דעתכם?

אפרת10512

Well-known member
כדי לשלוט בנעשה יש לעבור לאכיפה אלקטרונית ולהפסיק את ההסגר. לכל מי שנמצא נושא את הוירוס או שמחוייב להיות בבידוד, יש להתקין צמיד אלקטרוני שיאתר אותו ברגע שיוצא ממקום הבידוד. אפשר להתקין במרחב הציבורי גלאים שיזהו אנשים עם הצמיד. מי שיפר את הבידוד יכנס לכלא מייד !

אבי בן 1231

Well-known member
כדי לשלוט בנעשה יש לעבור לאכיפה אלקטרונית ולהפסיק את ההסגר. לכל מי שנמצא נושא את הוירוס או שמחוייב להיות בבידוד, יש להתקין צמיד אלקטרוני שיאתר אותו ברגע שיוצא ממקום הבידוד. אפשר להתקין במרחב הציבורי גלאים שיזהו אנשים עם הצמיד. מי שיפר את הבידוד יכנס לכלא מייד !
עדיף, ברגע שמתגלה בית כנסת הנוהג שלא לפי הכללים או מסיבה במוסך שכיום נהוג לערוך בטבע, או גם הפגנה.
לשלוח עשרות שוטרים ליצור יציאה יציאה אחת ולהעמיד את המשתתפים בתור לקבלת דו"ח או אף עדיף יותר לשלוח אותם למחנות ריכוז שיוקמו במקום מבודד בנגב על מנת לאכלס את מפירי הנהלים כמו בזמנו שהקימו מחנות כאלה לחולי צרעת.

נמאס כבר שאני, זוגתי ועוד עשרות אלפי שומרי חוק ישלמו את המחיר במקום שמפירי החוק ישלמו.

Harrington

Well-known member
מנהל
לשלוח אותם למחנות ריכוז שיוקמו במקום מבודד בנגב על מנת לאכלס את מפירי הנהלים כמו בזמנו שהקימו מחנות כאלה לחולי צרעת.
מזל שלא הגזמנו...
רק מי שלא באמת מבין מהם מחנות ריכוז ומה המונח הזה מסמל בדיוק, מסוגל לכתוב דברי הבל בזויים כאלה. נכון שצריך לטפל במפירי התקנות והחוק, איש לא חולק על כך. אבל מחנות ריכוז? נו באמת.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא הבנתי מה הקשר בין הדברים. צריך לטפל במפירי הבידוד, על כך אין מחלוקת. אולם הסגר לא נועד למנוע ממפירי בידוד מלצאת מבתיהם. הוא נועד למנוע הדבקה מאנשים שכלל לא יודעים שהם נשאים של הנגיף. כלומר אנשים שגם על-פי הרעיון הזה, לא ילכו עם אזיק אלקטרוני. אז מה התועלת בצעד המוצע ומה הקשר שלו למטרות הסגר?

מקסים 45

Well-known member
לשלוט?! שכול אחד יקח את עצמו ומשפחתו ידיים. מי שלא דואג לעצו שימות.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לשלוט?! שכול אחד יקח את עצמו ומשפחתו ידיים. מי שלא דואג לעצו שימות.
יש המון "מכחישי קורונה" שמסתובבים עם מסיכה מרושלת רק כדי לא לחטוף קנס.
חלקם אגב.. לדעתי חולים שמנסים להדביק את כל מי שמסתובב לידם.
שומר נפשו יירחק.

SupermanZW

Well-known member
מוגזם לחלוטין! להתייחס לאנשים שאינם פושעים כמו לפושעים מסוכנים זה לא לעניין!

Harrington

Well-known member
מנהל
מוגזם לחלוטין! להתייחס לאנשים שאינם פושעים כמו לפושעים מסוכנים זה לא לעניין!
מפר בידוד (קרי אדם שהדבקתו בנגיף מאומתת או שקיים חשש סביר שנדבק) שיוצא מביתו ומתערבב בציבור, בהחלט ראוי לתואר פושע מסוכן.
אמנם גם אני לא מסכים עם הצעתה של אפרת, בין השאר מאחר ובשלב בו מוצעת התקנת האזיק האלקטרוני אכן לא מדובר כלל בפושעים, אבל בכל זאת. התואר הזה לא מופרך לנסיבות המדוברות.

SupermanZW

Well-known member
אני מסכים אותך שמי שנמצא חולה ומפר בידוד הוא פושע, אני גם מסכים שפושעים יש להעניש. אני לא מסכים עם הרעיון להעניש אדם כלשהו בטרם הורשע בפשע ולכן אני לא מסכים לחייב חולים המחוייבים בבידוד להיות אזוקים באזיק אלקטרוני, אם כבר, את מי שנתפסו מפרים בידוד כאשר הם חולים מוכחים, יש לחייב להיאזק באזיק אלקטרוני, אבל אזיק אלקטרוני מראש, טרם בוצע פשע, בשום אופן לא. זה לא מידתי, לא סביר, לא מוסרי, דרקוני ומרושע.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא מסכים עם הרעיון להעניש אדם כלשהו בטרם הורשע בפשע
בעקרון אני מסכים עם זה, אבל בערבון מוגבל. הליך משפטי אורך זמן ובמהלך הזמן הזה יש לנו בעיית מסוכנות. אם ברור לחלוטין ולא שנוי במחלוקת שאדם מאומת שאמור להימצא בבידוד יצא את ביתו והתערבב בציבור, אני לגמרי בעד אזיק אלקטרוני גם אם טרם הורשע כדין בבית המשפט.
אמנם כפי שכתבתי למעלה, הרעיון בכללותו -ובוודאי החלק מתוכו שמדבר על הסרת הסגר- נראה לי לא רלוונטי יותר מדי. תגובתי זו מתייחסת לדיון התיאורטי בינך לביני בעניין.

ולכן אני לא מסכים לחייב חולים המחוייבים בבידוד להיות אזוקים באזיק אלקטרוני, אם כבר, את מי שנתפסו מפרים בידוד כאשר הם חולים מוכחים, יש לחייב להיאזק באזיק אלקטרוני, אבל אזיק אלקטרוני מראש, טרם בוצע פשע, בשום אופן לא. זה לא מידתי, לא סביר, לא מוסרי, דרקוני ומרושע.
מסכים.

משתפרת1

Well-known member
מפר בידוד (קרי אדם שהדבקתו בנגיף מאומתת או שקיים חשש סביר שנדבק) שיוצא מביתו ומתערבב בציבור, בהחלט ראוי לתואר פושע מסוכן.
אמנם גם אני לא מסכים עם הצעתה של אפרת, בין השאר מאחר ובשלב בו מוצעת התקנת האזיק האלקטרוני אכן לא מדובר כלל בפושעים, אבל בכל זאת. התואר הזה לא מופרך לנסיבות המדוברות.
גם הפעם אני מסכימה עם דעתך.
מי שמחויב בבידוד ויוצא ממנו- עבריין. עוד יותר מכך חולה מאומת שמעיז לצאת ולהסתובב. היום אם הוא נתפס הוא מקבל קנס, לדעתי צריך להגדיל פי כמה את הקנסות למפירי הבידוד, גם לשפוט אותם על איזה סעיף שנוגע בפגיעה בבריאות הציבור. מי שמכיר חוקים יוכל להרחיב.
צמיד אלקטרוני מזכיר אזיק שמוצמד לעברין במעצר בית. אי אפשר להתיחס לכל אחד מהחייבים בבידוד כאל עבריין מוכח. בעיני אפשר להשתמש באמצעי הזה על מי שנתפס מפר בידוד. אינני יודעת אם זה קביל מבחינה משפטית, בוודאי ניתן לפתור את זה באמצעות תקנה לשעת חירום.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם לשפוט אותם על איזה סעיף שנוגע בפגיעה בבריאות הציבור. מי שמכיר חוקים יוכל להרחיב.
כותב מהזכרון ועל כן יש לקחת את הדברים בערבון מוגבל, אבל יש סעיף בחוק העונשין שמתייחס להפצת מחלה בכוונה (לרבות ברשלנות וכדו'). כמדומני שזה יכול להגיע לעד 3 שנות מאסר.
אבל וזה אבל גדול, זה כמובן מחייב הליך משפטי מלא, כולל הצגת ראיות, שמיעת טיעוני הגנה וכו'.

צמיד אלקטרוני מזכיר אזיק שמוצמד לעברין במעצר בית. אי אפשר להתיחס לכל אחד מהחייבים בבידוד כאל עבריין מוכח. בעיני אפשר להשתמש באמצעי הזה על מי שנתפס מפר בידוד. אינני יודעת אם זה קביל מבחינה משפטית, בוודאי ניתן לפתור את זה באמצעות תקנה לשעת חירום.
מבחינה משפטית לענ"ד לא ניתן להתקין אזיק אלקטרוני 'סתם'. גם לא לאדם שנתפס מפר בידוד. מעצר, לרבות מעצר בית, הוא כלי שמשתמשים בו כאשר הוגש כתב אישום נגד מישהו והתביעה סבורה שהוא מסוכן עד כדי כך לציבור, שאין לשחררו אלא יש להחזיקו במעצר במהלך ההליך המשפטי. יש מספר סיבות נוספות שפחות רלוונטיות לענייננו. כמו כן המעצר יכול להתקיים גם לפני הגשת כתב האישום, אולם בדרך כלל זה ייעשה רק אם התיק הולך ברמת סבירות/ודאות גבוהה להגשת כתב אישום.
אולם אדם שנתפס מפר בידוד וקיבל קנס בלבד, כלומר לא עומדים להגיש נגדו כתב אישום, לא ניתן גם להחזיקו במעצר (לרבות מעצר בית). לא עם אזיק אלקטרוני ולא בלעדיו.

עם כל זאת, במסגרת שעת חירום יתכן שניתן להתקין תקנות מיוחדות וזמניות בנושא. זה משהו שמחייב בדיקה יותר מעמיקה.

SupermanZW

Well-known member
חולה מאומת שמעז לצאת ולהסתובב הוא עבריין שניתן להעמידו לדין בעוון הפצת מחלה ביודעין.
מסכים, אך עם זאת, לאזוק אותו באזיק אלקטרוני מראש, מבלי שהפר בידוד לא בא בחשבון. אין להעניש את מי שלא ביצע פשע.

אבי בן 1231

Well-known member
מעקב אחר מיקומו של אדם זו פגיעה בפרטיותו ולכן זהו אקט ענישתי. אין מקום למעשה כזה בטרם ביצע אותו אדם פשע.
מעניין שזכויות הפרט מאוד יקרות וחשובות לך!!!
זכות ההפגנה מאוד חשובה על חשבון בריאות הציבור וכו'
אך מה עם בריאות הציבור?? בעיניך זה דבר שולי!!!
אז פה במדינתנו, לי ולא עוד רבים מתושבי המדינה, בריאות הציבור חשובה הרבה יותר מאשר זכויות ההפקר של הפרט!!!

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
גלאים וחיישנים.. זאת לוגיסטיקה מורכבת, אולי עדיף לשים אותם כמו בעבר בתוך מלוניות
אבל הפעם יחד עם החרדים שיילמדו אותם פרק בהלכות אבות ואולי על הדרך גם יחזרו בתשובה.
ככה נתפוס זוג ציפורים במכה אחת.
גם נרפא אותם מהקורונה וגם נרפא אותם מהחולי שנקרא חילוניות / חולניות . :-D

נסיך.333

Well-known member
אין צורך לאזוק, חולה מאומת שיצא מבידוד יוחזר לבידוד של שנה בכלא
צריך להקים בתי משפט אקספרס, תפסו מישהו מאומת מסתובב מייד למשפט ולכלא כששנה זה עונש מינימום ללא שיקול דעת שופט

למעלה