דעה על קורות חיים

Shay1s

New member
דעה על קורות חיים

עבור איזה סוג של משרות אפשר לקבל הזמנות לראיונות עם הקורות החיים המצורפים? האם יש הצעות לשיפור הקו"ח? (שנים ופרטים מזהים מושמטים בכוונה) תודה רבה!

vinney

Well-known member
פורום עבודה בהייטק בבקשה

שים לב להוריד פרטים מזהים מהproperties של המסמך.

HaifaMan

New member
חוות דעת שלי:

1. הכותרת בהתחלה ("אני בעל יכולת למידה...") לדעתי מיותרת. אתה לא צריך לפרסם את עצמך אלא רק להציג את העבר הרלוונטי שלך בצורה ישירה ופשוטה. את התכונות המתאימות אפשר להוסיף בסוף ולא בתור כותרת בומבסטית. 2. ציון פסיכומטרי לדעתי מיותר. 3. תמצית הדברים גם מיותרת - הכל גם ככה מפורט בהמשך. אני ממליץ להצמד לתבנית הסטנדרטית של קורות חיים ולא להמציא פורמט חדש. בהצלחה!

Shay1s

New member
תגובה

1. הכותרת בהתחלה הייתה ניסיון להתלבט. לצערי, אני חושש שהקורות חיים שלי מאוד מאוד בעייתיים ולא אטרקטיביים. בעיקר בגלל שאין לי ניסיון תעסוקתי רלוונטי וגם בגלל הגיל 29. אני לא יודע אם אני אקבל איזשהו זימון לראיון אפילו למשרה עם שכר מינימום... 2. אני לא חושב שהציון הפסיכומטרי מזיק. יש אנשים עם דעות קדומות שחושבים שציון פסיכומטרי טוב מעיד על יכולות.

HaifaMan

New member
לגבי 2

גם אני רשמתי אותו בקו"ח וזה שראיין אותי נתן לי טיפ (הוא קיבל אותי לבסוף) - כשרואים שבנאדם מדגיש פרטים שוליים (ופסיכומטרי זה שולי) - זה מעיד על כך שאין לו דברים חשובים יותר לכתוב. זו בכל אופן דעתי, כמובן שתנהג איך שאתה מוצא לנכון :)

Shay1s

New member
פסיכומטרי

עיינתי היום במודעות דרושים ומסתבר שיש חברות שדווקא מתעניינות בפסיכומטרי. למשל המודעה הזו : חובה:• תואר במדעי המחשב מהטכניון או מאוניברסיטה מוכרת עם ממוצע ציונים מעל 80. תואר ממכללה או מהאוניברסיטה הפתוחה – חובה ממוצע ציונים וציון פסיכומטרי גבוה. כשלוש שנות ניסיון ב ++C בסביבת embedded מועמד תותח (מצוינות מהצבא, הלימודים, בעבודה וכיו"ב). ויש עוד כמה מודעות כאלו.

HaifaMan

New member
מוזר.. זה חריג לגמרי

אני אף פעם לא נתקלתי בזה במהלך הנסיון שלי בתעשייה. לא מבין למה צריך פסיכומטרי אם יש ציונים של התואר עצמו... זה קריטריון הרבה יותר תקף מן הסתם...

הרשה לי לאמור את דעתי

קודם כל אל תשכח שכל נושא ה"קורות חיים" זה רק מסמך אשר בעזרתו אתה תגיע לראיון העבודה ובראיון זאת כל המשמעות עצמה אתה צריך לשווק את עצמך ברמה לא כל כך מוקצנת אנשים שמסתכלים על הקו"ח שלך הם אנשים כמוני וכמוך וכמו שאתה חושב על אנשים מסויימים דברים מסויימים כך גם הם חוץ מזה תשמור לך קצת קלפים בשרוול לראיון עצמו אסור לך לבלוט יותר מידי בקו"ח שלך שחלילה לא יפסלו אותך על over qualified ושוב תרשום בתמציתיות ותדגיש את הנסיון אני הוספתי בקו"ח של גם שנים 2000 - 2001 : טכנאי מוסמך של ... וכ'ו ככה גם ידעו כמה נסיון יש לך

למעלה