דעתי על השמאל.

דעתי על השמאל.

שלום רב , קראתי כאן כמה מכתבים של חברים בפורום. קראתי כאן מה חושבים על צה"ל - שהורג אזרחים חפים מפשע ומענה חיות. דיברתי בחיי עם הרבה אנשים , שמעתי הרבה דעות. גיליתי לבסוף שההבדל בין הימים לשמאל הוא כזה. ויסלחו לי אנשים שנפגעים ממני , זה ממש לא בכוונה. הנה : הימין אוהב את מדינת ישראל , השמאל לא אוהב את הימין. לימין יש אידאולוגיה ומוכן להלחם כלפיה , השמאל עסוק בלהיות אשכנזי ולעשות כסף. מצבם הכלכלי של הימניים בארץ , קשה הרבה יותר מאשר של השמאלנים. הימין הוא העם , השמאל מנותק מהעם. למה אני כיהודי ישראלי , כועס על החצי השני. למה אנחנו במלחמה (ולא עכשיו נשאלת השאלה מי צודק ומי לא) ויש ציבור שמאלני בישראל , שנראה שהוא נגד ישראל והוא לטובת פלסטין ?? למה האוייב שלנו צריך לדעת שיש כאן חצי אנשים (קצת פחות) שרוצים אותו שאוהבים אותו שמגנים את צבא הגנה לישראל ?? למה אחר כך לא מבינים אנשים למה אנחנו צריכים לריב. הרי גם אני עכשיו מעבן אנשים אחרים ופוגע ! אז למה צריך את זה ?? אנחנו צריכים להיות יחד - לא לחוד. הואייב צריך לעשות 'הפרד ומשול' - נראה שהשמאל עושה לו את העבודה. מחכה לתגובות. אוויר.

EverMan

New member
אם אתה חושב לפי מה שקראת

כאן בפורום שחברי השמאל לא מחבבים את צה"ל - אז נראה לי שקראת פורום אחר. אתה מדבר על פציפיסטים. אתה לא מדבר על שמאל. בדיוק כמו שאני לא אכליל בימין את כל המטורפים שרק רוצים להרוג ערבים. לא יהיה זה הורג להכניס לתוכנו את כל הפצפיסטים והיפי נפש שסתם "לא רוצים לפגוע בערבים". ולמעשה , באופן היסטורי : תמיד השמאל היה בעל האידיאולוגיה והימין תמיד "עשה דווקא" והלך נגדנו. וראינו שהוא עלה לשלטון הוא לא ידע איך לפעול. התגיד לי באיזו דרך הימין תמיד נקט ? ולהפך - השמאל אוהב את ישראל ותמיד אהב. לעזאזל - אנחנו הקמנו את המדינה הזו. והשמאל לא אוהב את הימין באותה מידה שהימין לא אוהב את השמאל. אבל להבדל מהימין אתה לא תשמע מישהו בשמאל קורא למישהו אחר "ימני!" בתור קללה. בימין כן. לשמאל יש הרבה אידיאולוגיה והוא נלחם בעדה. ההבדל שרוב השמאל לא לוקח את החוק לידיים להבדל מפורעי החוק בימין (המתנחלים). ומבחינה כלכלית חברתית - דווקא לימין יש הרבה יותר אינטרס להיות אשכנזי ולעשות כסף. או שמא אתה רוצה לחדש לי ולציין כמה שרים מזרחיים יש בממשלה מלבד שר החוץ והצחוק סטיב והרמטכ"ל לשעבר מופז. מצבם של הימניים בארץ יותר קשה - כי הם מצביעים לימין. וזה מעגל אימה. הימין הוא לא העם , למרות שבגין הצליח איכשהו לנטוע את זה מאוד טוב. וכן , תתפלאה , לפעמים צריךלגנות את הצבא. זה לא טאבו. הז לא "יהרג ובל יעבור". הצבא זה גוף ממשלתי כמו כל גוף אחר - וצריך להעביר עליו ביקורת. אבל ביקורת בונה ולא "צבא רצח". נראה לי שאת מהות השמאל לא הבנת. נראה לי שאת מה כל אחד מההגדרות - לא הבנת.

תגובה

אני לא נכנסת לשמאל וימין בעיני למילה שמאל או ימין אין משמעות אני רק יודעת שכולם בני אדם וכל אחד היה רוצה לקבל מהשני יחס טוב צודק הוגן ושווה... אני לא מכירה מישהו שנהנה לכעוס או להרגיש כאב- אני אוהבת את מדינת ישראל אבל אני חושבת שסיכסוך על אדמה לא שווה את חייהם של קרוביי משפחתי , במה הכוונה לאהוב- אני מעל הכל אוהבת את כדור הארץ כולו וחשוב לי לשמור על הסביבה נקייה זאת גם אהבה... אני לא מעלה את עצמי ומתנשאת מעל כל אדם אחר בעולם שלי עליו אני רוצה לשמור בשלווה ואחווה בלי מלחמות כי התפיסה שלי אומרת שכולנו בני אדם וזה קודם את החילוק לדתות כי אם יש אלוהים הוא גבוהה למעלה ואנחנו כאן על הארץ בלעדיו וצריכים להסתדר אחד אם השני -במה יעזרו הריבים? במה יעזרו המלחמות? עוד הרג? עוד רצח? עוד דם? כל האנשים בעולם צריכים איחוד אם כבר למה רק עם אחד??? אני יותר שווה מהאיש הקטן שיושב בטימבקטו???

Azazel

New member
אז ככה...

קודם כל, אל תכנס להגדרות אתניות. "אשכנזי" לא קשור. ובמקרה, מי שעושה כסף גם תומך בימין. מי החברים של נתניהו? כל ה"מסכנים", כל בעלי ההון. בקשר לעמדה המדינית, גם, אל תכליל. תראה סוציאליסטים HARDCORE כמוני וכמו ענבר(כפי שהבנתי), אנחנו לא כל-כך מושכים שמאלה, ובטוח שאנחנו לא פרו-פלשטנאים. אישית, אני פרו-כולם. אני חושב שכל בני האדם שווים.למה אני תומך בישראל? כי אנחנו מדינה מתקדמת, והחברה שלהם מפגרת. אבל זה לא אומר שאנחנו יכולים להתנהג אליהם ללא כבוד אנושי בסיסי. מגיע להם מדינה, כמו שמגיע לנו מדינה.

idoz

New member
../images/Emo151.gif

כל בני-האדם שווים

למעלה