דעתכם על ההלוואה הזו - האם כדאי להשאיר? למחזר?

Daaaaaavid

New member
רוצה להישאר עם אותו החזר חודשי.
יש לי גם חסכון בסכום של כ-300 אש״ח שמופקד בתיק ני״ע בבנק... מסלול די סולידי.
האם שווה להחזיר באמצעותו חלק מההלוואה? אני לא זקוק לו בשנים הקרובות.

תודה רבה

Screen Shot 2020-08-09 at 11.21.17.png

82little

Active member
הריביות טובות וניתן לנצחן בעזרת השקעה נבונה, אולי בעזרת גישה קצת פחות סולידית ככל שטווח ההשקעה ארוך. צריך לבדוק סימולציה בעזרת מחשבון. לבדוק גם האפשרות לקצר את הפריים כי היא ארוכה מאוד יחסית... בנוסף כדאי לבדוק גם את עלויות הביטוח חיים. והאם מעוניינים בו... ושאלה: כיצד הגעתם לתמהיל שבו הפריים הוא יותר משליש? האם נלקחה הלוואה נוספת שהוחזרה כמעט מייד?

Daaaaaavid

New member
תודה! לא בטוח שהבנתי מה אתה מציע לעשות. סימולציה של מה?
לגבי הפריים - אכן נלקחה הלוואה נוספת, זה היה רעיון טוב?
עלויות ביטוח חיים - בממוצע 150 שח בחודש.

82little

Active member
לגבי סימולציה: הכוונה להכניס את הסכום, המסלול השנים והריבית למחשבון משכנתא ולראות עלויות בריביות לאורך השנים ולוח סילוקין וכך להבין טוב יותר מה כדאי והאם כדאי לסלק, הן בהשוואה בין המסלולים והן בהשוואה להשקעה. הוספתי שכיוון שהפריים מאוד ארוך לפעמים שיש מצב שכדאי להכניס אליו סכום ולקצר בשנים...

לגבי ההשקעה: לזכור שיש יתרון לכסף ששמתם בצד, ושעשוי לשמש בעת הצורך, אז אם המשכנתא לא יקרה מדי, כדאי להשאר איתה...

לגבי אחוז הפריים בהלוואה כולה, אז בהינתן ריביות הפריים היום והאופק הקרוב נראה לי שאכן טוב עשיתם שהחזרתם מסלול אחר ונשארתם עם פריים בסך גבוה יחסית. המסלול הזה עם הריבית הנמוכה שלו עשוי אכן להשתלם... ונראה שבמקרה שלך יש גם גיבוי למקרה שהפריים יעלה...

לגבי ביטוח חיים: בכללי, אם הבריאות טובה כדאי להשוות בין חברות ולנסות להוזיל את ביטוח החיים, ועדיף לקחת רק ביטוח שבו ישנה הנחה לאורך כל חיי ההלוואה ולא רק בשנה או בשנים ראשונות.. לזכור שאם חלילה הבריאות תהיה פחות טובה יהיה יקר לעבור אז לחברה אחרת...

Daaaaaavid

New member
תודה רבה!
לגבי ביטוח החיים קיבלתי הנחה של 40 אחוז לכל התקופה, אז נראה לי שאני בסדר שם.

למעלה