דעתכם חשובה לנו

דעתכם חשובה לנו

בימים אלו עולה רעיון, להקים פורום שמיועד לחילונים שנחשפו לחומר של המחזירים בתשובה ,שבו יוכלו לשמוע פירכות לדברים שלהם. מה דעתכם מכל הבחינות .

אנחנו לא במלחמה

אנחנו חרדים בעל כורחם שרוצים לחית טוב, אין לנו עניין במלחמות דת. שבענו ממלחמות דת ועשיו רוצים שקט.

זה כנראה מעצבן

ולכן היו לי שני תעויוט בשני משפטים.

תרגיע

לא רציתי לסבך בזה אף אחד שלא מעוניין ,וכמו שסוג ב כתבה אולי ככה ניפטר מהמחבתים שפה .

סוג ב

New member
יופי

כל המבת"ים יסתובבו שם ואותנו יעזבו בשקט. שבעתי מהוויכוחים האלו!!!

KOBBRA

New member
יש לך את פורום חפש

אתה יכל לקבל שם מענה לכל שאלה שתרצה

מי שבעניין של חזרה בתשובה

חי בסרט שהוא גילה את האור.כי נופל עליו הרבה מידע לא מוכר שמוגש כאילו מדובר באמת אבסולוטית.ולכן לא מסתבר שהוא ילך לראות מה אומרים אלו שמייצגים במוצהר את ה'כפירה' ,הרי את החילוניות הוא כבר מכיר ,לא ?! חשבנו לקרא לפורום "חזרה בשאלה ?",ושהפעילות בו תהיה פתוחה לדיונים ואפילו לויכוחים עם מחבתי"ם למיניהם .המטרה היא לאו דווקא למצות את הנושאים ולהגיע למסקנה הנכונה ,אלא להראות לחוזרים הפוטנציאלים שהדברים לא פשוטים כמו שהראו להם ,ושפשוט מכרו להם שקרים. צריך להתיחס גם לאלה שהמניע שלהם לחזור הוא יותר אמוציונלי,הם צריכים למשל לדעת איך נראים בעלי תשובה אחרי שההתלהבות עברה .. מה אתם אומרים ?

senhadrin

New member
אני בעד

קיבלתי מסר מהתולעת-ISAAK שנחסמו לפורום הזה למסור לךל,שהם מחכים ומצפים לפורום כזה,כדי להראות את האמת לכל מי שחפץ באמת כמובן,אני חושב שלפורום כזה יהיה הרייטינג הכי גדול בתפוז בהצלחה

מצד אחד

כמעט הוצאת לי את החשק מכל הרעיון ברור שהמטרה היא שאנשים ל א יחזרו ,ולא לתת למחבתים במה .רק שבגלל שאנחנו לא פנאטים יש מקום לשמוע דעות אחרות ,ושכל אחד יחליט בצורה מפוכחת . מצד שני התעודדתי מהצפי שלך לגבי הרייטינג ,אז תודה לך .

senhadrin

New member
הרייטינג יגיע בתנאי

שלא תחסום את החרדים המשבים לקושיות שלכם ברגע שתחסום את החרדים אזי תשאר לבד אם כל הליצנים

כל עוד שהם ידברו בצורה עניינית

לא נחסום אותם . השאלה כמה זמן הם יצליחו לדבר עניינית .

מי חוזר בתשובה בגלל אמונה?

רוב החזרים בתשובה פשוט הרגישו ריקנות ובדידות כחילונים ולכן הם מרגישים שגילו את האור.

בדיוק היום

מישהי שאני עובדת איתה, חוזרת בתשובה, חזרה לעבודה אחרי שבועיים חופש כי היא התחתנה. בחורה צעירה ונאה שכיסוי הראש מכער אותה לחלוטין, משהו קיצוני. כל דקה היא רצה לשרותים כדי לסדר את המטפחת והדכדוך ניכר על פניה. נראה לי חצי מההתלהבות מהדת ירדה לה בגלל המכה הזאת שנקראת כיסוי ראש.

רחמנות

כל כואב לי הלב. ואגב, את רגשי הרחמנות הללו חשתי גם כאשר קראתי את הספר "מקימי". כל רגע הרגשתי רחמנות.

סלסרו

New member
הבעיה במדינת ישראל איננה החוזרים בתשובה.

הבעיה היא עם החילונים הבורים, החושבים שהחרדים מייצגים את היהדות האמיתית, וחיים במעין תחושת נחיתות כלפי החרדים, כאילו שהם (החילונים) "יהודים רעים", ולכן מתקפלים לכל מיני דרישות חרדיות. חילונים כאלה צריך לחנך, לחשוף בפניהם את היהדות במלא הדרה ובמלא כיעורה, כדי שידעו ממי וממה להזהר.

אני לא מתימר

לפתור את הבעיות של המדינה ,אבל כל אחד שאפשר להציל מלדפוק לעצמו את החיים זה מצווה גדולה ,כמו שנאמר 'כל המציל ' וכו' חוץ מזה אותם חילונים הם אלה שבאיזה שלב חושבים לחזור בתשובה.

סלסרו

New member
אני לא חושב שכל אדם שחוזר בתשובה בהכרח

דופק לעצמו את החיים. רוב החוזרים בתשובה ממילא אינם מהסלתה ושמנה של החברה החילונית. אחוז גבוה מהם הם אנשים די מסכנים. לא כולם, כמובן, יש חוזרים בתשובה על רמה שחזרו בתשובה באופן מושכל, אבל באחוזים גבוהים הם אנשים עלובים - פושעים לשעבר, יוצאי שכונות מצוקה, אנשי בוהמה גסים וריקנים (כדוגמת אורי זהר) וכל מיני אנשים שלא השכילו למלא את חייהם החילונים בתוכן ומשמעות, וכד'. בינינו, כמה חכם יכול להיות אדם שמשתכנע מהשטויות של אמנון יצחק? לאנשים כאלה, החזרה בתשובה עושה בעיקר טוב. הם יורדים מהסמים, מפסיקים לפשוע (רובם, לא כולם), והופכים לאנשים די נורמטיבים. אז הם מקיימים מצוות, ביג דיל.

למעלה