דעתי על המבחן עצמו

תומר185

New member
דעתי על המבחן עצמו

נתחיל מהחלק הראשון. סדרות חשבוניות והנדסיות... (מתטיקה) ----------------------------------- למרות שאני די טוב במתמטיקה ומחשיב את עצמי בעל ראש ריאלי (מובטל הייטק), אני חושב שזה היה מוגזם לעשות חלק ש-ל-ם (אחד משלושה חלקי מבחן) בנושא זה. אני סמוך ובטוח שחלק ניכר מכוכבי הרדיו והטלויזיה שלנו (דידי הררי,מיקי חיימוביץ',גאולה אבן, חיים יבין, איריח קול, נתן זהבי, ורדה רזיאל, גדי סוקניק - רשימה אקראית שעלתה במוחי) לא היו מצליחים לפתור חצי מהשאלות (בזמן הקצוב שנקבע לכך). למה צריך להיות גאון מתמטי כדי להיות שדרן ברדיו? ...דרך אגב - באופן אישי הצלחתי יפה מאוד בחלק זה. ------------------------------------------------------------- חלק שני - מלים נרדפות וביטויים (יכולת מילולית בעברית, כמובן) ------------------------------------------------------------- חלק זה, היה לדעתי "במקום", כלומר תאם לציפיותי ממבחן סינון לשדרני רדיו עתידיים. הוא כלל ידע כללי והבנת הנקרא והשפה. בחלק זה, הצלחתי יפה (שוב) וחבל שלא היו גם שאלות מתחומים אחרים, תחביר, למשל. שני החלקים הראשונים היו מוכרים היטב לכל מי שנבחן ב"פסיכומטרים" למיניהם. -------------------- חלק שלישי - ידע כללי -------------------- חלק זה היה למעשה מבחן, שלא עברתי מעולם (לא קיים בשום פסיכומטרי) ואני מתאר לעצמי, שהוא דומה למבחן שעוברים נבחני גלי צה"ל, למשל. 35 שאלות ק-ש-ו-ת ביותר (!) מתחומים שונים של פיזיקה, אמנות, פילוסופיה, פוליטיקה, המון זיהוי אישים שונים, מושגים שונים ומשונים, הסטוריה, מדע ועוד ועוד. בחלק זה, נראה לי שהציון שלי יהיה רע, אך הציון ניתן רק ביחס לכלל הנבחנים ובסך הכל, אולי מצבי "בסדר"... היכן היו שאלות על תקשורת, בידור (עכשווי, היו המון צעירים...), ספורט (אפילו לא שאלה אחת!?), אישים מההווה, ספרות, בע"ח, רפואה...??? אני חושב שכדי לקבל ציון טוב בחלק זה צריך ממש להיות סופרמן בידע כללי. מקבילית המוחות / החוליה החלשה ? קטן על ה"שדרן של המדינה"! הכספת? הצחקתם אותו!! מליונר? מה זה!? הוא משתדל לא לצפות בזה. גלגל המזל? עכשיו ממש העלבתם אותו! מנויי הוט - תתחילו לצפות בערוץ 8. מנויי יס - הפכו את דיסקברי לערוץ הבית שלכם. להתראות בשלב הבא! תומר

למעלה