דער אייביקער ייד.

דער אייביקער ייד.

(היהודי הנצחי) דער אמת איז , אז איך ווייס נישט ווי הייסט דאס ליד. מיין מאמע, האט מי געגעבן א קסטה, פון א זינגער אין "כאר וילנה". וו זי האט געזינגען דארט לאנגע יארן. דער זינגער/חזן הייסט מישה אלכסנדרוביץ. דאס ליד האט מיר געכאפט. איך בין נישט קיין פרומער מענטש. אבער, א יידישער חזן, איז ביי מיר א גרוייסע ליבע. דאס ליד האלט א פאר תפילות פון די ימים –הנוראים, און די יום- טובים . איך האף, אז איר וועט האבן אן הנאה. צו אלע אונדזערע צוהערער. גמר חתימה טובה.

צ´אנס נוסף

לאלה, שעשויים להחמיץ. כי השיר התדרדר למטה. לפני שהוא עובר לדף האחורי.

שמעתי קצת

יש לי בבית מודם 28.8 וזה ממש יסורי איוב, שלא תדעו. בבוקר שמעתי בעבודה חלק מהשיר. אני מחפש את המילים של השיר ואת מקורן ומקור הלחן. מצאתי משהו ואני אביא אותו מחר.

זה מודם איטי

עלול לקחת שעה ויותר. הקובץ בן 6.5 מגה ! השיר אורכו כ 9.5 דקות. שווה לסבול, כי התוצאה מאד מאד מרשימה לטעמי. לכן רציתי לשמוע את דעתכם. וכל מי שיכול להוסיף פרטים , הרי זה משובח.

מאחר ולא קיבלתי תגובה

שאלה לי, לכל מי שמצוי בתפילות. האם : "אני העני ממעש" זה מתפילות ראש השנה " ? "כל נדרי" האם זהו הניגון המופלא עליו שמעתי רבות. (הקטע שהביא כאן, קאַטאָוועס, איננו ממש דומה לזה המושר בשיר.) "שישו ושימחו בשמחת תורה" האם גם הקטע הזה, הוא מתפילות החג? גדלתי בבית חילוני, לכן, אינני מצוי בנושא התפילות.

למעלה