דעתכם לגבי נחיצות חיזוק של קבוצת מרחיקי הירך

blue lines1

New member
דעתכם לגבי נחיצות חיזוק של קבוצת מרחיקי הירך

שאלה בעיקר למייק: היות ותרגילים בסיסיים כמו סקווט עמוק ודד-ליפט מחזקים את כל קבוצות שרירי הרגליים, אך נותנים פחות דגש על קבוצת מרחיקי הירך- עד כמה חשוב לחזק אותם בעבודה מבודדת (הרחקות ירך למיניהם, הליכה צידית עם גומיה כרוכה מסביב לשוקיים וכו').
הכוונה היא לא עבור המתאמן הממצוע- שעבורו זה כנראה יהיה מיותר- אלא יותר עבור אתלטים במקצועות הריצה למשל, שעבורם חולשה של קבוצת שרירים מסויימת- בפלג הגוף התחתון בעיקר- עלולה להוות מתכון לפציעות.
לחילופין, אם הטענה היא שתרגילי הבסיס נותנים מספיק דגש על קב' מרחיקי הירך- אשמח להסבר כיצד זה קורה.

תודה:)

MidNight Flame

New member
לאתלטים? אני בהחלט מעודד. לא כעבודת כוח אלא...

בעיקר בחימום. מה שנקרא "Fire up the gluts" (וכמובן הטנסור פאשייה לאטה).

blue lines1

New member
ובמסגרת אימוני ההתנגדות?

לדעתך, אין טעם להוסיף תרגיל/ים לשרירים אלו? כלומר, הם מקבלים גירוי מספיק מתרגילי הבסיס?

MidNight Flame

New member
גם בלאנג'ים הם מקבלים רמה מסויימת של גירוי

אין ממש הכרח להוסיף עבודה עליהם למתאמן הממוצע. זה כמו לאמן את פושטי האצבעות ברגל. הכרחי? לא ממש.

אני עושה

היי,
אני גם אתלטית חובבנית. רצה כ80-100ק"ם בשבוע בימים האלה. ומתאמנת חיזוק-כח בחדר כושר פעמיים בשבוע.
אני כן עושה עבודה על השרירים האלה כחלק מהעבודה בחדר כושר. לפעמים, חלק מהסבב. לא יודעת אם הוא הכרחי, אבל בטח לא מזיק להוסיף משהו מהמשפחה הזאת גם לסבב שלך, שגם שם יכעב לך ויפריע לריצה יום אחרי.

blue lines1

New member
תודה גם לך:)

הנטיה שלי (לאו דווקא עבור עצמי, אלא עבור אתלטים בכלל) היא להוסיף עבודה על המרחיקים בתקופת ההכנה, על מנת למזער חוסר איזון בשרירי הרגליים... היות וחיזוק ספציפי לשרירים האלה חייב להתבצע באמצעות תנועות מבודדות(הרחקת ירך)- תמיד תהיתי לגבי מידת התועלת שלו(בכל זאת, קשה להשיג חיזוק משמעותי מתרגילים מבודדים). אבל, זה מה שיש..

כן, אני מאמינה שזה חשוב לנו

כאתלטים, אנחנו לא עושים אימוני כח בשביל אסטתיקה וגם לא בשביל להראות כמה אנחנו יכולה לדחוף-למשוך-להרים. אנחנו עושים אימוני כח בשביל שיתמוך במה שאנחנו בעיקר עוסקים ולאפשר לנו להמשיך לעסוק במה שאנחנו באמת אוהבים לאורך זמן, כן?
אני מאמינה שאימוני כח, גם אם לא גורמים לי לרוץ מהר יותר, כן עוזרים לי לרוץ יציב יותר, לאורך זמן בלי להיפגע כל כך הרבה, ובלי לעייף את השרירים כל כך מהר. שלא אפצע כל פעם שאני מסובבת קרסול על שטח לא יציב, שלא אמתח שריר על כל דילוג. אנחנו עולים ויורדים בגבעות והרים, שרירי מרחיקים-מקרבים עובדים פה קשה. גם כל שאר שרירי הרגליים, כמובן.
אני מאמינה שאימוני הכוח מחזקים את המפרקים, סביב הברכיים, האגן, הקרסוליים, גם הגב והבטן שזה מה שמחזיק אותנו שלא נקרוס, ובסופו של דבר שומרים על הגוף שלנו שלא יגמר מהר ולא ישבר בקלות.

למעלה