דעת אמת

Harrington

Well-known member
מנהל
זה מפחיד את הדתיים
מה אמור להפחיד פה מישהו בדיוק? היחידים שאני רואה סיבה שיילחצו מהסרטון, אלו קרובי משפחת הדובר. פשוט לא נעים שיקירך מפרסם דברי שטות כאלה, מחורטטים מא-ת', באופן שכל ילד "דתי" כהגדרתך שסיים מבוא לכיתה א' מבין כשטויות מוחלטות. אבל מעבר לזה? אתה יכול להיות רגוע ג'קי, לא יהיו הרבה "דתיים" שיפחדו מהחרטא הזאת :).

SupermanZW

Well-known member
אף פעם לא לימדו אותך מה זה דיסוננס קוגניטיבי?

אף פעם לא שמעת רב אומר "אם יוכיחו לי שפרט אחד בתורה לא נכון אני עוזב את הדת"? אבל עבורם גם הגמרא נחשבת תורה וגם כל מה שכלול ב"תורה שבעל פה" לשיטתם ויש שם שטויות לרוב כמעט בכל דף. לא משנה מה תפריך עבורם תמיד יהיו להם תירוצים, ואם הם לא מצליחים לתרץ אז זה "אי הבנה", אין לזה גבול.

אתן לך סתם דוגמה קטנה, אחד הרבנים מיוטיוב, מזמן לפני יותר מעשור, אולי שני עשורים, נתן דוגמה "כל אשר במים שיש לו קשקשת יש לו סנפיר" ואמר אם מישהו ימצא יצור ימי שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים הוא עוזב את הדת. אני הגבתי לו "נחש מים יש לו קשקשים ואין לו סנפירים" התירוץ שלו היה "קשקשים של נחש לא נחשבים לקשקשים על פי ההלכה", אתה מבין, אין סוף לתירוצים.

לא משנה מה תוכיח, מה תראה, מה תציג וכמה אתה צודק, יתעלמו מהכל ויתרצו לך תירוצים עד שתבין שבזבזת את זמנך ולא יעזור לך כלום. מי שמאמין לא מעניינות אותו העובדות, מעניין אותו רק לקבל חיזוקים, קצת ביקורת ויתחיל לתרץ תירוצים, ככה זה.

למעלה