דעה על תיק השקעות קטן

דעה על תיק השקעות קטן

לפני כשנה השקעתי כ- 8,000$ במספר מניות, כמתואר בקובץ המצורף.

בחרתי מניות משלושה 3 סקטורים לפי ההתפלגות הבאה:
זהב 50% מהתיק - לדעתי כל השלוש ׁGG+NEM+HMY Undervalued
תשתיות (חשמל) 35% - SO חברה יציבה, דיבידנד גבוה, אבל חוב קצת גבוה
ציוד רפואי 15% - BDX לדעתי מעט Overvalued
האחרונות נמצאים בקורלציה שלילית עם מתכות וזאת לצורך שמירה על יציבות התיק במקרה של קריסה בשוק.

סה"כ בשיקלול דיבידנדים המצב הוא תשואה שלילית של שליש אחוז.

אשמח לדעת מה דעתכם על המניות, והחלוקה?

יעקב ו

New member
נקודות

1. לאיזה מדד אתה משווה את עצמך? את מה אתה מנסה "להכות"?
2. למה בחרת בזהב?

תשובה

אני לא משווה את עצמי לכלום ולא מנסה להכות כלום.

השאיפה שלי היא לשמור על ערך הכסף במקרה קיצון ולהרוויח מעליית השערים בטווח הארוך (המניות עולות לאורך זמן).

זהב הוא הגנה בזמן קריסה או משבר , יש נטיה לרוץ אליו למרות שבזמן מלחמה או רעב אזרח ברחוב יעדיף לדעתי לקבל לחם מאשר זהב. בכל אופן הוא הכסף האמיתי כבר אלפי שנים ותחליף לכל שטרות הנייר והמערכת המוניטארית הנוכחית.

לדעתי מה שממחיש ביותר את ההגנה שזהב מקנה הוא גרף מניית Homestake מול גרף הדאו ג'ונס במשבר של 1929-1933. בעוד הדאו קרס 90% בין 1929 ל- 1932 המניה זינקה פי 2.

כרגע מניות הכרייה זולות מאד כי יש אופוריה בשוק ובועה במניות האחרות.

יעקב ו

New member
אם אתה לא משווה לכלום

אז איך תדע אם התיק שלך טוב או לא?
למל - יש כאלה שמשווים את עצמם לS&P500 ואז אתה יכול להשוות באותה תקופה מה הוא עשה ומה עשה התיק שלך.

אתה יכול להגיד - נכון שהשנה עשיתי פחות טוב מהמדד, אז אני אסתכל עליו ב-20 שנה הקרובות. סביר שיהיו כמה משברים ב-20 שנה הקרובות ואז אולי הזהב יעלה. האם הוא יעלה כך שיפצה על אותן שנים בהן הוא לא עלה?
אולי כן ואולי לא.

אבל אני לא מבין איך אפשר לנהל תיק בלי השוואה למשהו. הרי אתה מבקש חו"ד על תיק, ביחס למה?

mnakash

New member
אם אתה שואל לדעה על תיק

סביר שלא צריך להיות בתיק שכזה רק חמש מניות.
מרוכז מדי בלי קשר לאיכות או תימחור ההחברות.

השף מ

New member
איפוא היתה הדליפה ?

מאיפוא היתה תשואה , ואיפוא היה הפסד ?

שתי הערות

1. סביר להניח שעדיף לך להימנע מ- stock picking. אתה יכול לעשות את אותה חלוקה בין הסקטורים שבחרת ע״י שימוש בתעודות סל.

2. כמו שאתה בטח מבין בעצמך, התיק שלך הוא לא תיק השקעות ׳מדדי׳, אלא הוא תיק שמשקף את תפיסת העולם שלך, והערכת השווי שלך, ונוקט עמדה מאוד ברורה לגבי מה אתה חושב שיקרה. חשוב שתיקח בחשבון את האפשרות שאתה טועה.

גם אם נניח שאתה צודק, קח בחשבון שכאשר קונים מה שהכי ׳זול׳, כמו גם כאשר קונים ע״פ תרחיש עתידי מסוים (שאכן מתקיים לבסוף), בדרך כלל צריך פתיל ארוך מאוד, עם דגש על מאוד. מה שזול יכול להישאר ברצפה הרבה זמן, וטבעו של העולם הוא כזה, שגם כאשר אנחנו מזהים תרחיש עתידי נכון, אנחנו לא יודעים מתי הוא יתרחש. לא סתם המציאו את האמרה- the market can stay irrational longer than you can stay liquid

מעבר לפילוסופיה, אני גם חושב שסקטור ה-gold miners כנראה כבר עשה את מרבית הדרך למטה, אם לא את כולה, כלומר- מבסס תחתית או בדרך לשם. מתי הוא יתחיל לעלות ? וואלה, לא יודע.

Life

את האפשרות שאני טועה (ויש סיכוי של 50% לזה) אני מכסה על ידי בחירת מניות עם קורלציה שלילית.
כך שטעות בתיק כזה לא תעלה ביוקר.
לגבי שימוש בתעודות סל או מוצרים עוקבי מדד - אני מתרחק מכל אלה כמו מאש כי אני לא בוטח בקרנות ובגופים המנפיקים אותם. רוב הגופים בשוק ההון, להערכתי, פועלים בשיטות שונות של פירמידה/פונזי.
לכן אני משקיע ישירות דרך החשבון באתר הבנק (למרות שהעמלה גבוהה).

לא מבין את הרתיעה מתעודות סל בארה״ב

מדובר בתעודות הכי סחירות בעולם, והרגולציה מאוד קפדנית. סליחה, אבל לומר שגופים כמו SPDR פועלים בשיטת פירמידה או פונזי זה פשוט מגוחך.

אל תבנה על הקורלציה השלילית.
א. בגלל שאתה מחזיק במניות ספציפיות, וכמעט בלי פיזור, כך שהתנהגותן עשויה להיות מושפעת ממצב החברות, ולא לשקף את התנהגות הסקטור.
ב. בגלל שקורלציות באופן כללי זה לא חוק טבע. נניח שב-20 שנה האחרונות הייתה קורלציה X בין שני נכסים. אין לך שום ערובה לכך שהיא לא תשתנה מחר.

גם ביו"ר נסדא"ק, כולם בטחו

שמו היה ברנרד מיידוף. פעם גם חשבו שאנרון היא ההשקעה הכי טובה.
אני פשוט סומך רק על עצמי - מעולם לא נפגשתי עם אותם אנשים שאחראים על תעודות סל ושאר מוצרים שמפתים משקיעים לחיים קלים - אז למה שאתן למתווכים האלה כסף?

בהכללה, המוצרים הללו מבוססים על העצלנות של המשקיע והמסר המרכזי שלהם הוא "אתה לא צריך לחפש מניות. תן לנו את הכסף שלך, נעשה את זה במקומך, נשקיע ב-1,000 מניות או באיזה משהו (שהמצאנו רק אתמול בבוקר) ושעוקב אחרי המדד. אתה לא צריך לעשות כלום". סוג של הבטחה להתעשרות קלה בלי מאמץ ובלי שום חשיבה. לדברים כאלה אני לא מאמין.

KobeRider

New member
חובה יותר פיזור

אף אחד מאיתנו לא ווארן באפט, ואף אחד מאיתנו לא חוקר מניות שנים, ולאף אחד מאיתנו אין כיסים מספיק גדולים.

graves

New member
קצת בעייתי

אתה נועל את עצמך:

1. מצד אחד התיק לא גדול מידי בשביל לבחור מספר רב של מניות ולכן התיק דיי מרוכז.
2. מצד שני אתה בבנק, אז יקר לך לגוון בסכומים קטנים.
3. בנוסף אתה לא מעוניין ב-ETF וכו' ואז נוצר לך בעייה של פיזור.

לא הבנתי למה אתה מחזיק את BDX אם זה אובר וליוד. יש מניות אחרות מתעשיית ה-Health care , מניח שיהיה שם משהו.

בכל מקרה, שים לב ש-BDX מדווחת היום.

אני לא כזה חזק בתעשיית הזהב, אבל החברות מפסידות, לא? יש סיבה להאמין שזה ישתנה?

בנוגע ל-SO - הדיבידנד יפה מאוד. אבל ה-Payout גדול מ-100% ממה שאני רואה. זה אומר שהמניה מחלקת יותר מכל הרווח שלה כדיבידנד. עלול להוביל לכך שהיא תצמצם דיבידנד בהמשך.
שוב אני לא מכיר את החברה כדי לחוות דעה על הסיבה לכך. רק מציין עובדות.

אני חייב להדגיש אבל - יהיה לך קשה להשיג תשואה חיובית במקרה שהוא לא קטסטרופה במבנה הנוכחי (תיק קטן, חוסר פיזור, מגבלה על ETFים ועמלות גבוהות ביחס לסכומי הקניה..)

BDX, זהב , SO

BDX - קראתי בכל מיני אתרים שמעריכים את הערך ההוגן שלה בין 95 ל- 110.
אני לא נכנס לחישובים כאלה כי כל אחד משתמש בנוסחה שונה (DCF וכו') ואף אחד לא יכול לומר בדיוק מה המחיר ההוגן של חברה.
מאחר ש- BDX נמצאת במגמת עלייה כל הזמן אני סבור שהיא אכן אובר וליוד. נכון BCR זולה יותר לפי P/E. אבל זה לא סיבה למכור ולהיפטר ממנה. הרי גם אם תשקיע בתעודה של 1,000 מניות חלקן יהיו אובר וליוד כי הן פשוט טובות מאד ואי אפשר למכור מיידית את כל מה שעולה. יקר זה בדרך כלל איכותי (אלא אם כן מדובר בבועה כמו טוויטר) וזה מצב טבעי. אני מעדיף חברות שפועלות מעל 50 שנה, זו אינדיקציה לעמידות במשברים פיננסיים. BDX הוקמה הרבה לפנינו, בשנת 1897, ותתקיים גם הרבה אחרינו.
אני לא מתרגש מדיווחים של החברה כי אני יודע שיש לי ביד משהו איכותי.

זהב - אכן, החברות מפסידות כי מחיר הזהב קרוב לעלות הכרייה. אבל, המצב בעולם אינו נפלא כמו שמתארים. אין שום צמיחה. אם המצב בארה"ב משתפר אז איך מספר הנזקקים לתלושי המזון עולה? ואם אירופה "יצאה מהמיתון", למה הנשים ביבשת לא רוצות להביא ילדים?
באופן כללי המשחקים של הפד עם הדולר זהים למשחקים של קיסרי רומא. הם הפחיתו אז את אחוז הכסף במטבע הרומי, שחקו את כח הקניה של המטבע עד שהגיע ל-0 ואז פרצה אינפלציה שמוטטה את האימפריה. אותו דבר קורה היום בארה"ב ב"הקלה כמותית"/"הדפסת כספים פראית". ראה גרף. אין ספק שבקרוב תפרוץ אינפלציה (זה יכול לקחת גם 5 שנים), והזהב הוא הגנה מפניה.

SO - אכן, חוב יחסית גבוה, דיבידנד גבוה מרווח אבל מדובר בעסק שמרוויח גם במיתון - מיליוני אמריקאים יוותרו על מכוניות, בגדים וטיולים אבל לא על חשמל, אוכל ותרופות.

graves

New member
אתה נופל פה בהטיה פסיכולוגית נפוצה

אתה ביצעת החלטה. ואתה מוצא טענות שתומכות בשלך ומתעלם מטענות שלא תומכות.

כלומר לא "אובייקטיבי". אין שום דבר שנגיד שיכול להועיל לך, כי אתה תבחר רק את מה שגם ככה אתה חושב עליו ותתעלם מכל מה שיכול לערער על ההחלטה.

Graves

אתה אכן צודק לגבי בעיית הפיזור (סעיפים 1-3 שכתבת),

האם אין משהו נכון במה שכתבתי לגבי BDX, זהב ו- SO?

graves

New member
כמובן שיש נקודות נכונות במה שאתה אומר

זה פשוט לא מבטיח רווח.
אני לא מנסה לתקוף, מנסה לתת ביקורת בונה. זה פשוט הרושם שעלה לי...

יש הבדל בין להיות צודק ללהרוויח.

אם הבנתי נכון - אתה חושש מקטסטרופה. פשוט במבנה התיק הנוכחי, יהיה לך קשה להרוויח אם יהיה "רק רע" - אבל לא קטסטרופה...

כמובן שיכול להיות שקלעת במניות. ואז יהיה סבבה.

הדבר הכי טוב שאני יכול להציע זה שתכתוב את הסיבות לכניסה, ומה יהיו הסיבות ליציאה כשאתה נכנס לטרייד. ואז כל X זמן תבדוק את ההנחות שלך.

למעלה