דעתי..

mmmo1

New member
דעתי..

רק להעברה: אני לא בעד ההתנתקות וגם לא נגדה! אבל לכראות את כל התמנחלים האלה עומדים על המשמר שלא יביאו ויפנו אותם זה נראה כי פטטי שיש. מספיק ! דיי! נגמר! גם לי זה כואב, באמת זה כואב לראות את התליך הזה ואני אוהבת את המדינה הזאתי הכי הרבה בעולם! אבל אנחנו דמוקרטיה, לשמחתנו או אפילו גם לצערנו, ונפלה החלטה של נבחרי הציבור שלנו שכל אחד מאיתנו בחר, לשמחתנו או גם פה לצערנו, וזהו כמו שאמרתי ההחלטה נפלה, הפור הוטל ועכשיו צריך פשוט לעשות את המהלך. כמו שאמרתי אני לא בעד ולא נגד כל זה אבל כל התהליך של המתנחלים בעניין החליא אותי וגרם לי לסלידה. כל הקטע של הסרטים הכתומים WTF וכל חסימת הכבישים שפעגתם בציבור שאתם אפילו לא יודעים אם הוא בעד או נגד ופעגתם באנשים חפי פשע. הייתי באמצע פקק ואשה הייתה הרה בחודש ה9 וגלל הפקק היא לא הייתה יכולה להגיע בזמן לבית חולים. לסיכום.. החלטה נפלה אז קדימה בוא נעשה את זה במהירות ובשלום כי אין לנו ארץ אחרת!

ככה זה תמיד בדמוקרטיות!!!!

בכל העולם שרים שמצביעים נגד החלטות הממשלה (והסיעה הראשית אם זה מספיק להשיג רוב) מפוטרים.

אה.

אז השרים לא יכולים להצביע נגד - כי כך החליטה הממשלה. והאזרחים לא יכולים להצביע נגד - כי כך החליט אריק. "לא יהיה משאל עם". כן. דמוקרטיה. לחלוטין.

הסיבה לכך היא

אין שום הבדל בין אם אתה שר או סתם ח"כ: כל עוד הממשלה משיגה 61 ח"כים שמצביעים בעד, מה זה חשוב אם שר אחד נגד. אבל בגלל שהשר מחליט לבגוד בהחלטת הממשלה אז מפטרים אותו.

AirBot

New member
המממ...

השרים כן יכולים להצביע נגד, פשוט הם מסתכנים בפיטורים. בכל זאת, ראש ממשלה צריך ממשלה מגובשת כדי לנהל מדינה. מה שאתה שוכח הוא שהרוב המוחלט של המצביעים על הצעת חוק הם חברי כנסת רגילים ולא שרים. אותם רוה"מ לא יכול לפטר. אולי תסביר לי איך הוא לחץ עליהם להצביע בעד?

mmmo1

New member
מה לעשות פה זה דמוקרטיה

כמובן שהיא לא טהורה ואנחנו לא צריכים את ההתנתקות כדי להבין שכל זה עובד על דילים ושחיטויות

TheOrion

New member
../images/Emo45.gif

אכן דמוקרטיה. איפה הבעיה? אל תשכח, שאם מישהו באמת חושב שזה לא נכון, הוא לא יתמוך ויאמר "טוב נו, סדר לך רוב בלעדיי, נראה אותך". מהלך שהוא באמת לא נכון, לא יזכה למצוא לו מספיק תומכים כדי שרוה"מ יוכל באמת לפטר את כל השרים בדרך ליצירת רוב, ובנוסף להעביר אותו אחר כך בכנסת ולדאוג שבסופו שלדבר יעבור גם מבחן בג"צ. אמנם התרגיל קצת מלוכלך, אך הוא תרגיל שפועל בכל דמוקרטיה שיש בה פרלמנט.

איזה דמוקרטיה? שרון ומפלגתו בגדו

בבוחרים שלהם. מערכת הבחירות של שרון היתה נגד מסירת גוש קטיף. בכל דיקטטורה בית המחוקקים ומערכת השיפוטית תומכים בשלטון. זה לא עושה אותם דמוקרטיות. למה לרופאים ועובדי בתי החולים מותר לשבות? הם פגעו באנשים חפים מפשע. החותנת שלי נפטרה בזמן השביתות בגלל חוסר טיפול. עובדי התעשיה האווירית חסמו כבישים וסיכנו את בטחון המדינה בגלל שלא התייצבו לעבודה. למה להם מותר לחסום?

למעלה