דעתי לגבי פציפיזם

דעתי לגבי פציפיזם

לפעמים פציפיזם זה דבר חיובי ולפעמים פציפיזם זה דבר שלילי, אבל במצב שבו אנחנו נמצאים היום אין מקום לפציפיזם. עם יום אחד יקום אצלנו במדינה מנהיג שיחליט להשתלט על העולם ולהשמיד כמה עמים בדרך, ברור שאני התמוך בפציפיזם. אבל כשהמדינה שלי תותקף, אני הלך להילחם ואני התנגד לפציפיזם. היום מדינות ערב מתקיפות אותנו ורוצות להשמיד אותנו, ולכן היום צריך להילחם ואין מקום לפציפיזם. כאשר בגרמניה במלחמת העולם השנייה היו פציפיסטים הם היו אנשים טובים שלא רצו שהמדינה שלהם תפגע באנשים חפים מפשע, אבל כשבזמן מלחמת העולם השנייה היו בארה"ב פציפיסטים הם בעצם תמכו בהייטלר ונתנו לו כוח על ידי כך שהם סירבו להילחם נגדו.

צבי צב1

New member
תשובה

במצב הנוכחי של מדינתנו, פציפיזם הינו דבר נצרך ביותר. להעלות את המודעות לעם שהצבא הפסיק להיות צבא הגנה אלא צבא לוחמה כובש. (כמובן שבשניח המקרים איני תומך בצבא, אך רצוי להעלות את מודעות העם) העם שלנו מקובע בגיוס לצה"ל. אינו מודע למה הוא נשבע כשהוא מתגייס. פציפיזם הוא דבר הכרחי בעולם שלנו, כשהמדינה שלי תותקף אני לא ילך להילחם, אני ילך ויקים קבוצות שיתפייסו וידברו ויבינו שהמלחמה היא טעות ויש לסיימה, ואנו נצא להפגנות ונמנע את המשך המלחמה, ונעלה את מודעות העם שהמלחמה היא פשוט ..טעות. אל תתגיס למלחמה, תתגייס לשלום, גם אם אינך מוצא את התקווה בדרך.

תגובה

הפליסטינאים פועלים נגדנו בטרור, במלחמה. כמה שלא נתנו להם, הם רק פתחו ביותר טרור. צריך לנהל דיבורים וצריך לנסות להתפייס, אבל יש פושעים (כמו הייטלר, עראפת...) שכמה שלא תיתן להם לא יהיה להם מספיק. אני מבין שיש אנשים שקשה להם להחזיק נשק, גם אני כזה. אני מבין שיש אנשים שרוצים לחיות בשלום, גם אני כזה. אבל אני גם יודע, שצריך להגן על המדינה כשמתקיפים אותה. אתה חושב שאפשר היה להתפייס עם הייטלר? עם סטאלין? כשהיו פציפיסטים בארה"ב בזמן מלחמת העולם השנייה, זה היה מיותר לגמרי, כי בעצם הם עזרו להייטלר על ידי כך שהם שהם חיזקו אותו במקום להביס אותו.

נראה שאתה לא כל כך מבין את רעיון

הפציפזם. אני יכולה להבין את הצורך שלך להגן על המדינה. אם הייתי בן.. אולי גם אני הייתי מתגייסת... אבל פציפיזם מתחיל הרבה לפניי הצבא. אתה לא יכול להגיד שבמדינה שלנו אין מקום לפציפזם. מדינה שבה לתת "צ'פה" על הצוואר זה חיבה- היא מדינה בה צריך הרבה יותר פציפזם ממה שיש. שבכל מקום אנו רואים אלימות... יש המון מקום-המון! לפציפזם. נעת פעם באוטובו עם ילדים? ראית איך הם מתנהגים כיום... ואני מדברת גם על בני גילי (17) אבל בעיקר על צעירים ממני בכמה שנים. הם משחיתים!הם פוגעים. כיום כבר כמעט ואין שעירים לעזאזל. כולם פוגעים בכולם.פיזית. אז כן במידנה שהחינוך לחור אלימות שווה לאני לא רוצה להגיד מה. בה כל אחד יכול ליהיות הורה... אבל המונים לא באמת יודעים איך.. אין מקום לשום דבר אחר מלבד קצת רעיונות פציפיטים. אני לא תומכת בפירוק הצבא. אבל אני מאמינה שיש להתחיל מגיל צעיר לחנך. ואולי ככה לא יהיה צורך בצבא..

למעלה