דעות ומסקנות על הסדרה, מכיל מידע עלילתי

gilseri

New member
דעות ומסקנות על הסדרה, מכיל מידע עלילתי

מדובר באחת הסדרות הטובות של העונה, אבל יש לה כמה בעיות ברורות.
ראשית, הסדרה לא מתוכננת בצורה נכונה כדי לרוץ הרבה זמן. עונה ראשונה מתעסקת כולה בשבירת הקללה, העונה השניה היא סלט גדול מאוד. זאת מפני שעם שבירת הקללה שוברים את הקונספט המרכזי של הסדרה. כרגע כמו שאני רואה את זה העונה השלישית תעסוק בחזרה לארץ האגדות. לדעתי בסוף הם בכלל לא יחזרו וישארו לגור בעולם שלנו אבל זו רק דעתי. דבר שמאכזב קצת מיוצרי "אבודים" שהחזיקו סדרה מצוינת ב-4 עונותיה הראשונות עם העיסוק של לצאת, ומצאו פתרון מעניין מאוד להמשך הסדרה, לכן אני סומך עליהם, אבל האיכות של הסדרה תרד ותדרדר. אני נוטה להאמין שהעונה הבאה תהיה העונה האחרונה, כי אני לא רואה יותר לאן אפשר להמשיך. רוב התעלומות הגדולות והבעיות שהוצגו לנו נפתרו, האיחוד המשפחתי, ביי וראמפל, ראמפל ובל, קורה, והקללה. הכל נפתר ויפתר בפרקים הקרובים.
והשאלה שלי היא כעת, לאן? לאן הסדרה ממשיכה? עוד נוול גדול שמפריד בין המשפחה?
הם לקחו רעיונות מאוד טובים והם יכלו להמשיך אותם עוד. לדוגמא, היו יכולים לגרור את עיניין אמה וסנואוו בעולם האגדות במשך עונה שלמה, ולחשוף את סיפורה של קורה בעונה השלישית. ואת עיניין בלפייר לגרור הרבה יותר. איך מוצאים אותו בפרק?!
יש להם פה הרבה מאוד פספוסים.עכשיו אני רוצה להגיד כמה דברים על הדמויות. היוצרים עשו עבודה פנטסטית עם דמותה של שלגייה, טוויסט מאוד נחמד. ג'ניפר גודווין שחקנית מעולה. אין לי מילים. עבודה פנטסטית. הליהוק מדהים, גם בדימיון הפיזי בתווי הפנים בינה להין ג'ניפר מוריסון. הדמות השנואה עליי בסדרה היא ללא ספק צ'אמינג. מעצבן מאוד. ג'וש דאלס שחקן טוב, והליהוק אחלה, אבל הדמות עצמה משעממת וחסרת כל ייחוד. מאוד מאוד התאכזבתי ממנה ומהקיטשיות שלה בתור האביר על הסוס הלבן. ואיכס צ'ארמינג איזה שם דוחה. דיוויד וזהו. ג'ניפר מוריסון אחלה, והדמות של אמה מאוד מעניינת, אבל מעניין אותי עוד הרקע שלה ויותר מעניין אותי- איך היא תהיה בעולם האגדות? דמות כתובה היטב. הנרי חמוד וזהו. מעצבן מאוד לעיתים. ההתנהגות שלו כלפי רג'ינה מזעזעת, היא אוהבת אותו אבל הוא מפנה את הגב לאם שגידלה אותו 10 שנים, האכילה הלבישה ואהבה אותו יותר מהכל. כפוי טובה. ראמפלסטילטסקין הוא ללא ספק הדמות שכתובה הכי טוב בכל הסדרה הזאת ושמשוחקת על ידי השחקן הכי מוכשר בקאסט לדעתי. רוברט קארלייל הוא פשוט עושה עבודה מצוינת עם איפיון הדמות וההבדל הגדול בין ראפל של פעם, לראמפל אחרי שנהיה האפל לראמפל של סטוריברוק. נהדר, הכתיבה של הדמות והסיפור שלה הכי מעניין לדעתי מבין כל הדמויות הראשיות ובהחלט עשויה היטב.
לריג'ינה נגיע בהמשך.
עכשיו אני רוצה לדבר על הדמויות היותר קטנות בסדרה, בוא נתחיל מבל, אחת הדמויות היותר מעניינות בסדרה.בהתחלה לא הייתי מרוצה מהליהוק של אמילי דה ראבין, שהיא שחקנית טובה לדעתי, והייתה אף הדמות האהובה עליי באבודים, שם שיחקה את דמותה של ההריונית קלייר ליטלטון. חשבתי לעצמי, מה אם שחקנית צרפתיה? מה הקשר אוסטרלית? אבל, אני מודה. שגיתי בגדול. אמילי דה ראבין מביאה ריענון מאוד נחוץ לסדרה והסצנות שלה תמיד מעלות לי חיוך. הדמות מאוד מעניית ויש המון לאן לקחת את הסיפור שלה, העבר והווה. דמות שהייתה מאוד מעניינת בעונה הראשונה אבל בעונה השניה פשוט מאכזבת, רד הלוא היא רובי הלוא היא כיפה אדומה הלוא היא הזאב. בעונה הראשונה מאוד נהניתי לראות את רובי על המסך, דמותה יצרה לי סקרנות כבר מההתחלה שהייתה אישה צעירה, ולא ילדה קטנה כמו בסיפור המקורי. Red Handed היה אחד הפרקים הטובים בעונה הראשונה לדעתי והטוויסט הזה היה מאוד מאוד נחמד, וגם התפתחותה של הדמות מרובי ה"זנזונת" לאישה יותר אלגנטית ושמרנית שמכסה את גופה קצת יותר ואיבדה את התוספות שיער המגוכחות האדומות ואת האיפור הכבד. ההתפתחות והבניה שלה בעונה הראשונה היו טובים מאוד, אבל הפלא ופלא, מייגן אורי קיבלה קידום לתפקיד מרכזי אבל העונה היא פשוט נעלמת בין הצללים. הדמות שלה לא מעוררת עיניין והפרק שלה העונה Child oh the Moon היה אחד הגרועים. העונה היא נשכחה, אין מה לעשות איתה וכרגע מבחינתי היא מיותרת. אני מקווה לראות בעונה השלישית את ימיה הזוהרים כרד המכסחת ועוד קצת על הקשר שלה עם צ'ארמינג וסנואוו. ואני רק אזרוק מילה טובה לבוורלי אליוט על גילום דמותה של גראני באופן נפלא. בנוגע לצמד הכל יכול אורורה ומולאן. וואי! יש לכותבים פה אוצר! אני די בטוח שנחזור אליהם בעונה הבאה כי מהפרק הראשון ציפיתי לגלות את העבר של אורורה ואמא של אורורה עם מליפיסנט. בנוסף, מולאן הלוחמת האגית שאני מקווה שתפציע על המסך בסיפור משלה, ואני חייב לדעת מה סוף משולש מולאן-פיליפ-אורורה, שבר מאוד מאוד מאוד חכם מצד המפיקים לעשות ואני באמת מוריד בפניהם את הכובע על הרעיון הנפלא הזה. יש דמות אחת שמאוד מסקרנת אותי, דמות אחת שאני מחכ יותר מהכל כדי לדעת על העבר שלה ולא דרך אנשים אחרים, הלוא זאת הפיה הכחולה בגילומה של קיגן קונור טרייסי היפייפיה. מאוד מסוקרן ומעוניין לדעת על העבר ולראות את דמותה בעתיד. בנוסף יש דמות שמאוד אהבתי בעונה הראשונה ואני מצפה לראות אותה שוב אביגייל/קאת'רין שמגולמת ע"י אנסטסיה גריפית'..
עכשיו נעבור לגברברים של הסדרה ונתחיל מ מהצייד, הוא היה פשוט מיותר לדעתי ועשו עבודה נורא לא טובה עם הדמות וסיפור העלילה שלו. אני שמח שהרגו אותו כי אין עוד לאן לקחת את הסיפור שלו מעבר לאן שהיה. אוגוסט, אני אישית לא אוהב את דמותו בכלל. פינוקיו מגיע לעולם האמיתי. פשוט בחירה גרועה לדאבוני. הדמות עצמה לא כתובה טוב והוא מעורר בי כעס במיוחד בפרק האחרון שהיה עם סיפור הרקע שלו. הוא רק מוכיח יותר כמה הוא נורא והעובדה שהוא השתנה חזרה לילד קטן?! פשוט נורא. בכללי העבודה עם התפקידים הזכריים בסדרה לא משהו ואני מבסס את טענתי על ג'פרסון הכובען הכי מטורף (ומסוקס) שמשחק סבאסטיאן סטאן המוכשר. במילה אחת, בזבוז. חבל שהכרנו אותו בשלב כל כך מוקדם, הוא קלף שהיינו יכולים לראות גם יותר מאוחר וליצור סביבו רעש גדול יותר. אני מקווה שהוא יופיע בספין אוף כי הדמות כלכך מעניינת שאי אפשר פשוט להפסיק איתה כאן. בנוסף, דר. פרנקנשטיין שכלכך אהבתי בעונה הראשונה מהסיבה הפשוטה- לא ידענו מי הוא. חבל שגילינו כלכך מהר, וחבל שלא השאירו לנו איזה קצה חוט של איזו דמות שגוררים את זהותה בעולם האגדות יותר ויותר ולא מגלים. הרסו לנו את זה עם גרהאם וגם עם ווהאיל. מהרגע שגיליתי מי הוא, זהו. העיניין ממנו עבר וכרגע אין לי שום עיניין בלראות את דמותו על המסך עוד. ארצ'י חמוד, אבל גם לא מעניין, מיותר ואני לא אוהב אותו בכלל. יש לי הרגשה שהוא ורג'ינה יגמרו יחד, אבל זאת רק הרגשה. הייתי רוצה לראות שוב את הג'יני, מאוד נחמד היה הסיפור ומאוד מקורי.
עכשיו, בקטנה על הדמויות החדשות שנכנסו לחיינו בפרקים האחרונים- גרג ותמרה. וואי וואי וואי. אני מצפה מהם הרבה. הסיפור של גרג (אוון) מאוד מעניין ואני באמת מסוקרן לדעת איפה קורט. הסוף של הפרק הזה היה נראה כמו התחלה של סרט אימה. אני מצפה גדולות לתמרה בסדרה, ואני מקווה שהיא תהפוך לרעה המרכזית בעונה השלישית. אני רק מחכה לאימות שלה עם אמה. אוי כמה שתמרה ואוון נהדרים.
וכמובן... ברברה הרשי המדהימה מדהימה מדהימה, מביאה חיים לדמות שללא ספק היא האהובה עליי בסדרה. קורה. ללא שום צל של ספק, אין סיפור יותר טוב מקורה. אם יורשה לי לציין הפרק The Millers Daughter היה הפרק הכי טוב בסדרה ללא ספק, לא רק בגלל רוז מקגאוון המדהימה ששיחקה את קורה הצעירה ואת רוז אני מעריץ עוד מימה הזוהרים במכושפות. הפרק היה בנוי היטב, והסיפור היה כלכך מעניין. הם יצרו פה דמות מדהימה. דמותה של קורה היא הדמות המעניינת ביותר גם מכיוון שהיא מלכת הלבבות חסרת הרחמים. מה שבעייתי לי פה זה שכמו שאמרתי קודם, היא בוזבזה על ארק בין 9 פרקים שקלות יחל להוות כל העונה השנייה. אני מאוד מקווה שהיא תחזור בפלאשים למרות שהסיכויים לא לטובתי, ואני מאוד הייתי רוצה לראות אותה בספין אוף.
עכשיו, ניל.
הטעות הכי גדולה של הסדרה לדעתי. כשרק הכרנו את ניל בתוך החיפושית הצהובה עם אמה, הוא היה נפלא, נהדר וממש אהבתי את הדמות שלו.
כשגיליתי שהוא בלפייר.... כל הכבוד שלי לכותבי הסדרה נפל לתהום. זה לא הגיוני, זה מעצבן וזה עושה סיבוך עלילתי מיותר ומאכזב. אני קיוויתי שניל הוא סתם ניל. ואני עומד מאחורי התיאוריה שלי שבלפייר הוא פיטר פן... גם ההיכרות שלו עם הוק, העובדה שהוא משיט ספינת פיראטים, עיניין האפון שהיה גם לקפטן הור וגם לבלפייר והעובדה שהוא או הוק לא הזדקנו והם עוד בני המאה של ראמפל, עשרות ואולי מאות שנים לפני הקללה.
אולי זה יגרום לי לחבב אותו יותר. כרגע אני לא יכול לסבול אותו.

ונסיים עם הפנינה של הסדרה.
לאנה פרייה. ההורסת, המהממת, היפייפיה והמוכשרת. לאנה היא מסוג השחקניות שעדיין לא עשו פריצה ענקית לתודעה, אבל פה היא בעצם יוצאת ובגדול. הדמות המדהימה שנכתבה פה מעוררת בך כלכך הרבה גשות שונים והיוצרים הכניסו עומק כלכך גדול בדמות

gilseri

New member
המשך

בדמות כלכך לא עמוקה ופלאקטית מסיפורי הילדים שהכרנו. לאנה פרייה מדהימה ואחת הסיבות שאני רואה את הסדרה. אני מקווה שהיא תקבל את הסוף טוב שכלכך מגיע לה.

Shiri from the block

Active member
היי
היה יותר נוח לקרוא את זה עם קצת רווחים ואינטרים כי ככה זה נראה כמו בלאגן אחד גדול :)

אבל מחר כשאני אתפנה בעבודה אני אקרא את הכל!

ברוך הבא

היה מעניין לקרוא את מה שכתבת, בעיקר בגלל שחלק מהמשתתפים יסכימו איתך בכל ליבם וחלק ממש לא. אם תחזרי אחורה, תוכלי לקרוא דיונים מעניינים על הפרקים והדמויות, לפעמים הם די סוערים, ולפעמים יש הסכמה בין כל החברים כאן.

אני מסכימה איתך לגבי רוב הדברים שכתבת. מייגן אורי קיבלה תפקיד בסדרה אחרת, והיא ככל הנראה לא תחזור לעונה שלישית, חבל מאוד. ג'פרסון גם לא יחזור בתור הכובען כנראה, ויש כבר סדרת בת על ארץ הפלאות שמצלמים ממש בימים אלו. אני גם מחכה לראות מה יקרה עם משולש אורורה - מולאן - פיליפ, ומקווה שיחזרו להתמקד בדמויות העיקריות של הסדרה כמו הפיה הכחולה וצ'רמינג, ולא בכל מיני אורחים שאומנם נתנו הצצה להיסטוריה שלהם (אואן, הוק, הענק....)

אה, ובקשר לכתיבה, היה קצת קשה לקרוא את מה שכתבת, הכל מאוד צפוף.....

Macphista

New member
הוק הפך לדמות קבועה בסדרה

הם שינו קצת את הקאסט הקבוע בעונה השנייה- הוסיפו את בל, הורידו את הופר למשל, ואז באמצע העונה שינו עוד והוסיפו את הוק כדמות קבועה.
לסדרה החדשה צולם רק פיילוט. הצילומים הסתיימו ועכשיו מחכים לראות אם ABC יקחו את הסדרה או לא ואז ימשיכו הצילומים.

Y. Welis

New member
מסכים עם תיאור הפיה - ציינתי שהיא MILF...

וכן עם הבעיות הרבות של עונה 2.

אם ככה אתה כותב בגיל 15 - יש לך סיכוי טוב לקריירה בתחום.

ברוך הבא

סחטיין על הניתוח

מבטיחה לחזור עם תגובה, (פשוט בערב יותר רגוע פה
)

Shiri from the block

Active member
טוב קראתי הכל! אני לא אכנס לפרטים מה, אבל רוב השאלות והתהיות שהעלת פה יענו עליהם עד סוף העונה הזאת..
אז יהיה מעניין דווקא לקרוא את הסיכום שלך על סוף העונה.. תעשה השוואה בין מה שכתבת פה לבין מה שכתוב אחרי שהעונה תסתיים חח

מסכימה עם רוב הדברים שכתבת, רובי היא גם בין הדמויות האהובות עלי וחבל שלא רואים ממנה יותר

בתור איש-זאבה היא יכלה לעזור הרבה לסנואו וצ'רמינג נגד קורה או אוייבים אחרים אבל המפיקים העדיפו להתרכז בשחקנים הראשיים בלבד כנראה.. (דיוויד, סנואו, אמה ורג'ינה)

אני חושבת דווקא שהסיפור של גרהאם היה ממש טוב, והשחקן חוץ מזה שהוא ממש חתיך
גם היה טוב ומעניין.

מסכימה לגבי הנרי
ילד כפויי טובה שצריך להראות קצת יותר נאמנות לאמא שלו אפילו אם היא המלכה הרעה.
דווקא ממש מעניין אותי לראות פלאשבקים לתקופה של רג'ינה והנרי לפני שסנואו הביאה לו את הספר.. לראות איך הוא התנהג, איך הייתה המערכת יחסים ביניהם..... אם אני לא טועה המפיקים אמרו שהם יגעו בזה בהמשך.. אז נחכה ונראה.

הכי הכי מסכימה איתך לגבי לאנה פרייה

רג'ינה הדמות הכי אהובה עלי שם
היא פשוט מדהימה, שחקנית מעולה והדמות עוד יותר!

מסכימה ולא מסכימה

תלוי עם איזה חלק

ונתחיל ממה שאני הכי מסכימה איתו רוברט קארלייל
השחקן פשוט גאון, הוא מעביר כל כך טוב את השינוי בין שתי הדמויות שהוא משחק מצד אחד ומצד שני את הדמיון בינהם ואני הכי אוהבת את זה שאפילו שהוא מ"הרעים" כביכול אנחנו רואים את הרגשות שלו (לבל למשל) וגם רואים אותו בחולשתו (כשפינוקיו מתחזה לבאלפייר) מדהים איך הוא יכול להיות מניפולטור רשע שמנצל את כולם מצד אחד ומצד שני דמות שאי אפשר כמעט שלא לאהוב.

על רג'ינה אני אדבר פחות כי היא מעולה וזהו, בלי קשר למה שאני חושבת על הדמות שלה שהיא מאוד רעה ועוד יותר מניפולטיבית מראמפל לאנה מעבירה אותה ממש ממש טוב והכי טוב שלא משנה מה קורה היא נשארת נאמנה לאהבה שלה להנרי ובזה היא אחת היחידים שלא מפגינה צביעות.

דווקא את צ'ארמינג אני דיי מחבבת, הוא מאוד נאמן לאידיוט החתיך מהאגדה אבל ההבדל הוא ששם סנואו יותר טיפשה ממנו ופה היא מעפילה עליו בקלות ומשאירה אותו טיפש אפילו יותר מקודם.

אבל שתי הדמויות שאני הכי שונאת בסדרה הם קורה ומרי מרגרט.
קורה פשוט רעה, אפילו בפרק שהיא צעירה אנחנו רואים שהיא חסרת רחמים יהירה ורודפת כוח (לעומת רג'ינה התמימה יחסית והנהדרת), השחקנית מעולה אבל הדמות מבחילה, אני שמחה שהיא מתה (בלי לדבר על הדרך שבה זה קרה, העובדה עצמה).
אבל מרי מרגרט היא פשוט חלשה וחסרת אופי, הדבר הכי מציק בה זה ההבדל בינה לבין סנואו הכריזמטית ובעלת הביטחון, מרי מרגרט תלותית, היא משפילה את עצמה בפני רג'ינה ובכלל לא ברור מה בדיוק הפך אותה למה שהיא ואם זה רק הקללה עצמה או שרג'ינה רקחה לה משהו מיוחד יותר והפכה אותה לרכיכה. הקטע הכי טוב שלה הוא אחרי שהקללה נשברת אבל אז היא גם קצת סנואו (אני מדברת על עניין ה"מתי ירית בחץ וקשת בפעם האחרונה אמא? מממ... לפני 28 שנים")

דווקא את הנרי הילד אני כן אוהבת מהסיבה שהוא מתנהג בהתאם לחיים הממש לא פשוטים שלו והשחקן לא רע בכלל , אני כבר מעדיפה את הנרי המתוסבך שמחפש הגנה ו"את האמא האמיתית המושלמת שלו שהוא לא מכיר שתשנה לו את החיים" מאשר את אוון הילד שגם משחק רע בסצנות עם רג'ינה וגם נראה קצת יותר מידי מבוגר בהתנהגות שלו בשביל תגובה של ילד כל כך צעיר שאבא שלו נעלם.

אה ואת תמרה אני גם לא אוהבת, אני מניחה שבגלל שהשחקנית טובה אבל הדמות מטרידה

יסמין@

New member
צ'רמינג

כשמו הוא ה-גבר: אוהב, יודע לאהוב ולהיות אהוב, טוב לב, יציב, אמין, ישר, הגון, תמיד חושב על אהובתו לפני שהוא חושב על עצמו, תמיד ימצא את אהובתו, תמיד יגן עליה ויעשה כל מה שביכולתו ומעבר לכך כדי שיהיה לה טוב, בן זוג מעולה, בן משפחה מעולה, אמיץ, אבירי, לא אגוצנטרי ולא אגואיסט, ושאר תכונות ממש נפלאות. בקיצור, התגלמות האביר הנפלא והטוב על הסוס הלבן על כל שלל תכונותיו החיוביות ביותר.

גם אני חושבת שהשחקן שמגלם את הנרי משחק אותו טוב. מדובר בילד חולמני, בעל עולם פנימי מאוד עשיר, בוגר לגילו, אמיץ, ילד שרוצה לעשות טוב לכולם. גם אני לא הייתי רוצה לגלות שאימא שלי היא המכשפה הרעה והמפלצתית שרוצחת ורוצחת וזוממת לרצוח את כולם. פשוט נורא. אז יופי, המפלצת אוהבת אותו.

אין ספק שרוברט קרלייל הוא שחקן מעולה ביותר! ואין ספק שלאנה היא שחקנית נפלאה ויפיפיה עם הבעות פנים מרתקות. (דיברתי על השחקן ועל השחקנית ולא על הדמויות. לא יכולה לשאת רשעים פסיכופטים, רוצחים סדרתיים שיושבים בפינה כמו עכביש וזוממים להרע לכולם, בעיקר רג'י כמובן אבל לרמפל לא חסר).

בקיצור, אני אוהבת את הטובים ולא אוהבת את הרעים. סו מי

יסמין@

New member
ושוב,

אני מבדילה מאוד בין השחקנים לבין הדמויות. וגם באשר לדמויות: זה שהרשעים בסדרה הזו הם דמויות עגולות ומורכבות זה פשוט נפלא. אני לא אוהבת דמויות חד מימדיות בעובי של קרטון דק. היוצרים עיצבו את הדמויות של רג'י ושל רמפל בצורה מאוד מוצלחת: דמויות מאוד מורכבות, עם הרבה שכבות. אבל הרוע הנורא שלהם פשוט דוחה אותי. ברור שבלעדיהם כל הסדרה הייתה מאוד חלשה אם בכלל הייתה אפשרית. ברור שרמפל ורג'י (וגם קורה) הן דמויות מרכזיות בסדרה. ברור. זה לא סותר שהרוע שלהם דוחה אותי ביותר. בסיום הסדרה הייתי רוצה שיקרה אחד מהשניים: או ששניהם יצליחו להתגבר על הרוע שלהם ויצטרפו לטובים, או שיצליחו לקחת מהם את כל הכוחות שלהם וישימו אותם בבית סוהר לכל חייהם כדי שלא יוכלו להזיק לאף אדם נוסף לעולם.

למעלה