דער צ´ט פון פארום ארבעייט ?

fanti

New member
דער צ´ט פון פארום ארבעייט ?

איך הוב פרובירט אריינגעין נור ס´זעט הויס אז אס ארבעייט נישט. איימיצער הוט די שליסל ?

מתנדב

New member
דער צ´אט ארבעט גאנץ גוט

יעץ איך בין גווען און צ´אט און ב"ה ס´איז ארבעט גוט. ס´איז קען זיין אז די גייסט אריין צו דצ´אט די הרשטע מאל, איז דמאלץ מדארף מתקין זיין דתוכנה . דרך אגב איך אומרים להתקין תוכנה ביידיש?

fanti

New member
אלנט אלעיין זיצאיך אין צ´ט...../images/Emo20.gif

וו איז´ן אלע מענטשן ?

grinberg

New member
תוכנה - פראָגראַם

כמו לתוכנית שאומרים פראָגראַם. אולי אפשר גם להגיד סאָפטווער אבל זה צריך לשאול את יידישיסט

בונדיסט

New member
תוכנת מחשב

להתקין תוכנה = אינסטאַלירן אַ פּראָגראַם. לגבי המילה סאָפֿטווער, נראה לי שעדיף להשתמש בפּראָגראַם אבל זה אינו מוחלט. בתחום זה של המילים, מילים מתחום המחשבים, אין עדיין מסורת של כתיבה ביידיש שניתן להגיד שמילה אחת עדיפה על חברתה בגלל העדפה של דוברי היידיש, כי דוברי היידיש ברובם משתמשים במילים בעברית או באנגלית, תלוי לפי המיקום הגיאוגרפי שלהם. בכל זאת ישנם הרבה דרכים לבדוק אם המילה עדיפה על חברתה, על ידי המחקר הלשוני של היידיש ניתן להעדיף מילים מסוימות וכו´.

grinberg

New member
שמתי לב שאתה מדגיש מילים

התלמדני האיך אתה עושה זאת? זה מאד חשוב, בעיקר שבהדגשה רואים את הקמצי"ם גם בתצוגה בינונית ולא רק בתצוגה קטנה.

grinberg

New member
גם שמתי לב שאתה מנקד פ

למה לא מספיק לסמן פי"י רפויה?

ייִדישסט כותב לפי כללי ייוואָ ועל

פי כללים אלה צריך לנקד את ה פּ. גם אני די התפלאתי על זה ושאלתי עוד מישהו ואכן זה כך.

אין לי כרגע תשובה עניינית לתת לך

אבל אני הולך לפי הכללים של ייווא, ויש הסברים פילולוגיים (לשוניים) לעניין הזה. אני אחפש את התשובה ואביא לך.

למעלה