דע מה להשיב?

ג נ ו ב

New member
דע מה להשיב?

הבן שלי (8) התעצבן בבוקר, למה הוא יש לו לימודים, ולאחותו, אין. יש לה חופש. (יעני חופש, שנינו עובדים וצריכים כל יום למצוא לה סידור, אבל נגיד...) מה אני אמור לענות לו? כמובן שהסברתי לו, שהרי היוונים רצו למנוע תורה וכל הבלה בלה הזה, אבל זה לא התקבל על דעתו. ואולי בגלל שאני לא מאמין בבולשיט הזה, לא הצלחתי להעביר לו? לא יודע מה להגיד. הוא צודק...

במקרה הזה

זאת באמת בעיה להניח את דעתו . באופן כללי לא יזיק אם הילדים יקלטו ממך שהדת היא לא כזה דבר רציני ,ככה הם לא יתבלבלו עם מה שמלמדים אותם ,ורק יצאו יותר שפויים ופחות פנאטים .

סוג ב

New member
אני חושבת

שזה קשור למשרד החינוך ולא ליוונים.... גם הילדים שלי בבית ספר דתי והם בחופש, החופשות של תלמודי תורה שונים..

ג נ ו ב

New member
תלמודי תורה,

יש חופש רק בחמישי שישי, בתי ספר של החינוך העצמאי, יש חופש בכל השבוע.

אJוכי

New member
בלי שום קשר לכן או לא תורה יוונים וכל ה...

הדבר הכי טבעי שיעבור לילד בן 8 בראשו, כאשר הוא רואה את אחותו נשארת בבית. "הי אני רוצה גם." בפרט, שהדמיון עובד שעות נוספות.. אתה יכול להניח הנחה סבירה שהילד שלך יושב בחיידר וחושב כל העת, מי יודע מה אחותי עושה, ואיך היא חוגגת... ההסברים הרוחניים של אתה צדיק, תורה, מתיוונים וכ"ו מעניינים את הילד הרבה פחות משאותך מעניין השלג דאשתקד. וזה נכון לגבי ילד שאביו הוא גדול הדור, וכן לגבי ילד שאביו הוא קטן הדור. (וכל אחד יגדיר גדול וקטן כאוות נפשו הוא...) אם זה היה ילד שלי, הייתי אומר לו, לימודים הם בן השאר חובה ואחריות, אני מבין שזה לא נוח לך ללכת ללמוד בעוד אחותך חופשת. בחר לך יום בו אתה רוצה להיות בחופש, ותישאר איתה בבית. ביתר הימים אני בטוח שתדאג ללמוד מספיק טוב, כדי לכסות על החסר של אותו יום. לרבע' הנכבד של אותו ילד, הייתי שולח מכתב בנוסח הזה בדיוק (טוב נו, עם שינויים קלים, בעיקר בקטע של גדולי הדור.) ובא לילד גואל... וגם לאביו.

ג נ ו ב

New member
ואז,

אני מכפיל את הבעיה... מה אני עושה עם 2 ילדים? איפה משאיר אותם... חחח אף פעם לא הכרחתי אותו ללכת כמו שלא הזכרתי לו לבוא איתי לבית כנסת בשבת...

אJוכי

New member
זה לא פייר כלפי הילדים

שנחליט להם בגלל השיקולים שלנו. בגדול, אני בעד פתיחות, אין איפה להשאיר את הילד, וזו הבעיה.. זה בדיוק מה שהוא ישמע ממני..

למעלה