דעה

דעה

שלום יש בעייה עם בעלי : אנו נשואים טריים ואני מתקרבת ל 40 בעוד מס' שנים מעטות ללא ילדים כרגע. הקשר שלנו לא נקי מקונפליקטים. יצא שבשנה האחרונה היו לו כל מני לחצים אבל אין חיים בלי לחצים. וגם על המעביד שלו הוא לא צועק. יצא שהרבה מאוד פעמים בשנה האחרונה – מייד עם פתיחת הנשואין ספגתי עלבונות וצעקות. אני לא אחת שמחפשת לצעוק או להעליב. מצד שני אני מאוד פגיעה, הגם שאנו בשכונה נורא שקטה עם המון משפחות שגרות קרוב קרוב אלינו. אני עדיין אוהבת אותו. ותמיד מנסה לשמור על סטריליות – לא ללכת עם ידידים, לא לעזוב אותו יותר מדיי, סובלת בימי ו בערב עם המשפחה שלו – שכל כך שונים ממני סוציואקונומית ותרבותית (חסר שם עומק), אילפתי את עצמי לסדר ונקיון ועוד ועוד. אני בטוחה יודעת וערה שגם לי יש שטיקים משלי. כעת לא מדברים. מפחיד אותי מה יקרה שיכנסו ילדים. הרי הוא מלבין את פניי בקביעות. "מטומטמת" נאמר מס' פעמים, "חולת נפש" כי יש לי טיפה ocd , "מסריחה" "חבל שהתחתנו - איזו שטות", "מתי תעופי מפה" "עצלנית" כששכבתי מתה מכאבי מחזור ועוד. (אלו החמורים). בעיקר דציבלים מאוד מאוד גבוהים של צעקות בבית – הלבנת פנים מול השכנים. אני לא חושבת שעל ידי יציאה מהבית בכל פעם שזה קורה וחזרה לאחר מחצית השעה לשוחח על זה – ייפתר משהוא. אני רואה שגם החרם לא עוזר בינתיים והוא ממשיך בצעקות. לצעוק בחזרה – זו לא אני ולא לרמתי. הסברים למה אפשר גם אחרת – הסברתי בלי הרף – לא מקשיב. חושב שאני הבעיה וימשיך כל פעם שיימצא לי טעות כטענתו. לא מסכים לטיפול זוגי. אין ילדים עדיין והגיל שלי לא סימפטי משום בחינה (שעון ביולוגי, מבחר...). אוהבת. מה לעשות ?

fido62

New member
תקראי את מה שכתבת כמה פעמים

להגיד לא אגיד מה לעשות. רק תקראי את מה שאת כותבת ותביני לבד...

Paranoid Eyes

New member
קחי את עצמך לפורום נשואים טריים אולי שם יעזרו

אבל לדעתי, על פי מה שאת מתארת.. להתגרש.

neta1979

New member
לפי המצב שאת מתארת, זה נשמע כאילו את עוברת

התעללות נפשית לא קלה בכלל. ההתנהגות שלו נוראית. לבי יוצא אלייך, ובא לי להחטיף מכות לבעלך. תדעי, גירושין זה לא סוף העולם. אמא שלי מצאה זוגיות בגיל 40 והביאה לעולם את האח הקטן והמקסים שלי. היא מאושרת. לכל אחד מאיתנו מגיע להיות מאושר. בעלך אדם אלים (מילולית, זו אלימות לשמה) שמתעלל בך נפשית. אני לא חושבת שאת תמצאי בנאדם אחד פה בפורום שיגיד לך להישאר עם אדם שכזה. האם יש מקרים בהם הוא מתנצל על ההתנהגות שלו, או שכך היא שגרת היומיום שלכם - משפיל ומושפלת? אני לא רואה ברירות אחרות פרט לטיפול זוגי או לפרידה. כתבת שהוא לא מסכים לטיפול זוגי - הוא אמר למה? האם את מצליחה לדבר איתו באמת? אני חושבת שהוא צריך להבין שאת רצינית. שאם לא תלכו לטיפול זוגי, הוא יישאר לבד עם הכעסים שלו כנגד העולם. אם תעזבי, זה יכוללתת לו את הבומבה, אולי הוא סוף סוף יבין ויסכים ללכת לטיפול. אם לא - אני מקווה, בשבילך, שתהיי חזקה ותעזבי אותו. מגיע לך יותר.

the evil 1

New member
אומנם אני צעירה ממך

אבל לדעתי את חייבת לקחת בחשבון שאם את מביאה ילד לזוגיות הזאת זה יפעיל הרבה יותר לחץ עליכם, הרבה יותר... והאים את רוצה לגדל ילד בסביבה הזאת ? שאבא שלו יקלל אותו ככה ? לדעתי בעלך מתייחס אלייך ככה כי הוא חושב שאת פשוט לא תאזבי אותו לא משנה מה, הגיע הזמן ליקבוע עובדות בשטח, קחי את הדברים שלך תעשי סצנה (או לא, מה שמתאים לך, אני טיפוס של סצנות) צאי מהבית אם הוא לא מיתחנן שתישארי או מבקש את כל הסליחות שבעולם רק שלא תילכי הוא לא שווה אותך, אם הוא כן אז הגיע הזמן תהסדיר חוקים בבית כמו למשל - אין קללות, יש יחס אנושי וכ'ו. זוגיות זה חשוב וזוגיות יכולה ליהיות דבר נהדר רק לא בכל מכיר ... את רוצה שהילדים שלך יגדלו ככה? נירא לי כבר עדיף לגדל אותם לבד...

להתגרש! ויפה שעה אחת קודם...

מעולם לא המלצתי כזה דבר ובד"כ דוגלת בלא לספק פתרונות אלא להראות את הדרך.. במקרה שלך, אלימות מילולית קשה, חוסר כבוד, הערכה, נימוס בסיסי, השפלות, הלבנות פנים, יוקקקקקקקקקק. ובכלל נכנסתי לפורום כי רציתי להמליץ כל ספר שירים קסום של נתן יונתן, אבל לא התאפקתי והייתי חייבת להגיב. חיי נישואים אמורים להיות מושתתים על ערכים אחרים לחלוטין ממה שאת מתארת, אנא ממך- ילדים תעשי מזרע אחר. תנו לה וילה על הצוק הלבן של הגיברלטר ולכו רק אל זו האחת שהציעה לכם שטיח של אהבה על רצפת האבן הקרירה, שראשה רצה להמלא רסיסי לילה ונשאר להשען על אדן החלון לחכות לך. איפה היית? איכה רעית את עדריך? הלוא טובה אחרית דבר מראשיתו. שידבק האיש באשתו ויהיו לבשר אחד. והשאר - מה בצע בכל השאר שלא ישאר לי, ממילא, בזיכרון.

martini6

New member
בעיה לא קטנה

משפט שאמא שלי תמיד אומרת לי ואני לוקחת אותו איתי לכל מקום: "אף אחד לא יכול לגרום לך להרגיש נחותה ללא הסכמתך" זה פשוט כ"כ נכון. למעשה בהשפלות שלו, בהתייחסות הברוטלית והדוחה שלו הוא שם אותך בעמדת נחיתות כזו, והנורא מכל הוא שאת מסכימה להיות בעמדה הזו. את מסכימה להיות שם ע"י כך שאת חלשה. ע"י כך שאת שותקת ולא פוצה פה. ישנם טיפוסי גברים שמחפשים שליטה כי זה גורם להם להרגיש יותר "גברים", זה מנפח להם את האגו- במיוחד כאשר הוא אינו צועק על הבוס ואוגר הכל בבטן. ואחרי שהוא מגיע הביתה, הוא מוציא את כל התיסכול של חיי היומיום עלייך. ולמה הוא מוציא את זה עליך? כי הוא יודע שהוא י-כ-ו-ל!!! ברגע שתבהירי לו שהוא לא יכול, שאת בנאדם, ושאלייך לא מדברים ככה הוא יסתום את הפה המלוכלך שלו, ומהר. חמודה, את לא סמרטוט. אל תחיי באשליה שאת אוהבת אותו. מה שאת מרגישה זאת לא אהבה, זה פחד. את חיה בפחד נוראי בעטיפה של אהבה. אל תשקרי לעצמך. עזבי אותך שעון ביולוגי, תעזבי אותו, ויפה שעה אחת קודם. לא מגיע לך יחס שכזה, ובטח ובטח לא לילד העתידי שלכם.

למעלה