אמנם הצלחת הגלימה היתה חלקית בלבד. לבושו הסתיר את רוב השינויים שנוצרו בגופו לפני שנים רבות, אך עדיין היה ניתן לראות עיניים צהובות זורחות בתוך ברדס הגלימה. הוא יצא מהחדר.
חדריו שכנו במקום מבודד במבנה האבן שהיווה את מגוריו של להאיי. רוב יומו של האטיי עבר בשינה, לפחות לאחרונה. המנוחה לא החזירה הרבה כוחות, אבל היא נתנה כמות מסויימת. כעת הוא היה צריך את כל מה שהוא יכל לגייס. הוא היה אחד ממגני עמו- העם שחי בסתר שנים רבות, נעלם מלב העולם: הם היו הדם העתיק, שומרי האמונים, המצפים לשיבה.
עמו פינה לו דרך כשעבר. חלק מכבוד, חלק מפחד, וחלק מרתיעה. כל הרגשות האלו היו גלויים להאטיי. הוא התעלם. זה זמן רב שלא שינה לו באמת מה עמו חושב עליו. הדבר היחיד שנותר לו הוא חובתו לעמו. הוא הדחיק את רגש הכעס שהתחיל להתעורר בו ביחס אליהם. "אחרי זה" הבטיח ליצור ששכן בתוכו, "אחרי שנסיים עם הסיפור הזה אזין אותך ברגשות הללו". שנאה המהם לא מרוצה אבל השתתק. האטיי נאנח לרווחה, עם אובדן חידוש כוחותיו אבדה לו היכולת האנושית של שנאה: היה קשה מאוד, יותר מהרגיל, לדבר איתו בהגיון.
הארמון עוצב בצורה מעגלית: תצורות אבן יפיפיות נגלו בכל פינה. היו ימים בהם אנשים הגיעו מכל העולם כדי לחזות ביופי שנבנה בידי הדם העתיק, אך לא עוד. זמן רב הם נשכחו מלב. עצים אבנים ופלגי מים השתלבו זה בזה באופן כה טבעי עד שלא היה ניתן להאמין שיופי כזה הוא מעשה ידי אדם. האטיי לא שם ליבו לכך. הוא התקדם אל הדלתות הגדולות שהיוו את האולם הראשי של להאיי. הוא חלף על פניהם אף מבלי להביט לכיוונם. הוא הגיע לסוף המסדרון ופנה ימינה ואז שוב ימינה, ונכנס בדלת השלישית מבלי לדפוק בה.
להאיי ישב על כיסאו, ראשו שקוע ביו ידיו. האטיי התקרב והביט בו. הוא הרגיש שהוא עייף, מותש מאוד אם לדייק. היה נראה שהוא לא ישן היטב ביממה האחרונה, אם ישן בכלל. "שב האטיי" להאיי אמר והחווה בפיהוק באופן כללי לעבר הכיסא שהיה מולו. האטיי התיישב, ממתין.
"מה שלומך האטיי"? שאל להאיי בעדינות, "כבר יש לך רמזים לכיוון של האבן?" האטיי עצם את עיניו לרגע ואז פתח אותם, "היא בצפון כרגע, איני יודע היכן". "לו היינו יכולים לוותר עליך..." להאיי מלמל חצי לעצמו בצער, "אבל איני יכול. לא כעת". הוא נשם עמוק, "מאהקיר נעלם". האטיי הרים גבה, "בדקת במקומות הרגילים?" להאיי תופף באצבעתיו בעצבנות, "אתה חושב שהייתי מעיר אותך לו היינו מסוגלים למצא אותו? לא. הוא לא בארמון ולא בעיר- הוא נעלם. והוא מכיר את ההרים האטיי, כשהוא מסוגל לזכור. איננו יכולים לתת לו לההרג בגלל טירופו". "אתה רוצה לאמר שאינך רוצה להפסיד אותו עד שתמצא דרך להשתמש בו בשבילך" האטיי אמר ביובש. להאיי נאנח. "איני אנסה האטיי. אין דבר שאוכל לאמר כדי לנחם אותך. אני זקוק לך, בגלל שאתה היחיד שמסוגל לכך". "אני לא היחיד שעורר אתה יודע זאת" ציין האטיי. "ועם זאת אתה החזק מבין עמנו: אתה היחיד שמסוגל לזמן את הדם לצידך בכל רגע. אפילו אחיך סקול...". "אל תעיז להזכיר בפני את הבוגד" התיז האטיי. "אינך יודע מה הוא עשה". "מה שאחיך עשה, ולא עשה, הוא מצטער עליו, יותר ממה שאתה מסוגל להבין. מה הבררות העומדות בפניי האטיי?" המלך שאל, "איני יכול ללכת בעצמי- עמנו זקוק למנהיג שיאמר להם מה לעשות אם הצקה תבוא עד אלינו. אתה הלוחם היחיד שאני יכול לשלח למצא את מאהקיר ולדעת שהוא יצליח". "יהי כן להאיי.אצא לדרך מייד. יש לך פרטים כלשהם?".להאיי נד. "מהאקיר טען אתמול שראשו כואב עליו לכן הוא הלך לחדרו. לא דבר בלתי רגיל. לשעות ערב שלחנו אליו מרפא לראות אם מצבו בסדר. למזלנו המרפא היה חכם מספיק כדי לסקור את כל החדר: מהאקיר נעלם. חיפשנו אותו בארמון ולאחר מכן בעיר, לא מצאנו אותו. ברגע שגילנו שהוא לא בעיר הערנו אותך". האטיי הנהן. "השעה עכשיו?" להאיי הציץ בנר השעות שלו, "קרוב לחצות הלילה יום אחרי שגילינו שמאהקיר נעלם. דרך צלחה לוחם". האטיי קד ויצא.
הלוחם עבר בצעד מהיר את הארמון. הוא יצא אל הליל ונשם עמוקות- זמן רב הוא לא נשם אוויר צח. לא היו שומרים על פתח הארמון- לא היה בהם צורך. הם היו מבודדים מספיק מכדי שמישהו יוכל להתגנב אליהם מחוץ לעמם. האטיי הסיר את בגדיו, נשאר באזור חלציים בלבד, וסידר אותם בעזרת התחבושות על זרועותיו בצורת נרתיק עם ארבע לולאות. הוא הניח בנתיים את הנרתיק על הקרקע ונשם את אוויר הלילה. הוא הרגיש אותו קר על גופו, ממלא אתראותיו ויוצא מהם. שערו האפור הארוך נע ברוח, בעל חיים משל עצמו. האטיי התרכז בתוך עצמו והתאחד עם שנאה. הוא זימן את הכח.
גופו התחיל לרצד. כמות החיים שזרמה בגופו היתה אדירה. היא הגיעה לכל חלק בגופו ושינתה אותו, עיצבה אותו מחדש. מאריכה את הגידים, מצמיחה שרירים. פרווה צמחה על עורו, ולסתו התארכה. אחרי מספר רגעים שינוי הצורה הושלם. האטיי צנח על ארבעת כפותיו וסקר את גופו. נראה שהכול היה בסדר, לפחות ממבט ראשון. הוא חש בתוכו את שנאה מאבד כוחות נוספים. ברגע שכוחו ייעלם לחלוטין הוא ימות, ואיתו גם האטיי. לא היה לו זמן לדאוג לגבי זה, היה לו נעדר לחפש. הוא רחרח בחוטמו את האוויר. הוא סינן עשרות אנשים עד שמצא את הריח העתיק והקדום של מאהקיר. והשנוא ציין שנאה. האטיי התעלם. הריח פנה להרים. האטיי הביט פעם אחת אל השמיים, ובחשכת הלילה, רק הירח מאיר את דרכו, הזאב יצא למסע. רגליו כמעט ולא משמיעות קול על האבנים.

ויימס

New member
Here we go

הדבר החביב עליי בקטע הזה הוא האינטראקציה בין שניהם, אני אוהבת את זה שהמלך הוא כזה grumpy cat והבחור השני מנסה להרגיע/ לעודד אותו.

הדבר שהכי הפריע לי הוא שאתה מתחיל עם פסקה מוגזמת ומליצית שלא לצורך. לא יכולתי להימנע מלדמיין קריין עם קול נמוך ומהדהד מדקלם את זה על רקע של איזה משחק מחשב סטייל דיאבלו (הבהרה: זה לא דבר טוב) וממילא הסיפור מתחיל עם המלך שרוצה לעשות כל מיני דברים, אז המלאכים והאלים לא קשורים כרגע.

הם מדברים על כל מיני דברים: מאהקיר, הדם, האבן, סקול. ואני לא יודעת מה מהם חשוב כרגע, אז אני מאבדת עניין. תשקול להציג כל רעיון בפני עצמו ובזמן שהוא רלוונטי.

יש לרדת לשורה חדשה בכל פעם שמחליפים דובר בדיאלוג. להלן:
"מה שלומך האטיי"? שאל להאיי בעדינות, "כבר יש לך רמזים לכיוון של האבן?" האטיי עצם את עיניו לרגע ואז פתח אותם, "היא בצפון כרגע, איני יודע היכן".
"לו היינו יכולים לוותר עליך..." להאיי מלמל חצי לעצמו בצער, "אבל איני יכול. לא כעת". הוא נשם עמוק, "מאהקיר נעלם".
האטיי הרים גבה, "בדקת במקומות הרגילים?"
להאיי תופף באצבעתיו בעצבנות, "אתה חושב שהייתי מעיר אותך לו היינו מסוגלים למצא אותו? לא. הוא לא בארמון ולא בעיר- הוא נעלם. והוא מכיר את ההרים האטיי, כשהוא מסוגל לזכור. איננו יכולים לתת לו לההרג בגלל טירופו".

השמות שלהם דומים מדי.

נסה לצמצם בתואר הפועל. (מלמל בצער, אמר בעדינות, אמר ביובש) למשל: תופף באצבעותיו בעצבנות. אם אנחנו רואים שמישהו מתופף באצבעותיו, אנחנו מסיקים לבד שהוא עצבני, אין צורך. ומצד שני, אם הפעולות של הדמות והדברים שהיא אומרת לא מבהירים שהיא חשה צער, 'אמר בצער' לא יעזור.

zbidav

New member
אכן

מודה, נתת לי רעיונות לחשוב עליהם.
אשמח לדעה על הפרק הראשון (הפעם באמת)
יחולק למספר תגובות בגלל האורך (לא מסוים לחלוטין)

zbidav

New member
הקדמה

הגשם שטף את האדמה.
לא נותר הרבה דברים שיכל לשטוף; הגשם לא יכל לשטוף את המלחמה, הוא לא יכל לשטוף את הכאב שגרמה, אבל הוא יכל לנסות להחליש אותו. זו כנראה הייתה מטרתו העיקרית.
המים שטפו את ההריסות על פני האדמה. אדם שיביט בתל הגדול לא היה מאמין לו היה שומע שבעבר היה זה האי המרחף אסגרד, משכן האלים. המקום בו ארחו את משתיהם, ביקרו את חבריהם בני האלמוות והנהיגו את שלטונם על בני האדם, עליהם נשבעו להגן, ואותם שלחו ללא רחמים אל הקרב בשמם.
הטיפות היכו בגופות הדוממות ששכבו זרוקות על הקרקע. היה נדמה שהן מנסות למחות את סימני האלימות מפניהם, סימני ההתעללות שחוו, אך אפילו בידי האלים לא היה הכח לשנות את העבר,
הם ניסו זאת.
גבר בגלימה לבנה חצה את השדה חרוש הגופות, מהלכו עדין, נזהר שגלימתו לא תתלכלך מהדם. לאדם באופן מפתיע היה מבט כאוב כשהוא הביט על הגופות שעבר לידם. הוא לא נראה שונה מאחרים, אך הוא היה שונה. ייתכן שהיו אלה תנועתיו שאף בהליכה גסה זו נראו חינניות, ייתכן שהיה זה הביטחון בהילוכו, ביטחון כה רב שאין אותו לבן תמותה, או שהיה הדבר פשוט פניו, שבניגוד לפני הגופות, המעוות בשנאה הללו הביעו צער, כנה עליהם. אך אכן הוא לא היה אדם, לא עוד. הוא לידע האם הדבר טוב או לא.
לוקי המשיך ללכת. מבטו מביט בגופות, סופר. הוא יכל לרחף והוא יכל לעוף. אף שהוא השקיע כוחות רבים בקרב, עדיין היתה לו יכולת לשנות את צורתו- דבר ייחודי לו- לנשר או כל עוף שמיים, אל בכל זאת הוא בחר ללכת. הדרך תיהיה ארוכה יותר, אך היו לכך יתרונות אחרים: הוא זכה לראות מקרוב במה שעולל ברצונו להביא שלום.
הנוף היה חדגוני- גופות פזורות על רקע אדמה צחיחה מכוסה באפר. לוקי ידע שהנוף יימשך כך למרחקים רבים. האש והמלחמה כילו את העולם כשם שחזו הרואות בגורלות, טווי אריג הגורל המכיל בו גם את סוף האלים. אך איש, אפילו הוא, לא האמינו בכך שהדבר יהיה בימיהם. לוקי לא ציפה ש/ליט ומלך האלים, אל החוכמה והכישוף אודין יאשים אותו בהבאת הקץ. לוקי נכלא ועונה שנים רבות מאוד, כמעט שלושת אלפים שנים, כאשר רק אשתו נשארה לצידו. כאשר הוא הצליח לברוח הוציא אותה אודין להורג. היה זה מעשה שלוקי כבר לא יכל לסלוח. על הרג בניו לוקי מחל- הם הצטרפו לאויבי האלים. על ענישתו הוא היה מוכן להבליג, אך לא על הרג אשתו סריג, שלא פשעה בדבר מלבד אהבתה לו. לוקי חבר לאויבי האלים הקדומים, ומכר את חולשותיהם, מביאם עד לשערי אסגרד. אך אודין עירב את בני האנוש. הוא שלח אותם לקרב נגדו, והיה כבר מאוחר מידי לעצור.
האם יש שליט ללא נתינים? האם יכול להתקיים שלטון ללא החלתו? האם השליט חייב לנתיניו דבר כלשהו? ההגיון זועק שכן, אך הטבע עונה שלא. מה מהדברים היו האלים? לוקי לא ידע. אפילו אם בכוחו היה אל, הוא לא היה כזה במובן הפשוט של המילה. כנראה שהוא לא אל: הוא ריחם על היצורים הקטנים שאכלסו את העולם אך שעות לפני כן, "דבר שלא מנע ממך לשלוח צבא נגדם, אלי" לגלג עליו קול בראשו.
שלושה אחים קדמונים הילכו בעולם, לא בדם אלא בתואר: שלושת הראשונים. בעוד שאחד בחר להיות השליט- מלך האלים, חנית בידו האחת וכשף בשניה, שני וויתר על כוחו, והשלישי הילך בעולם, תמה. פלאים רבים היו בו. כה הרבה לחקור אפילו לאלים עצמם, כיצד הם מעולם לא הבינו? בשאיפתם להגן על מלכותם, האלים השמידו את ממלכתם.
לוקי היה מוכן לתת הכול כדי להחזיר את הגלגל לאחור, אל מבין כל הכוחות שניתנו לאלים, לא היה זה אחד מהם. הגורל היה חצוב מראש.
תנועה קלה משכה את עינו של האל. במרחק מספר מאות קילומטרים- הרבה הרחק לעין אנוש אך לא לו, הוא חש תנועה. האל נפתח לחושיו, נותן להם להציף אותו. האובדן היה כמעט קשה מנשוא. הוא לא חש בדבר, בשום חיים. הגופה היתה מה שהיא- גופה. אם כך מה הוא ראה? הוא הרגיש את זה רק ברגע האחרון- גוש עמוק של שנאה מכוון אליו. לוקי הסתובב, עוצר בכף ידו את להב החנית שהונפה עליו. התוקף היה לוחם גבוה, עם זקן חום ארוך קלוע שאף היה כרוע על האדמה עינו השמאלית רשפה בשנאה עמוקה. הוא היה לבוש שריון ושאריות קסדה מקורננת מכוסים אותות כסופים שחצו אתו וכיסו כל חלק- מצוות על העולם להגן על נושא הלבוש והמגנים הללו, ומנגד להחליש את אויביו. לוקי מעולם לא ידע להשתמש באותות-הרונות, חוכמת הכישוף, אבל הוא היה מסוגל לקרא אותם. האותות הללו היה הדבר האחרון שהצליחו להשאיר את האל הזה בחיים.
"אודין" אר לוקי. קולו נטול רגש. היו דברים רבים שהוא רצה לעולל לאדם שהרג ופגע בכל אשר לוקי אהב, אבל כשהוא פגש אותו- הוא לא ידע אם הוא מסוגל להרוג אותו, אחרי הכול- זה היה אחיו. אם כי כמו שאחיו שלו הוכיח לו: בין השליטים, אין קשרי דם. "לוקי" בניגוד אליו אודין כעס "איך אתה עדיין חי?". הוא ניסה לקום ונפל. לוקי לא טרח לעזור לו. "אני יכול לשאול את אותו הדבר. ראיתי את פנריר הורג אותך, לפחות נוגס ובולע אותך..." מלמל לעצמו. "אבל זה לא העניין". לוקי הביט בו ישירות "השאלה מה עכשיו? האם קיבלת את מה שרצית? השמדת את העולם. השמדת את ממלכתך, ואתה גוסס" לראשונה חדר ניצוץ פחד לעינו של אודין, "או שמע לא ידעת?" המשיך לוקי, "מגעו של פנריר הוא מוות. הדבר שמונע מהרעל להתפשט בגוף שלך הוא האותות של השריון השבור שאתה לובש, מאיטות אבל לא עוצרות. עוד כמה זמן? דקות? שעה? אתה תמות היום אודין. וזה יהיה הקץ למלחמה הזאת". לוקי התיישב על הקרקע, מביט במלך האלים.
"האם זה יספק אותך?" שאל אודין, עינו הבריאה מתרוצצת, תמיד חוקרת, תמיד לומדת, "מותי, מות העולם. האם זה יספיק?" לוקי רצה לצעוק, רצה לפרוק את זעמו על עצם השאלה אך הוא רק ענה בשקט "מעולם לא רציתי בכך ואתה יודע את זה. אתה הפכת אותי למי שאני- מביא החורבן". אודין נד "היית מביא את החורבן בין כך ובין אחרת, כך נחזה. אני רק בחרתי את הדרך". לוקי קם, מביט בו מלמעלה "ומה גרם לך להאמין בגורל הזה- העתיד לא חצוב מראש, אתה חוצב אותו, מעצב אותו מהחומר הגולמי שלו. מה נתן לך את הזכות לבחור עבור כל הבריאה באיזו דרך עליה לצעוד?" אודין לא ענה מייד. במאמץ הוא קם והביט אל האופק. כבר לא היתה שמש, לא בדיוק. היה אור אינסופי, בהיר מאוד, אך הוא ייעלם בקרוב, עתה שהשמש והירחים הושמדו לא יהיה אור, יחד עם האור האדמה תחזור למה שהיתה כאשר צעדו עליה שלושת האחים לראשונה- סלע ולא יותר מכך.
"לכל התחלה יש סוף. לכל עתיד יש כיוון- כמו עץ השואף אל האור, כמה שלא תנסה, הוא תמיד יגדל לשם כך היה העולם. העולם היה מגיע לקיצו בין כך ובין אחרת. האם היתה דרך אחרת? זהו נטל האלים" אודין לא הביט בבוגד כשדיבר, מבטו עדיין באופק. לוקי הושיט יד וסובב את אחיו אליו, "עדיין לא מאוחר מידי! שנינו יחד הקמנו את העולם הזה לפני שנים, אם ננסה כעת נוכל עדיין להציל אותו, לעצור את הגורל!" אודין הסיר את היד וחזר להביט באופק, "אין להימנע מהגורל, הוא חצוב מראש. לכל התחלה יש קץ, ולכל קץ יש התחלה. הגיע הזמן של האלים העתיקים לפנות מקום לחדשים". הוא דיבר, כמעט לעצמו. לוקי שנא את אחיו- מאז ומעולם אחיו דיבר בחידות, חלק מתפקידו של אל החוכמה כנראה. "לכל קץ יש התחלה? לפנות מקום?"לוקי אמר בקול, מנסה להבין. לפתע נחתה עליו ההבנה, והמשמעות הנוראית של זה. "מה עוללת אל..?" לחש, "חרצת לאבדון את העולם". אפילו מבלי להסתובב אליו לוקי ידע שהוא מחייך "העולם היה אבוד, אני נתתי לו תקווה בוגד. הבט בהם!" הוא הצביע לאופק, "הנה הם באים".
לוקי הסתכל לכיוון עליו הצביע את האל. באופק נעו יצורים קדימה, לעברם. הם היו עוד רחוקים אך הם התקרבו בקצב מהיר. "בחרת להפקיר את העולם? להם? הם ישמידו את כל מה שנותר! אנחנו בראנו את המלאכים ואת הוולקיריות. לא..." הוא עצר, הוא הבין. "תכננת את כל זה מההתחלה".
"על העולם להסתיים אל, לפני שהעולם יתחיל" אודין אמר את מילותיו האחרונות. לוקי הביט בצבא הקרב וזימן את שארית כוחותיו,
העולם נצבע בלבן.

zbidav

New member
פרק א (חלק א)

הם באו ללא התראה, כמו גל אל חוף- סוחפים את העבר, וצבעו את הליל באש ודם.
אני זוכרת את אותו לילה, את האפלה.
לא היה זמן להתארגן, הם לא בררו: גברים, נשים, ילדים: כל מי שהיה בעל הדם הקדום נהרג. לראשונה מאז ימי העולם הקדום הם זימנו את הכח לשם קרב – כוחות עתיקים רבים שוחררו בלילה ההוא: הפילי שזרו שירה וכישוף, העירו את האדמה מרבצה והורידו על האדמה גשמי להבה וקרח. אך האויב היה מוכן, נע כצל, מוגן. ראיתי אותם משתנים, מזמנים את הכח אל עצמם, מביאים על עצמם את מותם בהפירם את החוקים, אל הם היו נואשים להאבק בקסאיין, אפילו אם זה יביא למותם. אני זוכרת איך אני והרין ליוינו את ייד אל האוייב אני זוכרת אותו מנסה לעצור אותם, ונהרג בדבריו. המשכתי להביט, גופי ונשמתי מנותקים. מוחי עדיין ראה את הכול, עדיין הבין, צעק פקודות, ניסה לתפוס פיקוד אבל ליבי עצר, משותק.
העולם נדם, פורק לרסיסים. ראיתי אותו נופל, עיניו האפורות עדיין מלאות חיים, פניו אפילו לא החליפו הבעה. טיפת דם עפה לה הצידה, בלי אפילו לתמוה האם היא שייכת למישהו, חופשיה סוף סוף היא מימשה את חירותה. הטיפה הפכה לזרזיף, והדם זרם, ללא מעצור. הפנים נשארו קפואות באותה ארשה, אבל היו אלה העיניים שריתקו אותי. הם הראו תמיהה. כיצד הם יכלו לבגוד בהם? למה מישהו ירצה לשחור להם רע? הם לא פגעו בהם. הם הראו בגידה: הוא היה ראש לעמו, ראשון בין שווים. הוא הלך לעצור את הקרב, ואף כי ציפה שייפגע הוא לא חשב שהוא ייהרג. לבסוף, אך כפסע מן כך שהם כבו, הם הראו אימה, הוא ידע מה הולך לקרות, בכח ובידע שיש רק לאנשים שעומדים כפסע מן המוות.
הוא ידע שהוא רק הראשון, עמו יהיה הבא בתור.
מראה גופתו, עיניו האפורות שיותר לא זרחו ככוכבים אלא רק ננעצו בפליאה במי שדקר אותו, אפילו מבלי לשים לב אליו הממו אותי. אני זוכרת איך נגררתי הרחק משדה הקרב, בעודי עדיין לא מסוגלת להבין, משותקת. לו רק... "

פונדק דרך הצפון, עיר הצומת, היבשת המערבית.

ג'סירה התעוררה, שטופת זיעה מהמכות הקצובות בדלת. לקח לה רגע להיזכר איפה היא. הם הגיעו עם הלהקה הנוכחית לעיר הצומת- שזכתה לשמה המקורי בגלל ששכנה על צומת הדרכים בין ליאטיר בצפון, קאבדה בדרום, נמלי ערי החוף במזרח, אורלון במערב, ובעבר היתה גם דרך שהובילה דרך הרי הערפל אל לוקסור, שהיתה כעת רק עיי חורבות. מבט אל החלון בפונדק אמר לה שכבר חושך, מה שאומר שלא נותר הרבה זמן עד ההופעה שלהם. ובהחלט הסביר את הדפיקות בדלת.
היא הסתערה לעבר הדלת ופתחה אותה לרווחה, "מה?" נהמה כלפי הדמות הגבוהה בדלת. היא לא היתה במצב רוח טוב כעת, עד שהיא האמינה שהיא התגברה על הזכרונות, הם מצאו אותה שוב, בחלומות. "תורין עצבני שם למטה, הוא רוצה, בציטוט מדויק "שהמנה העיקרית כבר תתעורר, ותעיף את הרגליים שלה למטה" "אלגיז מסר לה בקול יבש אבל נאבק בעצמו כדי לו לחייך. גם הוא וגם תורין ידעו שהוא היחיד שיכול לנסות להעיר את ג'סירה בלי להסתכן בפגיעה כלשהי, לטווח ארוך.

ג'סירה התמתחה, מרגישה כל עצם בגופה מתפקקת. "תמסור לו שאני מתלבשת ויורדת למטה. יש לו דרישות מיוחדות?" אלגיז הרהר לרגע, "שנופיע הערב?" הוא הדגיש את המילה האחרונה. "אל תנסה להתחכם טוב?" היא חייכה, הוא בין היחידים, למען האמת היחיד, שהיה יכול להפיג את ענני הסערה בראשה, ולו לרגע. "נסה למשוך קצת זמן טוב? תתחיל לנגן להם משהו, ואצטרף אליך, הערב" היא הדגישה את המילה האחרונה שלה, מחייכת. אלגיז הנהן ופנה למדרגות שירדו לקומה הראשונה של הפונדק. ידו כבר התחילה להוציא את החליל שהיה תלוי בנרתיק על גבו.
ג'סירה הסתובבה וסגרה את הדלת, נאנחת. היא היתה מוכנה לתת הכול כדי לא להופיע. אבל אם היא תעשה את זה תורין פשוט יעיף אותה מהלהקה שלו. זו היתה הדרך הבטוחה ביותר בשבילם לנוע ממקום למקום. ולצערה גם אם היא לא רוצה, היא התחייבה להופעה הזאת. היא ניגבה בעזרת מטלית את הזיעה מפניה, והתחילה להתכונןץ אחרי מספר דקות היא היתה מוכנה.

היא היתה לבושה בשמלת סרטים בגווני אדום כתום, שכל אחד נתפר מעל השני במיומנות כה גבוהה, כך שבתנועה הם יראו כמו להבה רוקדת, עגילי צור מלוטשים, ושערה הבוער- ההגדרה היחידה שניתן היה לתת לגוון הכתום שהיה לשער שלה, סימן למתת למי שידע מה עליו לחפש. עורה היה שזוף, ועיניה הירוקות השלימו את הופעתה המהפנטת.
היא נתנה מבט אחרון במראת הארד שלה ואיצאה מחדרה. מרחוק היא הצליחה לשמוע את הנגינה של אלגיז. כרגע הוא ניגן את "המזמור לטיפה המרה" שיר כה מזעזע עד שהיא הסמיקה רק מהמחשבה, במיוחד על השורה "אמעד בצעדי, באשר תפנה דרכי, אל ביתי או ביתך?, הטיפה (הגבירה) נאוות ליבי", אבל נראה שהקהל אהב את השיר, גם אם הוא קושי הצליח לשיר את המילים. היא נדה לעצמה. מול הקהל הזה תורין רוצה שתופיע? הם לא יידעו להבדיל בין רקדנית להבה לרקדנית רגילה, למעשה היא לא היתה בטוחה שהם יצליחו לזהות אפילו רקדנית, אלא הם פשוט ימחאו כפיים לכל מה שיעמוד מולם. היא פנתה למדרגות לקומה התחתונה. למטה היה שומם, כמובן מלבד תורין שהפנים שלו היו בגוון עגבניה בשלה. הוא התנשף כלכך עד שהיא התלבטה האם הוא עכשיו יתפוס את ליבו ויתמוטט, היא חסכה ממנו את הטרחה, ופנתה במהירות לכיוון הבמה בחדר האוכל מבלי לעצור לדבר איתו. היא עצרה לפני שנכנסה, נותנת לאלגיז לראות אותה לפני שנכנסה.
אלגיז הבין את הרמז. הוא לא עצר את המנגינה הנוכחית שלו, אלא הסיט אותה בעדינות לטווחים אחרים, לא מוכרים. במהרה הנגינה הפכה לנעימה לא מוכרת, מרטיטה, מרגשת, אבל איש לאחר מכן לא יכל להיזכר מהי. כמו חלום טוב שנגוז, משאיר אחריו רק הרגשה טובה. ברגע הזה היא התקדמה לבמה, והתחילה לרקוד

בתחילה הריקוד היה לא יותר מסחרור, צד לצד, תנועותיה מדויקות, כל תנועה מתבצעת יחד עם הנגינה, ולא רגע לפני. אלגיז התחיל להגביר את קצב הנגינה שלו, והיא את הריקוד, עד שהיא הגיע למצב בו הסרטים הטשטשו והפכו ללהבה, ברגע הזה התחילה ההופעה האמיתית.
אלגיז כבר עבר למנגינה מהירה, פראית – סגנון קאבדי היא חשבה לעצמה בעודה נותנת לגופה להסתגל לקצב. היא לקחה נשימה עמוקה, וקראה לאש.
הקהל התנשם כשפתאום הופיע מסביב לרקדנית בבמה להבות שליוו אותה, בהתחלה היא נתנה ללהבות להישאר עימה, ואז היא שחררה אותם. חלק ממנה היה צריך לשמור על ריכוז בלהבות, למעשה בכל להבה בנפרד, וחלק אחר במוחה דאג שהיא לא תמעד בריקוד. למזלה הנגינה נתנה לה כח, המתת של אלגיז – העצמת החיים, השתקפות של מיומנות החיים, נתנה לו יכולת להעניק כח באמצעות הנגינה. המתת שלה לעומת זאת נתנה לה את יכולת הלהבה, היא יכלה לזמן להבות כרצונה, אך כל היסודות מלבד יסוד החיים שאבו את הכח מהאדם שזימן אותם. למעשה היא היתה קורסת בשלב הזה לולא הנגינה. אנשים שלא היו בעלי מתת הגוף שלהם לא ידע מה לעשות עם עודף כח, בעודו מעמיס על החושים הוא יצר את הקהל המושלם: קשוב, נעים, שקט.

היא התחילה לקפוץ בין הלהבות, היא גרמה להם להיות מכשולים באוויר ועל רצפת העץ, ובצורות וגדלים שונים. היא לא דאגה שהרצפה תיפגע, הלהבות שזימנה היו אשליות- אש עם מעט מאוד כח – למעשה אור. היא לא רצתה שיחשדו בהם שהם נגועים בקללה. מעט מאוד מחוץ לקאבדה ולאורלון היו בעד בעלי המתת בימים הללו, ואפילו הבודדים שנולדו עם היכולות מסרו את עצמם לקסאיין. הדרך הבטוחה ביותר בשבילם היתה לנדוד כל הזמן. למיטב ידיעתה רק בודדים מלבד בעלי מתת האש יכולו לחוש בזרמי החיים, אם כי על פי החוק הראשון היא לא יכלה להיות בטוחה. המתת מוכתמת: על פי האגדה זהו המשפט שאמר הגואל לאדו- אדון הלהב, התלמיד הראשון. מה הפירוש שלו? הסברה טענה, וכך היתה המציאות: המתת לא היתה בלעדית ליסוד. היסודות: אדמה, אויר, אש, מים וחיים היו רק דרך לסווג את הכוחות. בעלי מתת החיים יכלו לרוב להרגיש את זרימת החיים בדומה לבעלי מתת האש. אם כי למיטב ידיעתה לא היו לקסאיין אנשים בעלי מתת החיים, אך לגבי רוח, היא ידעה בוודאות שיש. הזכרונות שלו מהלילה ההוא לא פגו. היא לא ראתה מעולם בעלי מתת לרוח שלא ממוצא קסאייני. היא פגשה אמנם פעם מישהי קאבדית שטענה שהיא יכולה לשלוט ברוח, בעודה מסחררת את החולות במדבריות קאבדה. למעשה היה לה רק שליטה מועטת בחול, היבט של מתת האדמה, וגם זה עם חולות חמים. מתת חלשה מאוד

עכשיו הגיעה ההופעה לשיא. היא עצרה, שמלתה עדיין נעה, מייצרת דמות להבה. היא יכלה לשלוט בצורת איבוד הכח מגופה, אך היא לא יכלה לייצר תנועה בחפצים, היא לא שלטה במים, הכח שגופה צרך להמשיך את אשליית תזוזת הסרטים היה ענקי. למרות הנגינה היא הרגישה עייפות מתחילה לבצבץ. היא התרכזה לרגע ואז זימנה שוב את הכח.

zbidav

New member
פרק א (חלק ב)

תורין ידע מה לעשות. הוא כיבה את האורות בחדר האוכל, כך שהאור היחיד הגיעה ממנה. אלגיז התחיל לנגן הפעם באופן שונה. הוא בחר מנגינה מוכרת, האבוד בהרים, אבל הוא כה העשיר אותה, כה נתן לה חיים, כך שהמנגינה העצובה מלאת הרגש קיבלה חיים. רגע לאחר מכן התחיל השלב שלה. מאחוריה הלהבות שזימנה רקדו, אך הצללים שהטילו היו הדבר המדהים. הצללים שיקפו את נוף השיר, הרים וגאיות בפרטים מדויקים, בגוונים כהים. ג'סירה התחילה לשיר.
היא סיפרה את סיפורו של האבוד, האדם ההנבגד ע"י עמו ומשפחתו, שיצא לחפש את האל בהרים. השירה נמשכה בסיפורים כיצד הוא חצה את ההרים שניתן לחצותם,
היא סיפרה את סיפורו של האבוד, האדם ההנבגד ע"י עמו ומשפחתו, שיצא לחפש את האל בהרים. השירה נמשכה בסיפורים כיצד הוא חצה את ההרים שניתן לחצותם, כדי למצא את היחיד בו הוא הוא האמין ואמונתו בו לא פסקה: אל, מציל בני האדם מכוחות האופל בשחר הזמנים. היה זה שיר חביב במיחוד על חוקרים מכיון שגרסאות קדומות שלו הכילו פרטים רבים על העולם לפני מלחמות הכח. האי סיד'א האבוד ששקע במעמקי הים היה דוגמא לכך, וכך העיר אדיין שאבדה ברישומים.
סופו של האיש לא היה ידוע. היו שטענו שהוא הגיע אל האל והוא הפכו לאחד ממלאכיו, אחרים אמרו שהאדם מת כפסע מן האל ואילו היו שאמרו שהוא בכלל לא מצא מעולם את האל במקום פיזי, אלא הבין שכל מה שהוא ראה בחייו היה חלק מאלוהיו. ג'סירה עצמה לא האמינה בזה: אם העולם כולו חלק מהאל, גם הרוע חלק ממנו, וזה לא סותר את זה שהוא הציל את בני האדם? למה לאל להציל את בני האדם מהאפלה רק כדי לפגוע בהם? האם היה אם כך משהו שיכל להתגבר על האל? למה אם כך לקרא לו אל?
היא סיימה את המילים האחרונות בלחישה. היא המשיכה להניע את האשליה עד שאלגיז סיים את הנגינה שלו. היה לו כשרון רב. לא היה מסובך לקחת מנגינה ולשיר אותה, ובסופו של דבר: החליל לא היה כלי מורכב. הכשרון היה להפוך דבר פשוט למורכב, לעשותו מדויק, לשלוט בכל פרט כרב אומן
(לא סוים)

https://www.wattpad.com/165407164-law-of-the-light-heb-חוק-האור-מחודש-פרק-א
https://www.wattpad.com/95544437-law-of-the-light-heb-חוק-האור-פרק-ד-רקדנית-הלהבה

למעלה