דעתכם על התפריט הצמחוני

היתושה

New member
דעתכם על התפריט הצמחוני

שלום, רציתי לדעת מה דעתכם על התפריט הטבעוני (חוץ מיוגורט אחד...) הבא, אשר עשוי לפי יחסים של תזונה ים תיכונית - 40% פחמימה 30% חלבון 30% שומן מהצומח: בוקר: - 4 קרקרים מדגנים מלאים עם כף חומוס וכף טחינה גולמית משומשום מלא - סלט עגבניה ובצל עם כף שמן זית צהריים: - כוס אפונה וכוס פסטה-מחיטה-מלאה - ירקות מבושלים עם שלוש כפיות שמן זית או ירקות חיים עם טחינה גולמית משומשום מלא אחר הצהריים: שני פירות ערב: - יוגורט עם כוס ברנפלקס - שבעה שקדים ושתי כפות זרעי פשתן טחונים - ירקות טריים חתוכים שאלה שניה ברשותכם: עקב כמות הסיבים הגבוהה בתפריט, הגבלתי את עצמי ללא יותר מ6 ירקות ביום: 2 אדומים, 2 ירוקים, אחד כתום ואחד לבן. האם כמות זו מספקת על מנת להעניק לי את כל מכסת הויטמינים הדרושה לגוף? (אל תשכחו שאני אוכלת גם טחינה ודגנים מלאים וכו') תודה רבה רבה

motior

Member
אני ממש לא איש מקצוע

אבל ליי נראה שאין פה כמות אוכל מספקת (אותי ה בטח לא ישביע) ואין פה גיוון מספיק (כל יום אותו דבר?)

d a p h n a

New member
מסכימה שזה נשמע כמו ממש מעט אוכל

אפילו אם המטרה היא לרדת במשקל. הכמויות נראות לי מאוד מעטות וזה לא בריא. בנוסף - לשלב פסטה עם אפונה זה לא מאוד מועיל, מאחר ובניגוד לקטניות אחרות - אפונה היא בעיקר עמילן ולא חלבון. אם כבר, עדיף לשלב את הפסטה עם שעועית או עדשים.

למעלה