דעתכם חשובה להם

חריקת

New member
דעתכם חשובה להם

אז ככה מה דעתכם על מירוצי סוסים היכול להיות שזה מסוכן היכול להיות אולי שזה מן צער בעלי חיים זה רק בשביל הכסף? מההההההה להתחיל לאמן סייח למירוים בגיל 2 נשמע קצת מוזר אבל להיתחרות עם סייח בגיל 2.5 נשמע יותר מוזר הרי בכל מני כתבות שקראתי רוס סוסי המירוץ מסימם את חייהם הממוצע בגיל 11 סבירות גדולה מאוד לשבור את הרגל אז מה צריך את זה? זה מועיל? אשמח לתגובות תודה

shirli0811

New member
לדעתי....

ענף המרוצים, לא שונה מכול ענף אחר. הוא בדיוק אותו דבר כמו ווסטרן, דראסז' וקפיצות. מסוכן? גם לעשות סלייד מסוכן, גם לקפוץ עם סוס יש סכנה שהוא יתהפך, ושמעתי גם על דראסז'ניקית שהתהפכה בסיבוב. [אהמ] בעיקרון כל סוס מתחיל אילוף בסביבות גיל שנתיים-3, אז להתחיל לאמן סוס בגיל כזה לא נשמע לי מוזר. להתחרות עם סייח בן 2 וחצי אולי מעט יותר מוזר כי בד"כ בשלב הזה הגב של הסייח רק מתחזק ומתעצב כמו שצריך, זה יכול להיות פזיז מידי. לפי מה שאני יודעת, בכל ענף יש סוסים שמסיימים את חייהם בגיל 6 ואחרים בגיל 15, אז כן זה יוצר ממוצא של גיל 10,11. בשביל הכסף? יש גם מקצים בווסטרן בשביל כסף ומקצי קפיצות שמקבלים פרסים, זה לא מכריח שהרוכב מתחרה בשביל הפרסים. מועיל? למה לא, אם יהיה פיקוח כמו שצריך, זה ענף לכול דבר בדיוק כמו אינגליש וווסטרן, לדעתי גם רוב הנטיייה לסלוד ממירוצים היא כי בד"כ בסרטים תמיד המירוצים מכורים, והרבה אנשים מאמינים שזה ככה גם במציאות. יש לכל ענף את הצדדים החיוביים והשליליים שלו, לפסול ענף שלם? לא נראלי הגיוני בכלל. ואני אישית מכירה סוסה שלא התחרתה, שהייתה עובדת רק דראסז' ושברה רגל בגיל 6 בערך, ולעומתה סוסה שהתחרתה, קפיצות ודראסז', והיא עד היום בת 15 בריאה וכשירה לכול עבודה. זה אומר שתמיד יש אפשרויות לשבירת רגל וכו', וסיכון קיים מרגע שרוכב על הסוס, סיכון גם של הסוס וגם של הרוכב. רוכב אחראי מבין את הסיכון ומנסה לצמצם את הסיכויים לפציעה שלו ו/או של הסוס.

../images/Emo12.gif

אילוף מתחיל בגיל 3. אצל קווטרים זה בגיל 2.5. גיל 2? זה נשמע לי יותר מידי קטן. במה את חושבת שהמירוצים מועילים? ושאר הענפים?

shirli0811

New member
יש סוסים גדולים

שמתחילים את האילוף שלהם כי המבנה גוף שלהם מתאים כבר לרכיבה. המירוצים יפתח את ענף הרכיבה בישראל. שאר הענפים מועילים כי הרבה פעמים התחרויות דורשת מכל רוכב ללמוד עוד בשביל להיות צמד יותר טוב הרוכב עם הסוס, זה כל פעם מעלה את הרמה של הרוכבים בארץ. ענפי הרכיבה בכללי נותנים לכול רוכב הזמנות להתחבר לענף שהוא אוהב ושהוא רואה בענף מה שמשלים אותו. לכול רוכב יש את מה שהוא מתחבר אליו יותר ברכיבה, אחד מתחבר לוולטאז', השני לדראסז', אחר לקפיצות, מישהו אחר למקצים בווסטרן, ויש כאלה שמתחברים גם למירוצים, לפסול ישר ענף ובכך למנוע ממי שמתחבר למירוצים את האפשרות לרכוב בסגנון שהוא אוהב, לדעתי ממש לא הוגן

stary1

New member
יואו

אנשים, אולי תפתחו ארכיון?! הנושאים כאן חוזרים על עצמם :|

בפורום סוסים תחפש חיפוש עם המילה

הורסמאן ותמצא שפע מידע על מירוצים. בכלל היו שם מלא דיונים על מירוצים. גם כאן היו דיונים כאלה, אם אתה רוצה תעשה חיפוש. אני לא רואה משהו מועיל במירוצים, אני אישית ממש לא אוהבת מירוצים. אבל זה כמו שאפשר לשאול מה מועיל בדרסאז'? או בקפיצות? או בפלז'ר? או בהורסמאנשיפ? או בכל מקצה אחר. אנשים מגדלים סוסים, הם רוצים לעשות איתם דברים, איך לומר, כיפיית ומהנים, כמו תחרויות. דברים שהם אוהבים. אז פיתחו גם את המירוצים כמו שפיתחו את שאר הענפים. איזה כתבות קראת? אלה של האגודות למען בע"ח למיניהן? אלה לא הכתבות הכי נכונות בעולם.

אולי מה שמועיל זה עניין של כסף?

עוד נקודה שחשבתי עליה עכשיו. אם הסוס מנצח יותר, מראה כמה הוא טוב, בעיקר כשהוא סוס הרבעה, זה יכול לגרום ליותר אנשים לקנות אותו/את הסייחים שלו. וזה יכול להביא הרבה כסף לבעלים של הסוס. גם הפרסים הם כספיים (לפחות בווסטרן).

ה צ י ף

New member
דעתי..

ממש לא רק בישביל הכסף ובקשר לגיל מתחילים לאמן אותם בגיל 2 זה בלונג'ים ואוכף וראשייה ורק אז עולה רוכב(ג'וקי)שהמשקל שלהם ממש נמוך (כבר כמה הציעו לי לעזור לאמן סוסי מרוץ בגלל המשקל שלי) והסייחים שרצים לא רצים למרחקים ארוכים והם עוברים אימונים כל יום ובקשר לגיל שהסוסים מסיימים תחיים שלהם בגיל צעיר זה בגלל חארות שנותנים להם זריקות מרץ (מה שהיה במרוץ בשנייה היה מבדיל בין סוס מוזרק וסוס לא מוזרק) וגם כשהם יוצאים לפנסייה זה למרעה או אורווה ולהרבעות או לסתם חיים בסבבה..

segev 007

New member
דעתי.......

אני אישית לא מת על האנף אני לא חושב שהוא התעללות אבל אני חושב שהאנף הזה ספציפי יותר מזיק לסוסים מאנפי רכיבה שונים ורוב האנשים אוהבים לעשות את זה רק בשביל כסף. לא הייתי אומר על זה כעל התעללות בבעלי חיים אחרי הכל הטבע של הסוסים הוא לרוץ אבל יש אנפים במרוצים שלא הייתי ממש אומר שהם נחוצים לסוס כמו שראיתי פעם אחת שמשלבים קפיצות עם מרוצים אני חחושב שזה אנף ממש לא טוב ראיתי כמה סוסים נפצעים בזה אבל האנף של המרוצים ממש אין לי בעיה לאמרות שאני לא מיתחבר אליו ביכלל.

הטבע של הסוסים הוא לא כל כך לרוץ...

הסוסים רוב היום אוכלים ונחים. מידי פעם מתפלשים. מקיימים יחסי חברה, לפעמים כל סוס לוקח קאת הספייס שלו. שותים. בקיצור- לא מתחילים גאלופים מטורפים- ברור שמידי פעם סוסים פורקים מרץ ודוהרים, או כשהם נודדים ממקום למקום, אבל לא בגאלופ מטורף כמו במירוצים. אחרי הכל, לא מדרבנים בטבע את הסוס. המירוצים הוא לא ענף טבעי. כתבת שלדעתך העניין של שילוב מכשולי קפיצות במירוץ לא נחוץ לסוס. אתה מתכוון רק לזה? אתה רואה משהו נחוץ לסוס בענפי הרכיבה האחרים ולא במירוצים? או שלדעתך הרכיבה כלל לא נחוצה?

למעלה