דעתכם המקצועית בלבד!

asher40

New member
דעתכם המקצועית בלבד!

בדיקות תרמוגרפיות ,ללוחות חשמל גדולים (לסבר את הדעת - 400*3 A) ניסיונכם ואם יודעים עלויות ,ע"מ שאוכל להשוות. אשר

מאגר

New member
בדיקות תרמוגרפות דבר אמין ביותר

בדיקות תרמוגרפיות הן דבר אמין ביותר חוסך הרבה כסף בנזק שלאחרי מונע נזקים העוד מועד ברוב המקרים עליות של בדיקה כזו הן כ- 100- ש"ח לקריאה וכל לוח נוסף באותו אתר בסביבות המאה שקל

asher40

New member
אני חושב שטעות בידך....עלות של...

סריקת לוח יכולה לנוע בין 800 ל 1000 ש"ח ואני מדבר על לוח יחסית גדול (במבנה) ,אך גם גדול מבחינת צריכה ועומסים. עצם השאלה ,נובע מהמחיר שקיבל לקוח שלי ,וברצוני לשמוע ממישהו ,שביצע לאחרונה בדיקות שכאלה. 100 ש"ח נשמע לא מציאותי ,מבלי לפגוע. בכל אופן ,תודה , אשר.

רשר

Well-known member
מנהל
צילום טרמו'

ניהלתי מבנה משרדים בן 30 שנה עם מעל ל 100 לוחות מ 4000-25A ומתח גבוה. כל שנה בוצעו סריקות בכל המבנה וצילום של המקומות החמים כ 10-20 בשנה. אין לי כל ספק בנחיצות הענין כי בלעדיו המבנה היה מושבת כל שני וחמישי מתקלות שנובעות מהתרופפות של חיבורי חשמל, זאת למרות שאחת לחודש מגיע חשמלאי לכל לוח במבנה לנקוי ובדיקה חזותית ופעמים בשנה מבצעים חיזוק ברגים ללא מתח בכל הלוחות. למרות הטיפול המסור הצטברות של שנתיים ללא סריקה טרמו' היתה גורמת ל 20-40 הפסקות חשמל לא מתוכננות בשנה, זה לבד היה מבריח את הדיירים שלא לדבר על נזקים עקיפים שנגרמים למשרד שאינו יכול לעבוד ושולח עובדים הביתה בשכר. אני לא מצוי כרגע במחיר הבדיקה אבל זה מותנה בכמות הלוחות וכמובן ביכולת המו"מ עם בעלי המצלמות. גם במבנה בגודל כזה לא כדאי להחזיק מצלמה כי ההפעלה מחיבת נסיון והבנה של התוצאות. אל הסורק תמיד התלוה חשמלאי ראשי שמכיר את המבנה ועוקב אחר הבדיקה ולפעמים מתקן במקום את הנדרש או מזעיק חשמלאי אחר שיתקן מיד בעוד הסורק ממשיך בלוח אחר וחוזר לצילום נוסף לאישור איכות התיקון. (3 אנשים יום שלם)

asher40

New member
תודה על התשובה הרצינית....

יש לציין שנכחתי בבדיקות כאלה ,אך לאחרונה אני מתחזק מכון רישוי גדול שעבד בו "חשמלאי" מן השורה ,ששיטתו הייתה "כיבוי שריפות" (יש תקלה? מתקנים) ,רק לא לעצור את עבודת המכון. עד ששאלתי את בעל המכון ,מדוע לא לבצע "אחזקה מונעת"? .כשסוכמו העיניינים ,התחלנו לבצע את השינויים הנדרשים ,הבדיקות ,וכו'. תוך כדי הבדיקות ,גיליתי רמת עבודה כל כך ירודה ,כמו מוליך פאזה 10 ממ"ר ,שזורם בו זרם נומינלי של 60A ומעלה ,וכבר יש עליו סימני פגיעה בבידוד ,כתוצאה מחימום יתר (ד"א את המאמ"ת הוא דאג להחליף לברקר 80*3 A). כך שאם אשכנע את בעל המכון ,מן הסתם ,גם אקל על עצמי. הבעיה שנשארה זה המחיר ,שלדעתי יקר מאוד. בכל אופן תודה על התשובה, שטרן אשר.

רשר

Well-known member
מנהל
מכון רישוי ללא חשמל במשך שעה אחת

מפסיד בכל מסלול כ 10 טסטים. כל המכונאים והטסטרים ישבו לנוח שעה? ורק שני נהגי מוניות בתור ואולי משאית יכולים להפוך לו את כל המכון לכפר איראני ליד מסילת רכבת. אז שלא יבלבלו את המוח עם מחיר יקר ויעשה חשבון אמיתי של השרות שהוא נותן ללקוח והשרות שהוא מקבל מהספקים. אגב בבנין המשרדים היה נוהג מטופש שכל דייר מביא נורות והחשמלאי מחליף אותן, לאחר חישוב קצר של עלויות מול הניג'וז לדייר לרוץ לקנות נורה כל פעם שנשרפת הוחלט כמובן לקנות נורות ע"ח ועד הבית במרוכז ובמחיר המצחיק שקבלן מקבל.

asher40

New member
אני מניח שההחלטה על אחזקה מונעת..

..נבעה מהחלטת משרד הרשוי ,להגדיל את מס' שעות העבודה במכונים ,גם מעבר לשעה 16:00 . וד"א תמיד מלא אצלו בכל ארבעת המסלולים. דבר חדש שהכנסתי לעבודה אצלו זה ,הפעלת ה"ברקס-טסטר" ,ע"י מחשב. בסה"כ מדובר ב 3 מגענים ושלושה רליים ,מפליא איך לא חשבו על כך לפני כן, עד עכשיו הכל עבד בשיטת ה"סטרט סטופ" ,הרגילה. עכשיו ,יש באפשרותו לתכנת פעולות שלא חלם עליהם.הוזמנתי לתקלה ראשונה והיו במכון כ 100 מכוניות אחת אחרי השניה ,וכולם עומדים. טוב ,בכל מקרה ,תודה על התשובה , המשך יום נעים , שטרן אשר

למעלה