דעו

דעו

שוב ושוב אני קוראת כאן שאלות רבות שנשאלות בקשר לשכר החודשי של עו"ז בסיעוד.
לדעתי אנחנו (בעיקר אנחנו, הנכים/הקשישים ומשפחותיהם) הם האשמים העיקריים בזה שיש כזו מסחרה בענף העובדים הזרים.
לא סתם הם מרשים לעצמם לערוך לנו "ראיונות עבודה", כאילו הבאנו אותם/ן לכאן מינימום בשביל העיניים היפות שלהם או שלנו.
תגידו לי אתם, מה זה השאלות והדרישות האלו מאתנו, מה הסחטנות הזו, מזה הסכומים האלו שאתם מסכימים לשלם להם/ן?
בעיקר אתם, המשפחות וילדי הקשישים?
מזה מס שפתיים, או ככל שאתם משלמים להם יותר, ככה המצפון שלכם יותר שקט על שאבא או אמא לא מופקרים באיזה בית אבות?
ואתם הנכים, בוכים ומשלמים.
מאיפה הכסף הזה לשלם להם כאלו משכורות?
הממשלה נותנת לנו קצבה בגובה השכר המינימלי שהחוק מחייב אותנו לשלם להם?
כן, אני "מלאה כרימון" בהמון תסכול וטענות בקשר למשכורות העו"ז, בקשר לראיונות העבודה שהם עושים לנו ובקשר לדרישות שלהם ויחד עם זאת אל לכם לחשוב לרגע שאני לא זוכרת שהם נפשות של בני אדם, שלפעמים הם מתגעגעים, שבהרבה מקרים הם עזבו את הילדים ו/או את ההורים שלהם, שחסרה להם השפה שלהם, הבית, החברים והמשפחה, התרבות.....
אני בהחלט מסכימה שמגיע להם המון כבוד והערכה, אך לא יתכן שהם עושים מאתנו "שוק" וכל המרבה לשלם, הוא זה שזוכה בעובד/ת טוב ולא יתכן שמדינת ישראל עושה מאתנו עבריינים בזה שאם לא שילמת להם לפחות את מה שקובע החוק (למרות שהיא לא מעבירה לנו קצבה בגובה הזה) אתה עבריין ודינך הוא שאם תיתפס את/ה צפוי למשפטים, עורכי דין ובסוף לעונש. (לי זה קרה)
בפעם המי יודע כמה, אני מפרסמת לכולם את החוק לגבי השכר של עובד זר בסיעוד.
כל אחד שיעשה כראות עיניו ועל הכסף שלכם רק אתם מחליטים, אך חשוב שתדעו שהחוק קובע, שיש לשלם לעו"ז בסיעוד
משכורת מינימום (כלומר 5000 ₪) פחות 25% שהם 1250 ₪ (עבור הוצ' חשמל, מים, כלכלה, דיור,.....) ואגב הדמי כיס הם חלק מהמשכורת שלהם. (לא משכורת + עוד דמי כיס כל מוצ"ש)
http://www.kav-lamaasik.co.il/articles/articles.asp?artId=17

למעלה