דעה

דעה ../images/Emo10.gif

שלום יש בעייה עם בעלי : אנו נשואים טריים ואני מתקרבת ל 40 בעוד מס' שנים מעטות ללא ילדים כרגע. הקשר שלנו לא נקי מקונפליקטים. יצא שבשנה האחרונה היו לו כל מני לחצים אבל אין חיים בלי לחצים. וגם על המעביד שלו הוא לא צועק. יצא שהרבה מאוד פעמים בשנה האחרונה – מייד עם פתיחת הנשואין ספגתי עלבונות וצעקות. אני לא אחת שמחפשת לצעוק או להעליב. מצד שני אני מאוד פגיעה, הגם שאנו בשכונה נורא שקטה עם המון משפחות שגרות קרוב קרוב אלינו. אני עדיין אוהבת אותו. ותמיד מנסה לשמור על סטריליות – לא ללכת עם ידידים, לא לעזוב אותו יותר מדיי, סובלת בימי ו בערב עם המשפחה שלו – שכל כך שונים ממני סוציואקונומית ותרבותית (חסר שם עומק), אילפתי את עצמי לסדר ונקיון ועוד ועוד. אני בטוחה יודעת וערה שגם לי יש שטיקים משלי. כעת לא מדברים. מפחיד אותי מה יקרה שיכנסו ילדים. הרי הוא מלבין את פניי בקביעות. "מטומטמת" נאמר מס' פעמים, "חולת נפש" כי יש לי טיפה ocd , "מסריחה" "חבל שהתחתנו - איזו שטות", "מתי תעופי מפה" "עצלנית" כששכבתי מתה מכאבי מחזור ועוד. (אלו החמורים). בעיקר דציבלים מאוד מאוד גבוהים של צעקות בבית – הלבנת פנים מול השכנים. אני לא חושבת שעל ידי יציאה מהבית בכל פעם שזה קורה וחזרה לאחר מחצית השעה לשוחח על זה – ייפתר משהוא. אני רואה שגם החרם לא עוזר בינתיים והוא ממשיך בצעקות. לצעוק בחזרה – זו לא אני ולא לרמתי. הסברים למה אפשר גם אחרת – הסברתי בלי הרף – לא מקשיב. חושב שאני הבעיה וימשיך כל פעם שיימצא לי טעות כטענתו. לא מסכים לטיפול זוגי. אין ילדים עדיין והגיל שלי לא סימפטי משום בחינה (שעון ביולוגי, מבחר...). אוהבת. מה לעשות ?

shaharon13

New member
אהלן....../images/Emo140.gif

שמי שחר. נעים מאוד. פעם ראשונה בפורום. עכשיו נכנסתי ונתקלתי בכאב שלך... תראי, אני קוראת את דבריך ואני קודם כל מתקוממת. הדברים שהוא אומר לך לא מקובלים בשום צורה ואופן. היחס הזה הוא בלתי נסבל בעליל וכמו שכבר את יודעת וכתבת - מה יהיה כשיהיו ילדים?? יחד עם זאת, אני חושבת שאת צריכה לשאול את עצמך כמה שאלות... למה את איתו? את אוהבת? את פוחדת להיות לבד? את מפחדת שלא יהיו אחרים שירצו בך? האם את מרגישה שאת ראויה לאהבה ולכבוד וליחס אוהב מצד בן זוגך? איך זה שמגנטת אותו אליך? האם את מעריכה את עצמך, מכבדת את עצמך? - אולי לא - והוא כאן כדי להראות לך עד כמה את לא מכבדת את עצמך? ייתכן והוא שיעור מאוד חשוב עבורך, ייתכן ואתם ביחד ע"מ שבסופו של דבר תגדלי ותתפתחי... את חושבת שהוא מסוגל לתת לך לגדול ולהתפתח? איך התקשורת ביניכם? יש עם מי לדבר? יש תקשורת מינית? רגשית? מנטאלית? איך זה שאת נמצאת במקום כ"כ קורבני? מה את מרוויחה מיזה? האם זה היחס שתרצי כל חייך? - ורק כדי לסבר את האוזן - בני זוג מוציאים מעצמם יותר ויותר ג'יפה ככל שהשנים שלא לאמר הימים - חולפים. אלא אם כן יש נכונות לשנות דברים ולתקשר אחרת - מה שעושה רושם - שהוא לא רוצה לעשות. את מסריחה? את מטומטמת? את חולת נפש? את מתכוונת להמשיך לרקוד לצלילי החליל שלו עוד הרבה זמן? את בעניין של "לבלוע את הצפרדע" כי את מפחדת מהגיל? האם הפחד מונע ממך ללכת? זה בסדר לך שהפחד מנהל אותך? את אוהבת אותו. את אוהבת את עצמך?? אם אני הייתי כותבת ומספרת מה שאת כתבת - מה היית כותבת לי? מה היית עונה לי? תנסי להיות כנה עם עצמך. ותבחרי מחדש. תעמדי מאחורי הבחירה שלך.. אם את בוחרת להשאר - אז זה אומר שאת מקבלת אותו כמו שהוא ולא מנסה לשנות אותו אלא רק את עצמך. ואם את בוחרת בו מחדש - אז אין להתקרבן! זאת הבחירה שלך. ויש מצב שתרוויחי ממנה אפילו.... תגדלי ותתעצמי אם תבחרי ללמוד ממנו על עצמך ואם את בוחרת ללכת - אז צפי ימים קשים - תעזרי במי שאת יכולה וצאי לדרך חדשה ומהממת מלאת הפתעות....
לכי על זה אחותי. שבי עם עצמך ותבחרי מתוך מקום של עצמה
הדברים ברורים לך

paloma blanca

New member
רוצה דעה כנה ?!

חבל על הזמן שלך. לא נראה לי שזה משהו שיפתר בקרוב. עדיף לחתוך עכשיו לפני שיש ילדים כי אחר כך זה יותר קשה. לא מבינה איך את מסוגלת להמשיך לאהוב לאחר כל העלבונות האלו ... אבל זאת אני. תצילי את עצמך ויפה שעה אחת קודם.

יקירתי../images/Emo24.gif

סיטואציה לא פשוטה בכלל.... אני באופן אישי לא הייתי מוכנה לחיות עם איש כזה. ולהביא ילד לעולם לסביבה טעונה כל כך ואלימה זה מאוד בעייתי. מצד שני השעון מתקתק....
האם להביא ילד בכל מחיר? אפשר גם להרות מחוץ לנישואין. מי מבטיח לך שהחיים ישתפרו איתו כשתהיי בהריון? אור ואהבה
מאחלת לך שתמצאי במהרה את הנתיב הטוב והמאור לך

אישה אהובה

את עולם מלא, אבן חן זוהרת. כל כך כאב לי לקרוא שורותייך. ממליצה לך לבחון היטב, מה הפלוס ומה המינוס בזוגיות שלך. מבחינתי האישית אלימות מילוליתוהשפלות הן עבירה גסה של גבול "הביחד" ודווקא מכיוון שגילך אינו צעיר, דווקא כאן, אין מקום לפשרה. לאור השפה המדוברת בבית, נראה לי עדיף להקים משפחה חד הורית, זו שבה את תחליטי, ותעניקי אהבה ללא השפלה. מחבקת אותך

למעלה