זכויות
נגה, תודה על התודה. לכל ההורים - יש לנו סדרה של זכויות מול מוסדות המדינה השונים (שברובם שובתים בימים אלה). זכויות אלה מעניקות לנו בד"כ הטבות כספיות, ואני מציע לכל מי שמעוניין בכך ליישם אותן - אם החיים לא קלים עלינו אז לפחות שנוכל להינות מקצת ומעט נחת כספית (ואני לא נכנס לכיס ולחשבון העו"ש של אף אחד ואחת). הצעד הראשון שיש לעשותו הוא לפנות למוסד לביטוח לאומי ולקבל הכרה של ילד נכה. לאחר הכרה זו (הכוללת אישור רפואי/פסיכיאטרי) ניתן לפנות בבקשות למוסדות המתאימים: גימלת ילד נכה (ב"ל), 2 נקודות זכות ממס הכנסה, 25% בתשלומי ארנונה, הקלות בתשלומים לבזק עבור ח-ן טלפון. ישנן הטבות שהן לוא דוקא כספיות - אני למשל קבלתי הקלה בשרות המילואים: שירות קל"ב ל-5 שנים. לשמחתי המסגרת שבה שרתתי פורקה והועברתי למיקום שבו אני בעצם נמצא במאגר כ"א ובפועל לא מבצע שירות מילואים פעיל. מבחינה פטרויטית זה קצת מפריע לי, אבל מבחינת המשפחה זו ממש הקלה והטבה בלתי רגילה. בהתחשב בשירות המילואים שעשיתי עד המעבר ההוא (לפני כשנתיים +), המצפון שלי כלפי המדינה נקי. מי שרוצה פרטים נוספים, מוזמן להתעדכן באתרים שהוזכרו ולפנות שם לפורומים. מי שיש לו מידע נוסף בנושא מוזמן לחלוק אותו כאן. שבוע טוב ורגוע, דורון.