דף שכלל אינני מכירה הופיע אצלי כ"אהבתי"

HollyGolightly

New member
דף שכלל אינני מכירה הופיע אצלי כ"אהבתי"

סוג דפדפן: כרום

שפת פייסבוק: אנגלית

מערכת הפעלה Windows 7

שפת מערכת הפעלה: אנגלית

פרופיל פרטי

נכנסתי ל Likes בפרופיל שלי, וראיתי שדף שאינני מכירה ושאין שום סיכוי בעולם שאי פעם נכנסתי אליו, מסומן כ"אהבתי". כמובן שעשיתי Unlike. האם יש לך מושג איך דבר כזה קורה: שדף שמעולם לא נכנסתי אליו מסומן כ"אהבתי"? ואיך ניתן למנוע שיקרה בעתיד?

בתודה

argamon

Member
אני מקווה שמותר לי להוסיף כאן משהו:

השאלה הזו מחזקת את הטענה שלי שאולי שאלתי עליה כאן בעבר, אני לא בטוח, שגם לי קרה שהגעתי לדף וראיתי שיש בדף לייק שלי והייתי בטוח שלא לחצתי עליו לייק.
יש לי חשד שיש כאן תיחמון כלשהו של בעלי הדף שאם לוחצים על משהו בדף,אז הדף רושם את זה כאילו נעשה לייק על הדף, בלי שהגולש יבחין בזה, אבל יתכן שזה רק הדימיון הפרוע שלי.

argamon

Member
אולי פצחנים (האקרים) מסוגלים לזה:

כידוע פייסבוק לא מאפשר למישהו לפרוץ לחשבון של מישהו אחר, אבל פצחנים מצליחים לעשות את זה אז אולי יש פצחנים היודעים לגרום לזה שאם אני מגיב בדף כלשהו שאין לי עליו לייק, זה יגרום למערכת פייסבוק להבנה שנלחץ לייק.

argamon

Member
יש הרבה "מסחרה" עם לייקים:

אני קורא לא פעם על מאמצים רבים של בעלי דפים שיעשו לייק לדף שלהם והסיבה היא רישום צפיות גבוהות כדי שמפרסמים יראו את זה.
אני מכיר שדרן ברדיו פרטי גדול שמנדנד הרבה למאזינים לעשות לייק בדף התכנית שלו המופיע מטעם תחנת הרדיו. הסיבה יכולה להיות רק מסחרית לדעתי.

HollyGolightly

New member
גם לדעתי הסיבה יכולה להיות מסחרית, אבל לא בטוחה שזאת הסיבה

היחידה. אם תקרא את תשובתי לשוש: כשזה קרה לחברתי, הדפים שהופיעו היו של:

1. גן ילדים כמעט בצד השני של הארץ. כשגני ילדים הוא נושא שבכלל לא עולה על דעתה.

2. של תנועה פוליטית שדעותיה הפוכות לשלה ושהיא בכלל לא ידעה שיש להם דף.

בין כל הדפים להם עשיתי לייק לא תמצא דף מסחרי אחד. והדף שהופיע כאילו עשיתי לו לייק הוא באמת של גוף מסחרי - בית קפה שכמובן לא ידעתי על קיומו, ולא על קיום הדף כמובן.

לי זה מריח מהאקריות. כי אם האלגוריתמים היו "עושים את העבודה שלהם" לעולם לא היה מופיע אצלי לייק לשום בית קפה (שלא לדבר על כזה שלא ידעתי על קיומו ועל קיום דף פייסבוק שלו). הפרסומות בפייסבוק יודעות למצוא אותי יפה מאד. כשעשיתי חיפושים למשקפיים בגוגל, הופיעו לי בפייסבוק פרסומות לחנויות משקפיים ואופטומטריסטים. כשעשיתי בגוגל חיפוש לטיפול שיניים מסויים, הופיעו לי פרסומות לאותו טיפול שיניים בדיוק של מרפאה מסויימת, וכן הלאה וכן הלאה. כלומר: האלגוריתמים של פייסבוק עובדים מסחרית יפה מאד (בשביל פייסבוק והגופים המפרסמים. לא בשבילי. אני מסתייגת בכל מאודי מפרסום מסיבי/אגרסיבי פרסום כזה גורם לי לאנטי ולחשד מיידי. כך שהסיכוי שארכוש משהו אצל הגופים שפייסבוק דוחף לי לפיד הוא קלוש).

argamon

Member
לשוש וכן HollyGolightly מצאתי משהו בעניין:

גוגל נתן לי משהו בעניין. אני לא מבין כלום בהסבר, אבל לדעתי זה מוכיח שיש מצב ללייקים בלתי רצוניים שלנו: נא לגלול למטה לשאלה ותשובה ועוד
http://bit.ly/2lqH01e

HollyGolightly

New member
תודה עבור שני הקישורים. בעיה קטנה: לא מצליחה למצוא

איך להגיע אליהם אצלי. אפנה שאלה לשוש. ושוב - תודה.

HollyGolightly

New member
ועכשיו נזכרתי שכמה שפייסבוק חכם האלגוריתמים שלו

לא הצליחו לפצח את זה שאת החיפושים בגוגל עליהם כתבתי עשיתי לאבי בן ה-85. הפרסומות שקיבלתי היו למשקפיים אופנתיים. בנסיון לשכנע שזאת ה-מילה האחרונה. בדיוק מה שקשיש סיעודי בן 85 זקוק לו. וטיפול השיניים פירסם אנשים צעירים ובלונדינים עם חיוכים צחורים...... (אפשר לומר שגם אבא בלונדיני. מעט השיער שנותר לו הוא לבן.....)

HollyGolightly

New member
גם לי קרה בעבר, רק שזה לא המקרה

אני חושבת הרבה לפני שאני עושה לייק לדף. וזה אך ורק בתחומים שמעניינים אותי. זה דף שמעולם לא ביקרתי בו ולא ידעתי על קיומו.

אני לא היחידה שזה קרה לה. בעבר ראיתי אצל חברה שני לייקים שבחיים לא היתה יכולה לעשות ובדיוק כמו במקרה שלי - לא היה סיכוי בעולם שבכלל ביקרה בדפים האלה. התקשרתי אליה והיא היתה המומה, בדיוק מאותה סיבה: היא עושה לייקים רק לדברים שמאד מעניינים אותה. שני הלייקים האלה היו של דפים שרחוקים ממנה כמו שרק יכולים להיות, והיא כמובן לא הכירה אותם. עברו כמה שנים, והנה זה קרה גם לי.

נסתרות (ומעצבנות) דרכי הפייסבוק. וכנראה שאצטרך להכנס לפרופיל שלי לעתים יתר קרובות.....

HollyGolightly

New member
שאלה נוספת:

היי שוש. ראיתי את הקישורים בהודעות של argamon שאמורים להראות למשתמשי פייסבוק איך למנוע לייקים שנעשה בשמנו. לא מצליחה למצוא איך להכנס אליהם: לא מוצאת את אופציית applications, ובלי זה אין יכולת לעשות דבר. עברתי על הטור השמאלי ולא מצאתי applications. נכנסתי לפרופיל שלי וגם שם לא מצאתי אותם.

האם הישועה בידייך?

shoosh2607

Member
מנהל
כמה דברים לשניכם

ראשית - זה לא האלגוריתם של פייסבוק. זה משהו שהמפרסמים מטמיעים כך שתקבלי פרסומות למה שחיפשת בגוגל.
שנית -תיכנסי ללינק הזה ותראי את האפליקציות שלך
https://www.facebook.com/search/me/apps
שלישית - אפליקציות מסויימות אכן עושות לייק בשמך.

HollyGolightly

New member
תודה שוש. רק לפני מספר ימים הקשבתי לראיון ביוטיוב

שהסביר ב-ד-י-ו-ק את מה שכתבת על ההטמעה ואיך זה עובד (והרבה דברים נוספים מעניינים שקשורים לפייסבוק וגוגל. אם תהיי מעוניינת אשלח לך קישור לראיון). יומיים, שלושה ושכחתי........

נכנסתי לקישור שצירפת. לייד כל אפליקציה כתוב Use Now. האם זה אומר שאינן פעילות?

בכל מקרה, אינני מכירה את האפליקציות האלה, ואין לי מושג איך עשו דרכן לפייסבוק שלי. אז בעצם חוזרת על השאלה: אם כתוב Use Now האם זה אומר שאינן פעילות ואין צורך להסיר אותן או את ההצעה להפוך אותן לפעילות?

HollyGolightly

New member
שוש, שוב שאלה:

ניסיתי. לא הצליח לי. אחרי שרשמתי את שם האפליקציה הראשונה לא יכולתי לעשות איתה כלום מלבד לעשות אנטר. אז עשיתי אנטר. נוספה לי אות לשם האפליקציה. לדוגמא: נגיד שלאפליקציה קוראים Dan. אחרי שלחצתי על האנטר פייסבוק הודיעה לי שהאפליקציה Dane חסומה אצלי. בקיצור אני מיואשת.

האם יש אפשרות שאשלח לך את הפייסבוק שלי בפרטי ואת תמחקי? (הן לא רבות) והאם תזדקקי לסיסמת הפייסבוק שלי לצורך כך?

shoosh2607

Member
מנהל
אני אשמח לעזור

כן - אני צריכה מייל וסיסמא.
את יכולה לשלוח לי במסר וכמובן שלא אעשה שימוש בזה מעבר למה שביקשת.

למעלה