התעמלות
שוב אנחנו נפגשים, איזה כיף
מה שאתה טוען הוא די קטגורי ומכליל ומבטל, לא? כאשר האסאנות של ההאטה יוגה מבוצעות במכון כושר, או רק כדרך לפיתוח הגוף - יש הרבה במה שאתה אומר אבל כאשר המורים לומדים וגם מלמדים את ההקשר הנכון, זהו מבוא בריא ליוגה, לאדם המערבי. זהו פתח לתקווה. פתח שלא היה מתרחש אחרת לרוב האנשים. לא כולם ברי מזל לפגוש אמת רוחנית באופן ישיר ומהיר, וגם היחשפות למילה "יוגה" בדרך הזאת יכולה להניב פירות בסופו של דבר. התהדרות רוחנית גאוותנית - תלוי במורים, כל אחד לגופו. מי שמעביר ומלמד בענווה גם מעבר לגמישות הגוף והרפיית הנפש - ולא מוציא מתוך ההקשר הרחב - מועיל. אם אתה בא לשיעור ושומע שבעצם אתה הולך לעשות משהו מאוד התחלתי בדרך רוחנית, אז אולי יבוא לך תיאבון בהמשך לדעת עוד, ללמוד עוד, כי תראה את ההשפעה החיובית על החיים שלך איזון הגוף, השקטת הנפש, עבודה על המוסר, תזונה נכונה, כל אלה, במיוחד בתקופה שלנו בעולם שלנו, הם צעדים לא טריויאליים בתחילת המסע. הם חיוניים למרבית האנשים. וגם אם קיבלת רק שיפור של מערכות הגוף וייצוב הנפש - איפה ההדרדרות הרוחנית? אם הפן הרוחני בכלל לא נכנס לשיעורי היוגה, ולא דובר באיכות פסאודו-רוחנית, מה רע? עכשיו, בלי קשר לכל מה שאמרתי, נכון או לא (כמובן, האפשרות שאני טועה קיימת), הצעה לי אליך - תיקח את מה שאמרת ותשתמש בזה לטיהור עצמי. מה שבא מאהבה - מצוין, מה שבא משיפוט של ה"אני" - תבדוק למה זה שם. באהבה