דעתכם על הכללת "עלות" לימודי דוקטורט כהכנסה חייבת מס

Econ2

New member
דעתכם על הכללת "עלות" לימודי דוקטורט כהכנסה חייבת מס

אחת ההצעות שהועלו ברפורמת המס הקרובה היא להכליל את עלות הלימודים של דוקטורט (בין היתר) כהכנסה חייבת מס.
מה שזה אומר להבנתי, שסטודנט שמקבל מלגה של 30 אלף דולר בעצם יצטרך לשלם מיסים על הכנסה של 80 אלף דולר (מלגה + עלות תיאורטית של שנת לימוד באוניברסיטה). אני כותב "עלות" במרכאות כי הרי לא ניתן הרי לשלם ולהתקבל למסלולים המדוברים.
שינוי שכזה עלול לחסל את לימודי הדוקטורט של סטונדטים זרים בארה"ב...
כמה נראה לכם סביר שדבר כזה יקרה?

דעתינו לא חשובה

בהקשר הזה, והיא לא רלוונטית בכלל.
חשובה דעתו של כתום השיער, שהצהיר לא פעם, ופועל בכיוון על בסיס יומי, שהוא לא מעוניין במסלולים המדוברים.
אז כן, לצערי הרב מאוד, זה נשמע לי מאוד הגיוני שדבר כזה יכול לקרות בעתיד הנראה לעין. מקווה שלא, אבל באמת שאין לדעת.
הוא עושה דברים נוראיים מאז שנכנס לבית הלבן, וזה יכול להיות עוד אחד לרשימה.

Econ2

New member
הקטע שלא מדובר בהפחתת מספר המהגרים לארצות הברית

אלו לא ויזות עבודה.. זו החלטה שתשפיע גם בתיאוריה על סטודנטים אמריקאים שמקבלים מימון שכ"ל ובכל מקרה תחסל את הלימודים הגבוהים בארה"ב לאנשים שמקבלים מימון שכ"ל (חוץ מלעשירים שיכולים לשלם את המס).

כמובן שלדעה שלנו אין חשיבות אבל סתם הייתי שמח לשמוח מחשבות של אחרים

טראמפ מהרגע הראשון

הודיע שהוא רוצה לפתור את הבעיות למעמד הצאוורון הכחול.
האקדמיה לא מעניינת אותו בשיט.
כמו הרבה דברים אחרים.

ilanvag

New member
מה הקשר בין מה שהוא עושה לבין מעמד הצווארון הכחול?

אם כבר, אז הוא רק דופק עוד יותר את המעמד הזה -- למשל רפורמת המס שהרפובליקנים עומדים להעביר.
&nbsp
אם כבר, אז מעמד הצווארון הכחול לא מעניין אותו בשיט -- זה הכל היה דיבורים בשביל להיבחר. הדבר היחיד שמעניין אותו זה להגדיל את ההון האישי שלו ושל המשפחה שלו, וכן של החברים המיליארדרים שלו, ועד עכשיו זה עובד לא רע... המלונות שלו ושאר העסקים צברו תאוצה משמעותית מאז הבחירות, מתוך מה שאני מבין. בנוסף, לפי מה ששמעתי היום או אתמול ב-NPR, רפורמת המיסים עשויה להשאיר עוד מיליארד דולר נטו בכיסי משפחת טראמפ בעשור הקרוב, או משהו בסגנון הזה...
&nbsp
הנה כתבה על הנושא בפורצ'ן, עיתון שלא בדיוק נחשד באג'נדה שמאלנית/ליברלית בכל הקשור לכלכלה:
http://fortune.com/2017/09/26/donald-trump-gop-tax-reform-plan/
&nbsp
&nbsp

אתה לא צריך

להסביר לי או לשכנע אותי.
אני לא תומכת בו ולא הצבעתי לו.
אני סולדת ממנו בכל רמה אפשרית ולא היה לי שום צל של ספק שהוא יגרום לנזק (מקווה שלא בלתי הפיך) ויבייש את ארה"ב בכל צורה אפשרית, מבית ומחוץ.
וכמובן שיש לו אינטרסט אחד בלבד וזה הונו העצמי.

John the Savage

New member
דיברתי על זה הרבה במקומות אחרים (בפייסבוק)

אם זה יעבור, זה יהיה אסון עבור סטודנטים לדוקטורט.

מקום אחד לאופטימיות: ההצעה הזו כלולה בהצעת החוק של בית הנבחרים ולא בהצעת החוק של הסנאט. טכנית, במידה ובית הנבחרים והסנאט מעבירים הצעות חוק שונות, צריך לעבור תהליך של reconciliation במהלכו מחליטים איזה סעיפים יכנסו להצעת החוק הסופית. אבל יש סיכוי גבוה שבשביל למנוע עוד דיונים שעלולים לסכן את התהליך, בית הנבחרים פשוט יצביע לקבל את ההצעה של הסנאט בשלמותה ויוותר על תהליך ה-reconciliation.

Boston Guy

New member
אני חושב שהאוניברסיטאות יצטרכו להכניס יד לכיס של עצמן

והיה וזו אכן תהיה הגזירה, לדעתי האוניברסיטאות יצטרכו לעשות החלטה:
לעמוד מנגד ולראות איך כל תשתית הפעילות המחקרית במוסד שלהן מתפרקת מול עיניהן מכיוון שחלק משמעותי מהדוקטורנטים שלהן עוזבים את האקדמיה (וחדשים לא נרשמים) כי אנשים לא יכולים להרשות לעצמם ללמוד שם יותר,
או לצמצם את הנזק הזה על ידי בנייה מחדש של חבילת התמיכה בדוקטורנטים כך שהמס שהדוקטורנט יצטרך לשלם "מגולם" במילגה שהוא מקבל.

גם אם האוניברסיטאות יעשו את זה - זה בהחלט יוריד את מספר הדוקטורנטים ברובן.
מוסדות שיש להם יותר כסף מלאלוהים, כדוגמת הארוורד שה ENDOWNMENT שלה הוא 37.6 מיליארד דולר (יותר מה GDP של 100 מהארצות בעולם) - מן הסתם לא ירדו בכמות הדוקטורנטים. אבל יש מצב שאוניברסיטאות פחות עשירות בהחלט יצמצמו בכמות הדוקטורנטים - אם כל דוקטורנט יעלה להן עשרות אחוזים יותר בשנה.

Econ2

New member
אני חושב שתהיה סוג של התפשרות וייפגשו באמצע

יש הבדל בין להקשיח מדיניות הגירה או אפילו לבטל את הגרלת הג"ק לבין למוטט חלק מהתשתית המחקרית בארה"ב...
זה גם ישפיע משמעותית על אזרחים אמריקאים (במחלקה של אשתי 50% הם אמריקאים) אז המניעים בין הצעות חוק אחרות שנוגעות למהגרים לבין ההצעה הזו הם לא אותו דבר בכלל

Boston Guy

New member
אפשר לקוות שכך יהיה - אבל לא הייתי בונה על זה

המספרים בהודעה באים מדו"חות של ה NSF, ומתייחסים לתחומי המדעים, ההנדסה ומדעי ההתנהגות.
לפי הדו"חות של ה NSF, מספר הסטודנטים שמקבלים תואר "דוקטור" גדל בהתמדה משנה לשנה - 54,000 איש בשנת 2014, 55,000 איש בשנת 2015. אני לא חושב שהנתונים לגבי 2016 פורסמו עדיין, אבל הניחוש שלי הוא שהמספר מן הסתם המשיך לעלות.
באקסטרפולצייה - כנראה שציבור הדוקטורנטים בתחומי המדעים בארה"ב לא מגיע עדיין ליותר מ 400,000 איש.
מתוך הציבור הזה - יותר מ 30% הם זרים שנמצאים בארה"ב על ויזות זמניות.
יותר מ 50% מהזרים באים משלוש מדינות: סין, הודו ודרום קוריאה.

בארה"ב יש כ 140 מליון נישומי מס. כלומר - הדוקטורנטים שה NSF סופר מהווים פחות מ 0.3% מאוכלוסיית הנישומים בארה"ב.

אם ניקח כנגד זה ציבור אחר שהולך להידפק בצורה רצינית - בעלי עסקים קטנים שהולכים לאבד את היכולת שלהם לקבל זיכוי מס על הוצאות עיסקיות - כאן מדובר על כמעט 30 מליון נישומים, או כ 21% מאוכלוסיית הנישומים.

אני לא בטוח שהאינטרס של (שני שליש מתוך 400 אלף = 264 אלף) בעלי זכות בחירה יהיה משקל מספיק משמעותי עבור הפוליטיקאים ל"התפשר".
אם כבר יתפשרו - זה יהיה עם הציבור ההרבה יותר משמעותי מבחינה פוליטית - אותם SMALL BUSINESS OWNERS שהפוליטיקאים שרים בשיבחם כל פעם שהם עומדים על במה בקמפיין בחירות.

oligomerization

New member
קראתי את הפיסקה הראשונה שלך וחשבתי שאתה הולך

קראתי את הפיסקה הראשונה שלך וחשבתי שאתה הולך להתייחס לנושא החם - שיש כשל שוק בתחומים מסויימים... אני בטוח שדוקטורנטים בתחום הפיזיקה\מדמח סופר מבוקשים... ואני בטוח שגם בעקבות העלת מס הזאת עדין אנשים מתאימים ילכו למסלולים האלו... אבל בתחומים מסויימים במדעי החיים (ביולוגיה וכו) יש פשוט יותר מדי דוקטורנטים... אין להם אחכ עבודה... אני יכול להעיד שאישתי כרגע שנה רביעית במסלול... לפחות 40 אחוז ממה שהיא עושה זה עבודה של טכנאי... מה עושים חוקרים אחרים בקומה שלה? מביאים סינים כחלק "מחילופי סטודנטים" לשנתיים שלוש... דיברתי עם איזה סיני לפני שבוע... חוגג במנהטן 3 שנים... עוד מעט חוזר לסין... לא היה במוזיאון, לא היה ברכבת תחתית... כל יום הוא הולך מהדירה לעבודה וחזרה...

dmh1

New member
לא יודע לגבי אוניברסיטאות עשירוֿת

אבל ברור לי שתקציבי המחקר שלי לא יגדלו ולכן פחות ישתלם לי להעסיק דוקטורנט במעבדה שלי. זו עוד סיבה להעדיף פוסטדוקים וטכנאים.
גם ככה רוב החוקרים בתחום באים מחוֿץ לארה״ב בתחום מדעי החיים וההנדסה, זה רק יאיץ את התהליך

ilanvag

New member
מתוך סקרנות - פוסטדוק עולה פחות מאשר דוקטורנט?

אם כן, אז למה זה?
&nbsp
חשבתי שהמשכורות המשולמות לפוסט-דוקים הן גבוהות יותר מאשר לדוקטורנטים... אני טועה?
&nbsp
או שאתה רוצה לומר לי ש"עלות" הלימודים של דוקטורנט מגולמת ומשולמת גם היא, בדרך כלשהי, דרך תקציב המעבדה?

possum2

New member
ניחוש שלי: הוא מתכוון לפוסטדוקים עם מלגה חיצונית.

זהנכון שעל דוקטורנט משלמים יותר תקורה מעל פוסט-דוק (עבור משכורת של דוקטורנט שמקבל $25K, אני מוציא מתקציב המחקר קרוב ל $50K, שמגולמת בהם בעיקר תקורה), אבל פוסט-דוק בלי מלגה חיצונית עולה אותו דבר, או יותר.

Gidi Shemer

New member

ופוסום, כחבר סגל צעיר יחסית, מה התחושה שלך לגבי ההשלכות של תיקוני המס, דומה לאחרים, או שאתה יותר אופטימי (או אולי פסימי, זה בעצם תלוי בהשקפה שלך)?

possum2

New member
הם לא עושים את זה בשביל הטון כסף שירויחו במהלך הדוקטורט

מי שרוצה לעשות כסף בגיל עשרים וחמש יוצא לשוק העבודה, לא הולך לדוקטורט בביולוגיה. אם כבר, מתוך נפנוף ידיים ללא אסמכתא, אני מנחש שזה יגדיל את מספר הנרשמים לתכניות באוניברסיטאות כמו שלך ושלי, שנחשבות אוניברסיטאות טובות אבל במקומות שאפשר לחיות בהם בזול, ויפחית את כמות הנרשמים לאוניברסיטאות באותו הטיר במקומות יקרים. הרווארד וסטנפורד לא ירגישו את זה. זה הניחוש הלא מבוסס שלי.

dmh1

New member
לדוקטורנט נוספת עלות שכר הלימוד

במכון המחקר שלי, אני משלם לפוסטדוק את עלות המשכורת שלו. לסטודנט דוקטורט אני משלם מלגה וגם מכסה חלק משכר הלימוד.
אנחנו מקבלים סטודנטים ממספר אוניברסיטאות באיזור. אחת מהן מאד יוקרתית, מה שמשתקף בשכר לימוד גבוה. לקחת סטודנט משם עולה כמו לקחת פוסטדוק. אם יעלו את שכר הלימוד או את העלויות הנלוות, וישיתו את זה עלי (ולי אין לאיפה לגלגל את זה) - זה עוד יוריד את האטרקטיביות של לקחת סטודנט. שילוב של פוסטדוקים וטכנאים יעבוד טוב יותר וזול יותר

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים - והנה דעתי

שלום,
אז נראה שיש שני הצעות חקיקה שאינן זהות.
אחת מטעם בית הנבחרים והשנייה מטעם הסנאט.
בהצעה מטעם הסנאט -לא ראיתי פגיעה במלגות
https://www.pdf-archive.com/2017/12/02/supposed-gop-tax-bill-friday-night-at-614pm/
(הסעיף בקוד המס האמריקאי הרלוונטי למיסוי מלגות הוא סעיף 117. לא תראו בהצעה מטעם סנאט התייחסות לסעיף זה).

בהצעה מטעם בית הנבחרים -
https://waysandmeansforms.house.gov/uploadedfiles/bill_text.pdf
אכן סעיף 1204 להצעת החוק עורך שינויים בהקלות מס בקשר עם לימודים גבוהים.

כעת, אנא שימו לב -הוא מבטל (פסקאות 20) את סעיף 117(d) לקוד.

בוא נלך לסעיף 117(d) לקוד המס:
https://www.law.cornell.edu/uscode/text/26/117
סעיף 117 שכותרתו QUALIFIED SCHOLARSHIP
הוא זה הפוטר ממס מלגות, אבל גם יש לו שני חלקים:
חלק (a) הוא זה שפוטר ממס מלגות. לא נגעו בו חברים.......
נגעו בחלק (d) -חלק זה עוסק בסט ספציפי של מקרים בו למשל עובד מקבל ממעבידו השתתפות בשכ"ל. (המעביד יכול להיות גם מוסד לימודי עצמו).
שורה תחתונה -לא ראיתי ביטול גורף בנתיים.....

אשר טוריאל, רו"ח (משפטן) EA

וכמובן שכחתי לציין -אמנה למניעת כפל מס

מי שצריך לכתת עיניו ולבחון את שינויי החקיקה אלו אזרחים אמריקאים או
כל מי שנחשב US RESIDENT FOR TAX PURPOSES
זרים מוגנים על ידי האמנה למניעת כפל מס (בהקשר זה -עם ישראל), שאותה, הנשיא טרם אתגר
אשר טוריאל, רו"ח (משפטן) EA

למעלה