דעתי על ההודעות שדנו במצב תחום התלת

zetipshi

New member
דעתי על ההודעות שדנו במצב תחום התלת

אוקי אני אספר סיפורים מהניסיון שלי בתחום ובהן סיבות לכך שעזבתי את התחום אני חייב לציין שאני עדיין עושה דברים בתלת מימד בזמני הפנויי ודיי נהננה מזה ... אז למרות שהחלפתי מקצוע לא החלפתי את התשוקה ליצור (ואפילו זה יותר כיף עכשיו) לפני כשנה עזבתי את תחום התלת ועברתי לעבור לתכנות (אני בוגר קורס ממרם בצהל) כיום לאחר ניסיון עבודה של שנה בתחום אני מרוויח 9500 ברוטו , משכורת שממנה אני מתפרנס בכבוד . למרות ששעות העבודה דיי דומות לתחום התלת , אני סוף סוף יכול להרשות לעצמי לבזבז קצת על עצמי וגם לשים כסף בצד ... דבר שהיה דיי קשה כשעבדתי בתחום התלת(אה.. תלת מילה דיי מעפנה) שכר דירה + צרכי מחייה + יציאות פה ושם =נשאר כסף לגלידה בשקל 90...במשכורת הממוצעת שיש בשוק התלת . מה שנחמד בהייטק זה שמתי שיש לנו פרוייקט... שסיימנו אותי לפי דרישת הלקוח אז זהו זה - אף אחד לא בא ואומר "סיימנו לפני הזמן בואו נישאר שעות נוספות ,נעבוד קשה ונתן להם מוצר הרבה יותר טוב ממה שהם שילמו עליו" - יש חוזה והקליינטים מקבלים את מה שהם רצו לפי החוזה . בתחום התלת תמיד היו הרבה מצבים שעדיין נישאר שעות נוספות כי איזה בוס חוכמולוג החליט להרשים את הקליינטים ולתת להם משהו יותר טוב ממה שהם שילמו עליו ... כי מה אכפת לו זה העובדים שישארו שעות נוספות בשביל זה. יש לי ניסיון עבודה של 5 שנים בתחום התלת , יצא לי לעבוד בחברות קטנות ובחברות פחות קטנות , יש שלושה דברים שבהם אני טוב(רמה עולמית לא ישראלית) וזה כתיבת סקריפטים של MEL , DYNAMICS ומידול בכל שאר הדברים אני דיי בינוני(בינוני ברמה ישראית , לא עולמית ,אל תגידו שאין פה מקום לצחוק עצמי ) ובכל מה שנוגע לאנימציה אני ממוצע מינוס ונושק לרמה בסיסית.אבל בכל תמיד סיימתי את העבודה כמו שנדרש ... מתי שהיה קשה פשוט השקעתי יותר והבוסים שלי תמיד היו מרוצים מהתוצר הסופי . המשכורת הראשונה שלי הייתה שכר מינימום והמשכורת האחרונה שלי הייתה 6700 למרות שבאמצע יצא לי להרוויח דיי יותר (למרות שהרבה הרוויחו דיי יותר רמז רמז) . בסופו של דבר מה ששבר אותי היה שילוב של השכר והיחס (שהיה מחפיר בחלק מהפעמים) מצד המעסיקים . הם ברוב המקרים מתנהגים בצורה מאוד נחמדה אך לא יהססו לומר לך שאם אתה רוצה להשאר אתה צריך לעשות קיצוץ במשכורת ... כי זה לטובת החברה (תירגום יקצצו קצת מכולם כדי לשכור עוד עובד כדי שלחברה יהיה כוח עבודה גדול יותר ללא צורך לבזבז יותר = עוד רווחים לחברה) הייתה חברה שעבדתי בשבילה במשך שנתיים , החברה גדלה וכמות הרווחים עלתה , האם זה אומר שהעובדים קיבלו תנאים יותר טובים או אולי העלאה קטנה במשכורת לאות תודה על זה שהם השקיעו רבות כדי לקדם את החברה ? התשובה היא לא , פשוט המשיכו לשלם לכולם שכר נמוך ושכרו עוד עובד או 2 (כי כמובן הכל לטובת החברה) וכולנו נשארנו לעבוד שעות נוספות. דבר שדיי חזר על ברוב החברות שבהן עבדתי וגם בחברות שבהן עבדו חלק מחבריי . מה אני יכול לומר לסיום ? לפי המשכורת הממוצעת שנותנים למי שעובד בתחום (אני גם מתכוון למי שמרוויח משכורת שהיא כביכול סבירה) ממש אבל ממש לא מוצדק שיעבדו יותר מ 7 שעות ביום . איגוד ? איגוד שמיגוד , לא היה ולא יהיה ... מי שרוצה שיעבוד קשה כמה שנים בשביל משכורת שהיא פחות או בערך כמו מתכנת בינוני עם שנתיים ניסיון . (גם יש מתכנתים שמקבלים משכורת לא משהו ... אבל ברוב המקומות המצב הוא לא כזה ורוב המקומות יכול להיות גם 51% מהחברות ההייטק .. ותחשבו על זה אייייייייייייייייייייייייייי ... כן זוזו חלסטה היה מביא לפה איגוד שהיה מחסל את כל סוחרי העבדים ואל תשכחו ש 1+1 = 4 ... איך יצא לי חישוב גרוע ? פשוט עשיתי חישוב לפי 2 עובדים שעובדים כמו 5 אנשים (רגע רשמתי 4 ולא חמש... יכול להיות שאני הופך לחפרפת ... ) חייב לישון . ביי

3Demented

New member
אז מה רצית להגיד ? שבעלי החברות

הם אנשי עסקים שמנצלים את טיפשותם של העובדים ? תמיד יהיו אלה שמוכנים לעבוד בשכר נמוך רק כדי לעבוד או לצבור נסיון. איגוד להקים זה דבר מייאש קשה פה למצוא אדם כה טיפש שיהיה מוכן לתרום זמן ומרץ רק כדי לנסות להכשיר את השרץ לנסות לאחד עדת בכיינים כדי להשיג שיפור בתנאים הרי כולנו יודעים שקל ונעים לרבוץ במיזוג ולקטר על החיים גם אני במקצוע עובד כבר שנים משכורות משתנות וגם התנאים לא תמיד הכל טוב, לפעמים קצת כואב (יש מזל ש KY לעולם לא מאכזב) אז עשו לי טובה מקטרים יקרים אם רצונכם הוא שינוי נא הראו מעשים מספיק לקטר, ולבכות בלי מתום צאו להפגין, מה רע בהיום ???

shosho8k

New member
מה שרציתי להגיד זה

לא יהיה איגוד לתחום שלנו בשנים הקרובות - גי נכוווווווווון יש איגוד מורים ואיגוד אוספי פרפרים .. אבל להרבה מאוד תחומי תעסוקה אין איגוד . המדינה שלנו דיי הולכת אחורה בהשוואה להרבה מדינות מערביות שבהם יש איגודים מאוד חזקים שדבר ראשון מגיעים מלמעלה . אני לא מדבר על "שלום אנו מאיגוד האנימטורים" כי מתי שההסתדרות הכללית (ברחה לי המילה המתאימה .. אני באמצע העבודה ומתחיל לדמיין פרות עם כנפיים מרוב שורות CODE) בקיצור בהרבה מדינות הסתדרות העובדים הכללית היא נורמאלית שגם בלי איגוד של אנימאטורים או עובדי הייטק (שגם להם אין איגוד בארץ) יש תנאי תעסוקה שבהם לא יעלה על דעת המעסיקים להכניס סעיפים לא חוקיים כמו "התחייבות לשנה" "שעות נוספות וסופי שבוע ללא תשלום" וכדומה(גם שם זה קורה אבל בקצת מקומות עבודה לעומת ישראל) . למרות שבארץ הדבר אינו חוקי אבל שימו לב שלא עושים כלום לאף אחד. אז בקיצור ... לא יהיה איגוד לתלת בזמן הקרוב כי הסתדרות עובדים כללית בקוששששששי יש . אבל אם אתם עדיין רוצים איגוד לגרפיקאים אז כדאי שתקחו איזה מובטל כפוף גב ללא חיים (כ 80% מאלו שעושים תלת בארץ עונים לתיאור הזה) תציעו לו לגדל שפם כמו עמיר פרץ... תשלחו לו מספיק תרומות שיוכל לשלם לעצמו משכורת וגם לטפל במצב ... ותקוו שלא יצחקו לו בפנים ושיברח עם הכסף לאיזה מקום נידח אי שם באיים הקאריבייים ...ובסוף שנמצא אותו הוא יגיד שהוא נסע לשם השתלמות בכל מה שנוגע לתנאי התעסוקה של עובדי התלת ויטען שהילידים באי אכלו לו את כל כספי התרומות בזמן שהוא ישן . זהו ביי נ.ב כן כן כן כן כל הבוסים במקומות העבודה ינצלו אותכם פה . זה לא חדש אז תתרגלו או תחליפו מקצוע למקום עבודה שבו ינצלו אותכם אבל ישלמו יותר . או תעברו לגור באחד האיים הקראיביים . זהו

shosho8k

New member
ודוגמא דיי חזקה

בחודש האחרון מצאתי עבודה לשני אמני תלת . אחד סטודנט עם ואחד מישהו שדווקא יש לו רמה בחלק מהדברים . מה ששניהם אמרו לי זה שהם רוצים לעבוד בתחום ולא אכפת להם אם המשכורת תהיה מינימום . מצאתי להם ...וואלה סידרתי משהו טוב לבנאדם השני , ביחד עם נסיעות המשכורת שלו זה 4000 .והסטודנט מקבל מינימום חחחחחח כן כן הוא מבסוט מזה. הם דיי שמחים עד הגג ומסתכלים עליי כמעיין עגל זהב . דווקא בשביל הסטודנט אני שלחתי הודעות שהתנסחו בדרך שבה הוא תיאר לי את התנאים שבהם הוא מוכן לעבוד... ובדרך זאת הושגו לו 3 ראיונות (כן ציינתי את שכר המינימום שהוא רוצה). אבל לא לטעות , הוא לא עושה שם רק תלת אלא הרבה דברים בנוסף לזה... בקיצור אם אין לכם גם ניסיון אז כדאי שתלמדו תוכנות 2D . יש עבודה רק הרבה רוצים "דרוש גרפיקאי , FREEHAND , PHOTOSJOP 3DSMAX וFLASH" כמה שזה נשמע מצחיק יש הרבה כאלה בשוק אז תלמדו עוד תוכנה ותשיגו עבודה. ---- במקום הזמן שבו טוחנים מים אפשר ללמוד עוד תוכנה .---- להתראות עד הפעם הבאה שישעמם לי.

3Demented

New member
כל מה שאני רואה זה דוגמא למשהו

ששום איגוד לא יפתור.בדיוק מה שנאמר כבר קודם - אם יש מישהו מספיק טיפש או נואש לעבוד בכל מחיר, תמיד יהיה מי שיקפוץ על המציאה.

למעלה