דעתכם?

דעתכם?

הצבת אוהל מחאה בככר רבין בתל-אביב במקביל לאוהל המחאה בירושלים, תשפיע יותר ותביא תומכים רבים יותר למאבק?

שלמה.ל

New member
אוהל בתל אביב

הרעיון כבסיס הוא טוב אבל לדעתי לא ישים. האוהל צריך להיות מאויש ע"י אנשים 24 שעות עם כמות אנשים וקצת קשה לי לראות את זה עובד. מצד שני אפשר לארגן קבוצה אחרת כמו חרשים ולקויי שמיעה להתארגן להחזיק את המקום וע"י כך לגרום להם להרגיש שייכים מה שחסר להם היום. חומר למחשבה

חרשים וכבדי שמיעה

"לקויי שמיעה" איננה הגדרה מקצועית. איפה הודעה שכתבתי בפורום בנושא הכתבה של עילית שמואלי?

שלמה.ל

New member
לקויי שמיעה זאת עברית תיקנית לחלוטי

מאידך תודה על התיקון לא ידעתי שזה משנה כל כך.

asloma

New member
איך מגדירים את ..

אין תגובה בעצבי השמיעה? או תגובה חלשה לתדירויות קוליות.. אבי סלומה

תשובה

מי שאינו מבין את הנאמר בטלפון או ברדיו - חרש מי שמבין את הנאמר בטלפון או ברדיו - כבד שמיעה מי ששמע בעבר ועכשיו שומע פחות - מתחרש

צלף

New member
זה לא כל כך פשוט - זה מורכב

בס"ד אנסה להסביר: לקויי שמיעה זה שם כולל לקבוצות האנשים שסובלים מבעיית שמיעה. (ואין לי בעיה עם השם הזה בכלל). הקבוצות: 1) חרשים - אנשים שהשפה הראשונה שלהם (ברמת שפת אם) היא שפת סימנים. 2) כבדי שמיעה - התקשורת והשפה היא שפה אוראלית. 3) מתחרשים - אנשים שאבדו את השמיעה בגיל מבוגר. הקבוצות שונות אחת מהשניה בעיקר בצרכים החברתיים והמאפינים הפסיכולוגיים שלהם. הירידה בשמיעה אינה מבדילה בהכרח בין חרשים לכבדי שמיעה - יכול להיות "כבד שמיעה כבד" שישמע 50% מהמילים בטלפון או רדיו (דבר שמאפשר תקשורות להודעות קצרות בלבד) אבל הוא יתקשר עם הסביבה באמצעות תקשורת אוראלית. ומבחינה פסיכולוגית ישתייך לכבדי שמיעה.

ההגדרות שלו אינן נכונות

ושוב - "לקויי שמיעה" היא מילה שהומצאה ע"י שומעים בשביל חרשים.

צלף

New member
אני לא נעלב

אם קוראים לי "חירש" או "כבד שמיעה" או "לקוי שמיעה" לא הבנתי את הבעיה עם חרשים: ליקוי שמיעה - יש בעיה בשמיעה - ותכונה זאת משותפת לכל 3 הקבוצות שמניתי.

asloma

New member
אוהל מחאה נוסף - תגובה למכתבה

של גבי אתי אברהמי. א. מלתחילה, הבעתי ספקנות להצלחת השביתה בירושלים ובכל מקום. ומהסיבות כדלקמן: 1. מזג האויר. גשום, כפור, שלג וסכנת החלקה. 2. המצב הבטחוני. אירוע רודף אירוע, מפגע רודף מפגע ובפרט בירושלים. 3. המצב הכלכלי. המיתון פגע לא רק באזרח הקטן, אלא, גם בהכנסות המדינה ממיסים. 4. המצב הפוליטי. ממשלה רחבה, 41 שרים, סגני שרים וכו´.האמירה הידועה "דע בפני מי אתה עומד ולמי תיתן דין וחשבון".נכונה לצערי, גם כאן. ראו נא את הנפשות הפועלות במערכת הפוליטית.. נהנתנים הנהנים ממנעמי השלטון. תחושת "ימי פומפאי האחרונים".. ב. המוסד לביטוח לאומי, בהנחיית משרד האוצר, מוציא לאור ספר פרופילים חדש וזאת כתוצאה מהחלטה ומהנחתה מלמעלה לא להגדיל את התקציב לרווחת הנכים לסוגיהם ואף להפחית את מספר האנשים שמקבלים כיום קיצבאות נכות. זאת למעשה התוצאה של שביתתנו... ג. למעשה, רק "גרעין קשה" של קבוצת נכים, שובתת ימים כלילות וגם זאת לסרוגין. קבוצות נכים, הבאים הולכים ושבים, חלק ניכר מהם, תושבי ירושלים. וחלקם היחסי גבוה. לעומת שאר הקבוצות רוב חברי קבוצת הנכים השובתים, הינם נכי פוליו. הרתוקים לכסא גלגלים. הם אלה האמורים לקבל כעת את התוספת המזערית שממשלת ישראל מוכנה לתת ואף זאת על גבם של הנכים ה-"קלים". 75% ומטה.. ד. נכה מרותק לכסא גלגלים, נחשב בספר הפרופילים לנכה 100%.דהיינו, רגליים, "שוות" יותר מייתר איברי הגוף האחרים. ס"כ האיברים שאינם מתפקדים באופן מלא. אינם זוכים למאת האחוזים. כאן הפרדוקס החוקתי. מלתחילה הבעתי ספקות. ואני יכול לומר עכשיו: "א מ ר ת י לכם ?!" אבי סלומה ד.

asloma

New member
בנוס לדברים שנאמרו כאן.

א. אף אם נשב באוהלי מחאה בכל הארץ, מאה נכים בכל אוהל. ב. אף אם נשב באוהלי מחאה 40 שנה, לא יזוז מאומה מהמהומה שאנו עושים. כי כך רוצה הממשלה.. ואיש לא יצליח להזיזה. ג. כל הסיסמאות, כל הכוונות, כל ההחלטות, כל החוקים, אינם שווים את הנייר עליו הם מודפסים. ד. יש חורשי רעות לרוב במערכת השילטונית, תפקידם לשים מקלות בגלגלי- הצדק. אין שיוויון וכוונה לתת זאת לנו. ראו את הסטודנטים. אף אם נחתום על הסכם המעניק הטבות מזעריות, לא במהרה נזכה לראותן בחשבונו הפרטי. נ.ב.: אני יודע שהדברים שאמרתי כאן יקפיץ למספר אנשים את הפיוזים במוח. ואף יביעו מחאתם על דברי. אך, זאת דעתי ושינסו לשכנע אותי שאומנם הכל פועל באופן שונה ממה שנאמר כאן. אבי סלומה .

אם

טרוריסט כמו ערפאת אינו מזיז את הממשלה, נכים יזיזו אותה? אם לנכים היה כוח כמו לארה"ב, מזמן השרים היו רוקדים לפנינו. אין לראות בנאמר לעיל הסתה לפעולה בנשק גרעיני או כל אמצעי טרור מלחמתי אחר.

asloma

New member
בנוסף לדברים שנאמרו כאן.

א. אף אם נשב באוהלי מחאה בכל הארץ, מאה נכים בכל אוהל. ב. אף אם נשב באוהלי מחאה 40 שנה, לא יזוז מאומה מהמהומה שאנו עושים. כי כך רוצה הממשלה.. ואיש לא יצליח להזיזה. ג. כל הסיסמאות, כל הכוונות, כל ההחלטות, כל החוקים, אינם שווים את הנייר עליו הם מודפסים. ד. יש חורשי רעות לרוב במערכת השילטונית, תפקידם לשים מקלות בגלגלי- הצדק. אין שיוויון וכוונה לתת זאת לנו. ראו את הסטודנטים. אף אם נחתום על הסכם המעניק הטבות מזעריות, לא במהרה נזכה לראותן בחשבונו הפרטי. נ.ב.: אני יודע שהדברים שאמרתי כאן יקפיץ למספר אנשים את הפיוזים במוח. ואף יביעו מחאתם על דברי. אך, זאת דעתי ושינסו לשכנע אותי שאומנם הכל פועל באופן שונה ממה שנאמר כאן. אבי סלומה .

רינו

New member
מה שהאחראים יקבעו זה מה שיהיה...

דעתך ודעתנו לא נחשבים...יש מטה מאבק והוא הפוסק העיקרי.

Brendan

New member
אני מכיר תקופות חשוכות בהיסטוריה...

שהמשפט שכתבתה מתאים להם. להזכיר לך, אנחנו חיים במדינה המעודדת חופש ביטוי ודיעה.

רינו , מי שקובע

לדאבוננו זה לא אתה, זה לא מטה המאבק. לא אף ארגון אחר. קובעת , ממשלת ישראל. אם לא ילכו כולם יחד אל מול הגזירות. אין סיכוי שנקבל ולו אגורה אחת. לא חבל? חומר למחשבה.

GIPSY

New member
כן, ולדעתי לא רק בת"א אלא גם בכל

עיר ואפילו בכל קניון באם אתם יכולים מאחר וכידוע ישנה נהירה גדולה יותר לקניונים ומכאן שריכוז ההתקהלות גדול יותר וזה כמובן שווה ליותר תומכים וכמובן מאחר ומה לעשות? עם ישראל מאז עידן הקניונים נהפך למפונק או אם תרצו לעם הקניונים ושם לדעתי יותר מאשר ברחוב תשיגו תמיכה כאמור הרבה יותר גדולה וזה הרבה יותר בר סיכוי מאשר שעמך ישראל העצלן והמפונק (שוב מה לעשות כפי שציינתי קודם לכן - עם הקניונים) יגיע במיוחד כדי להביע בפועל תמיכתו בכם ואו במקרה יעבור ברחובות ואו בכיכרות שאתם תשבו שם ובמקום זאת הוא יעדיף להמשיך לתמוך מעל גבי המחשב ואו העיתנות בלבד. שוב כאמור וזאת על-פי דעתי בלבד עוד חומר נוסף למחשבה.

למעלה