דעתכם על:

בת העמק

New member
דעתכם על:

א. תוכנית ההבראה ופיטורי עוס"ים במחלקות ב. בחירות לאיגוד העוס"ים ג. לדרך להעיר את האיגוד מתרדמתו - ולעניין חוסר הגיבוי לעוסי"ם, בעיקר לשכירים?

בת העמק

New member
תוכניות הבראה

ידוע לי שברשויות רבות תוכנית ההבראה כוללת פיטורי עוס"ים. דבר היוצר מעמסה ועומס על העובדים ומקרין מיידית וקשות על אוכלוסיית הפונים.כידוע משרד הרווחה מעביר 75% משכר העבודה (לפי תקן או מתקציב פעולה) כלומר: לא כל ההוצאה היא ע"ח העיריה= משלם המיסים, לעומת תפקידים אחרים בעיריה שאין להם תזרים מתקציבי משרדי הממשלה והרבה פעמים מדובר במינויים/הטבות פוליטיות.

עוסג

New member
דעתי

לעניין תוכנית ההבראה - קודם כל השם מעצבן אותי, כי לא ברור למי הבראה - בטח לא לעו"סים ולאנשים הזקוקים להם. ברור שצריך להוריד מינויים פוליטיים ודווקא להוסיף עו"סים. בעניין האיגוד - אני מקווה שבאמצעות האתר הזה ניתן יהיה להכיר יותר ולהתמצא במפת המועמדים - ללמוד מה העמדות שלהם וכיצד הם מתכוונים לפעול וכך נוכל לבחור עו"סים המסוגלים לנהל מאבק ראוי.

עוסית1

New member
לגבי תוכנית ההבראה

נראה לי שאין מספיק מודעות בציבור לחשיבות העבודה שעושים העו"סים ולהיקף האוכלוסיה הנעזרת בשירותם, וזה חבל. (אחרת איש לא היה מעלה בדעתו לפטר ולקצץ בתקנים). אולי אנו זקוקים לקצת יותר פרסום והעלאת המודעות לחשיבות עבודתנו ופחות צניעות. לפעמים נדמה שבעיני הציבור נשארנו "פקידי סעד" המספקים מקרר לנזקקים, ומנקודת ראות זו עוד פקיד אחד או שניים זה כבר לא כל כך משנה... לדעתי זהו אחד הדברים שעל האיגוד לקחת על עצמו. אני באופן אישי לא מכירה את המועמדים, ומצטרפת לתקותה של עוסג, שבאמצעות אתר זה נוכל להכירם קצת יותר ואת תוכנית הפעולה שלהם ואז לבחור את האנשים הנכונים.

בת העמק

New member
פקידי סעד

אכן השם בעייתי בין המשמעות לקונוטציה...הגיע הזמן שהאקדמיה ללשון, בין יתר מקבלי החלטות - ידאגו לשינויו. התרגום מימי המנדט הבריטי לא תקף ולא הולם/תואם/סביר לאיכות, טיב, אחריות וכו' הטמונים בתפקידי כלל פ"ס.

desertgirl

New member
פקידי סעד

בארה"ב קוראים לזה child protective services נשמע יותר נחמד, לדעתי. לעומת זאת, על אף העובדה כי אני דוברת אנגלית כשפת אם, אין לי צל של מושג איך אומרים "פקיד סעד לסדרי דין". מעניין אם מישהו יודע....

אגב, פניתי לאיגוד

והצעתי שמישהו מהם יתארח כאן ויענה לכל השאלות, תהיות וטענות המושמעות כאן. טרם קיבלתי תשובה. אמשיך לנסות.

בת העמק

New member
מחזיקים לך ולכולנו ../images/Emo45.gifאצבעות

באתר האיגוד נשאלו הרבה שאלות, תשובות חלקיות התקבלו. נאמר לאתי פרץ כי יש מקום לעדכן באתר כל מה שנעשה בענייני עוס"ים והקרקע הבוערת מתחת לרגליינו , הבטחות נתנו: אולם האתר והפורום שותקים, דוממים, מה שמופיע הוא מיושן וחבל. הלוואי וירימו את הכפפה שהטלת לעברם וייחיו את הפורום באתר האיגוד ויתנו מענים לשאלות. שבת שלום

SuperGirl 25

New member
יש לי פגישה באיגוד בעוד כשבועיים.

לא, לא כנציגת הפורום
הרמתי כפפה במקום עבודתי ונראה לאן זה יוביל. התחלתי ברוח סערה (רק ביבי יכול היה להחליש אותה
) ולאט-לאט היא אכן הוחלשה-ע"י עו"סים אחרים שאמרו לי כי אין למה לצפות. באמת שאין, בעיקר מול עיריה גדולה (וגירעונית). מעניין מה יהיה לאיגוד לומר.

SuperGirl 25

New member
../images/Emo51.gif

אני עובדת עמותה ומועסקת ברשות מקומית. וזה למרות שיש תקן (שנחטף) למשרה שלי. אני אומנם מקבלת קרן פנסיה, הבראה וקרן השתלמות, אך יש כאלה שאפילו פנסיה לא מקבלים!! אני לא יודעת האם כדאי להילחם על משרה בעיריה, שכן אני מקבלת את המשכורת בזמן (
), הבראה (מה שלא קיבלו העובדים ברשות), הפקדה לקרן השתלמות (כשאצל עובדי הרשות הפסיקו) וכן אומרים שהמשכורת שלי יותר גבוהה, כ"פיצוי". בעמותה לא מכירים בגמול השתלמות, בימי מחלה, בוותק. העמותה מקבלת כספים מהרשות וכן את הנוהלים-מה לתת לעובד, אם בכלל, וכמה. לכן, המאבק צריך להיות מול הרשות ולא העמותה. אעדכן אתכם.

SuperGirl 25

New member
שאלה טובה

בעיקר כדי לבדוק האם האיגוד הוא כפי שמציירים אותו כאן
סתם, סתם. האמת, כדי לקבל את זכויותינו, כפי שמוגדרים בתע"ש. נראה לי תמוה מאוד שעו"ס לא יקבל פנסיה!! בנוסף, נשלחתי להשתלמות מטעם עבודתי, למשך כשנה. התבשרתי בדיעבד כי מנהלת מח' הרווחה לא מאשרת את תשלום ההשתלמות, כיון שאני עובדת עמותה ולא רשות וזאת לאחר שיש לי אישור בכתב שהיא מאשרת לי את היציאה להשתלמות!! מה יהיה? גם ללמוד אי אפשר????? ושלא נדבר על כך שגמול השתלמות לא מגיע לי מהרשות. ממש עולם שלישי. אבל שלא נטעה, גם מי שאינו עובד עמותה לא חי ברווחה כלכלית. ממש נמאסה מרמיסת הזכויות. דוחקים אותנו לקיר ואח"כ מתפלאים למה יש תחלופה מהירה של עובדים.

זו תגובה ציונית ראויה של עו"ס

דוחקים אותו לקיר אז הוא מתחלף... זה יכול להסביר איך זכויות נרמסות.

SuperGirl 25

New member
נכון

ולכן ניסיתי לאגד את כל עובדי העמותות במחלקה והיתי בקשר עם מזכירת האיגוד ויש לנו אפילו פגישה בקרוב. למרות שאת רוב הזכויות אני מקבלת, עדיין חורה לי מאוד המצב, בעיקר עניין הפנסיה. מזכירת האיגוד הודיעה לי כבר שהיא נגד המדיניות של הרשויות בנוגע לעובדי עמותות (עוד בהיותי סטודנטית קראתי כתבה שלה על כך) אז למה לא עושים עם זה כלום?!? הנה לך דוגמא לעמדת האיגוד, אך למעשה אין לו מספיק כוח. אם הוא מאמין במשהו, אז יאללה...נראה מה יהיה בפגישה. וכבר מישהו אמר לי "רק שלא יפטרו אותך בגלל ההתקוממות". עולם שלישי אמרתי? אשמח להמלצות.

swguy

New member
היי, אם לא יתחלפו כמו גרביים...

איך יצליחו ה"ירוקים" לזכות קצת לכבוד שלעבוד בתנאים מדהימים שכאלו
?

למעלה