דעו את זכויותיכם!

galitda

New member
דעו את זכויותיכם!

הורים יקרים, לתשומת לבכם: בנסיבות מסויימות ילדים בעלי נגעי כלי דם זכאים לקצבת נכות מביטוח לאומי.הדבר תלוי בטיפולים הרפואיים אותם הילד מקבל, האם נגרם עיכוב בהתפתחות, האם הילד זקוק להשגחה מתמדת וכו'. באתר הביטוח הלאומי, אשר כתובתו מצ"ב ישנם הפרטים המלאים. עליכם להכנס לאתר ותחת "חוברות הסברה" לקרוא את חוברת ההסברה לענין גמלת ילד נכה.בחוברת מפורטים הקריטריונים אשר בהתמלאותם יהיה זכאי הילד לקצבת נכות. הורים רבים אותם פגשתי כלל לא העלו על דעתם כי יתכן וניתן לקבל בגין הנגע אחוזי נכות. גם אני קיבלתי את "הטיפ" במקרה, מהורה שהכרתי בטיפולים בביה"ח. הגשתי תביעה לביטוח הלאומי (כרוך בהגשת טפסים אשר ניתן להורידם מאתר הביטוח הלאומי,בתוספת המסמכים הרפואיים של הילד) לאחר הגשת התביעה הוזמנו לועדה רפואית ולאחר כחודש קבלנו הודעה כי לבתנו נקבעה דרגת נכות בשיעור 100%. יצויין כי במקרה שלנו מדבור בהמנגיומה בדרכי נשימה. אשמח לפרט יותר או לעזור אם אפשר. כתובת האתר של ביטוח לאומי: http://www.btl.gov.il

kormak1

New member
גמלה לילד נכה - אתר הביטוח הלאומי

הורים יקרים בהמשך לדעו את זכויותיכם מצ"ב קישור לאתר ביטוח לאומי ובו התנאים לקבלת גמלה בכבוד רב ועד העמותה

עדיסצ

New member
כל הכבוד על המידע הסופר חשוב הזה!

רק מוכיח לי שוב כמה חשוב שהקמנו עמותה, בדיוק למטרות האלו. שמחתי להכירכם במםגש,עדי

yaelbs

New member
נכות- ביטוח לאומי../images/Emo35.gif

מניסיוני הגדול בחיים חשוב לי להעביר לכם, כדי שלא תעשו את אותם הטעויות לילדכם כפי שהורי עשו לגבי. כדאי מאוד להתייעץ עם מומחים לפני קבלת נכות במיוחד לגבי ילד. ילד שמתבגר כשבתת המודע שלו חש כ'נכה', הוא לא יהיה מסוגל להתקדם בחיים שלו. הוא ירגיש בודד ולא מקובל בחברה, כי הוא ירגיש שונה ממנה. אני בעצמי התייעצתי עם הרופא שלי בקשר לקבלת נכות, כי המצב שלי הולך ומחמיר, והרופא לא המליץ עלי על אף שקשה לי נורא לתפקד. הבנתי, שאם אקבל נכות פשוט ארגיש כמו 'נכה', ואפסיד מקומות עבודה טובים. התרופה הטובה ביותר היא להרגיש כמו כולם ולא שונים מאף אחד, כי אנחנו בדיוק כמו כולם. אולי כדאי לתת לילד להחליט על חייו כשיגדל. רפואה שלמה.

למעלה