דעות קדומות

רואה 6 6

New member
דעות קדומות

דעות קדומות לדעתי זה אחד העוונות הכי משמעותיים שיכול אדם לגרום לזולת.
הן מבוססות לרוב על הפחדים שלנו ועל מה ששונה מאיתנו ואין להם אחיזה ממשית בהווה .
האם חרצו עליכם דיעה קדומה? איזה דיעות קדומות רווחות יש?
תרגישו חופשי להוסיף ולהתווכח:

- קיבוצניקיות וסקנדינביות שוכבות מהר.
-אם הוא/היא שומר/ת מסורת תיזהר/י, זה בדרך להתחזקות.
-אם הוא זיין 365/7 תיזהרי,הוא בטח יבגוד/לא יבין למה את לא יכולה גם.
-אם היא נהגה להזדיין 365/7 לא כדאי אפילו להתחיל לדבר...

(אף פעם לא רציתי להתחתן וזה לגמרי גרם לסביבה לחשוב שאני שרוטה. לשמחתי,ההתפיסה הזו בדרך לבית הקברות בחברה הליברלית)

ברוב המקרים יש אמת בפרטים

לאו דווקא בפרשנויות..
ולפעמים גם בפרשנויות..

פעם נהגתי "לא לשפוט" ולהתייחס לכולם באהבה ללא תנאי
וזו טעות להתעלם מן האמת שמבצבצת מול העיניים...

היום מי שרוצה - צריך להוכיח שהוא ראוי לאמון שלי

תיראי נניח לגבי בוגד - אם עד עכשיו הוא לא היה נאמן - אז יש לכך סיבה נכון?
אז אלא אם כן הוא מודע לסיבה וטיפל בעצמו בטיפול פסיכולוגי
למה שהוא לא ימשיך לבגוד?
(אני יודעת שהדוגמא שלך היא אחרת.. אבל גם לא הבנתי אותה בכלל..)
מנסה להבין - אם הוא שכב כל יום.. אז בוודאי לא עם אותה אחת.. אז הוא לא יודע מה זה להיות מונוגמי..

ולגבי שומרי מסורת.. תמיד יש סיכוי שיתחרדו.. בעיקר לגבי בעלי תשובה..

בקיצור - שיפוט וחשיבה ביקורתית זה מתנת האל עבורנו בעולם - כפי שהוא כיום

רואה 6 6

New member
חשדהו וכבדהו, הם ההסתכלות הביקורתית שאת מציינת

לא המצאת סיפורים שתואמים את המשקעים שלנו הרבה יותר מאשר דבר אחר.
בדוגמה על ה"מזיין 365..." התכוונתי למי שצד זיונים רבים ככל האפשר לא במסגרת מערכת יחסים.פשוט חוגג המון.לא מעט בנות יירתעו מלהתקרב לכזה מחשש שמא יימאס בהן מהר או לא יעמדו בקצב/סטנדרטים שלו. זה יותר מבטא חוסר ביטחון אישי מאשר אמת אובייקטיבית.
שומרי מסורת-בדיוק כמו עוד דיעה קדומה וחבוטה ,"מעשני מריחואנה יהפכו לנרקומנים בהמשך".
.
המניעים להתחזקות בדת ולצריכת סמים קשים שונים ברוב המוחץ של המקרים משל שומרי מסורת או מעשני ריחואנה.

אז אין אמת אוביקטיבית?

אז למה הוא מזיין הרבה?
לא כי יש לו התמכרות לסקס / התייחסות לנשים כאל אובייקט מיני ותו לא/ חסימות רגשיות שמונעות ממנו יכולת לאינטימיות רגשית?
את חושבת שזה רק עיניין של חשש לא רציונאלי של בחורות היסטריות?

(וכן חשוב הדיוק.. והאמת לגבי כל מקרה לגופו...אם זה לא כל יום.. אז זה הרבה.. אז כמה זה הרבה.. מה התדירות האמיתית... האם הוא שוכב עם כמה בחורות במקביל? בבוקר עם רותי ובערב עם תותי? האם הן יודעות שהן רק יזיזות או שהוא משקר להן...?)

ולגבי מעשני גראס - ההתמכרות לגראס היא נוראית לכשלעצמה ויוצרת נזקים עצומים רגשיים ונפשיים..

רואה 6 6

New member
כן, אני לגמרי חושבת שברוב המקרים

זה דמיונות שוא לגבי יכולתו של אדם להגיב בבגרות. זה לא אומר שאין אלה שתקועים על איזה סרט, אבל זה לא הרוב. יש יותר "מגה זיינים" מכאלה שנשארים לבד בסוף בגלל איזו נכות רגשית ויש אלה שנשארים לבד בגלל נכות רגשית ולא זיינו למכביר. נתפסת ל"כל יום" הזה כאילו זו אמת צרופה. זו המחשה ותו לא, לפעלתנות מרובה וכידוע לנו, נדרש פחות מזה כדי שדמיוננו ילובה וימציא המצאות.
לגבי מריחואנה,את נוטה להיסחף מהנושא, את יודעת? מה שאמרתי היה שיש אלה שעוד מאמינים שמעישון מריחואנה נתפסים לסמים קשים. לא דיברתי על ההשלכות של עישון מריחואנה.

את טועה

את כניראה משקרת לעצמך בנושא הזה..של הגבר המניאק..

תיראי אלה שמאמינים לגבי הסמים הקשים... אני חושבת שהם מרגישים את ההתמכרות של המריחואנה אבל בגלל שזה נחשב "סמים קלים" אז הם אומרים מה שהם אומרים כדי להימנע מהסמים או להתחבר עם המשתמשים..

אני אומרת - לאנשים יש חושים ואינטואיציות חדות
לא תמיד יכולים לבטא במדוייק את האמת שלהם
כי לא תמיד היא מקובלת - למשל שסמים "קלים" זו התמכרות נוראית שהורסת את הנפש והנשמה..גורמת לחוסר תפקוד.. לדיכאון.. לכהות חושים.. משמבת את המערך האנרגטי והרגשי של האדם... ותורמת לו לברוח מהתמודדויות עם עצמו ועם חייו..

יש אמת ... מתחת לכל השקרים והסילופים האלה... יש אמת...

רואה 6 6

New member
טוב,אז את בוחרת לחיות

לחיות בתחום המצומצם של "פגשת אחד-פגשת את כולם".
אז מזל שיש כמה מליארדים בעולם כדי שביניהם ימצאו אלו שמזיינים קצת פחות מזה. ככה אי אפשר להיווכח בכך שאת טועה לפעמים.
זכותך.אחרי הכל,זה רק דיון.
לגבי סמים,רצוי להיחשף לכמה שיותר מחקרים לכל הצדדים ואז לגבש דיעה.

למעלה